Movehome
Du använder en gammal webbläsare.
Vi rekommenderar att du byter till Google Chrome för att webbplatsen ska fungera bra.
logo

  Vardagsrumsinspiration

  Vardagsrummet är det rum där vardagen händer. Här vill vi koppla av och umgås och få till den rätta känslan. Att inreda ett vardagsrum kan vara en utmaning, speciellt med dagens moderna öppna planlösningar.

  trivselhus villa höllviken vardagsrum bygga hus

  Rama in rummet

  Börja med att ringa in familjens behov. Hur vill just ni använda ert vardagsrum? Att dela in vardagsrummet i flera små ”rum” är en bra lösning för att utnyttja en större yta till max. Rummen i rummet kan ramas in med möbler, halvhöga hyllor men även med mattor.

  Förutom att just rama in gör en matta att möblemanget landar, den ger ett ombonat intryck och dämpar ljud. Inred gärna med stora mattor och tänk att mattan ska vara ca 1/3 större en möblemanget som står på. En enfärgad matta kan lugna ner ett färgglatt möblemang och en mönstrad matta som sticker ut kan skapa en fond i ditt vardagsrum.

  Våga ta soffan från väggen

  Vad händer i ditt vardagsrum om du skapar en gång bakom soffan eller får en möjlighet att möblera väggen bakom soffan? På detta sätt kan du förminska ett rum och få till en mer samlad och ombonad känsla, men även få nya ytor att möblera och skapa ett spännande djup i ditt vardagsrum.

  Våga vrid och vänd på fåtöljer och soffor för att skapa en inbjudande sittdel. Ta vara på utsikt och ljusinsläpp i och från fönster och ha i åtanke att de flesta inte tycker om att sitta med ryggen mot en dörröppning. Att inreda sin sittdel runt TV:n är inte alltid det roligaste. I dagens hem kanske vi inte behöver ha en TV i varje rum, utan utnyttja rummets höjdpunkter när du inreder.

  trivselhus villa österlen vardagsrum

  Våga vrid och vänd på fåtöljer och soffor för att skapa en inbjudande sittdel

  Inred med mjuka möbler

  För att ett stort vardagsrum inte ska kännas ödsligt är det både funktionellt och fint att inreda med mer delar än en sittdel med mjuka möbler. En matplats, en arbetsplats eller en lekhörna inbjuder till större möjlighet att umgås. Följ stilen på din sittdel för att skapa harmoni men våga bryta av med tex en matta i mönster till en kanske i övrigt lågmäld inredning.

  Textil gör rummet ombonat

  Textil är viktigt i ett vardagsrum för att få en ombonad känsla och en dämpad ljudnivå. Kuddar och plädar är trendigt och utbytbart och ett perfekt knep att enkelt förnya. Låt gardiner rama in dina fönster istället för att dölja dem och lyft din takhöjd visuellt genom att hänga dem från tak till golv.

  För att göra ett hem livfullt behövs kontraster. Det behöver inte vara stort och avancerat. Att bryta av i ett kuddhav i soffan med ett kuddfodral i sammet till de övriga i bomull skapar kontrast. Att bryta av med kulörer, mönster, former eller linjer skapar kontrast.

  trivselhus villa askim vardagsrum bygga hus

  Vardagsrummet är det rum där vardagen händer

  Personlig inredning

  Trenden idag talar om personlig inredning. Låt vardagsrummet visa vem som bor där. Blanda material, stilar om du så vill och framförallt personliga saker med trendiga nyinköp i stilleben på bord, i fönster och hyllor. Skapa värme med detaljer i trä eller mässing och ge dina favoritböcker utrymme på soffbordet, i platsbyggda hyllor a la art deco eller i ärvda skåp.

  trivselhus villa höllviken vardagsrum bygga hus

  Sätt färg på väggarna

  Lyft fram dina väggar genom att måla dem eller tapetsera med trendiga stormönstrade, blommiga tapeter i hela eller utvalda delar av ditt vardagsrum. En kulör eller ett mönster på dina väggar lyfter även fram dina möbler och dekorationer på väggarna på ett helt nytt sätt.

  trivselhus villa grebbestad vardagsrum

  Variera tavelväggen

  Tavlor är ett enkelt sätt att lyfta den personliga inredningen. Våga blanda stilar – fotografier och litografier med målningar från kända konstnärer eller familjemedlemmar. En tavelvägg går att variera i oändlighet och det är nästan omöjligt att inte få din tavelvägg personlig.

  Låt din belysning i vardagsrummet vara funktionell men också estetisk och ingå som en viktig del i inredningen. Taklampan ramar in en sittdel och kan tillföra mjukhet eller lyx berodde på utseende.

  trivselhus villa lidingö allrum

  Trivs i ert vardagsrum

  Se till att ni trivs i ert vardagsrum. Följ magkänslan och låt rådande trender vara inspiration. Känns det svårt att få till helheten, funktionen eller pricken över i så ta hjälp. I ert vardagsrum ska ni vilja vara.

  Text: Johanna Pilfalk

  Kanske är ni också intresserade av

  Låt oss berätta mer om möjligheterna med Trivselhus

  Skriv er fråga och fyll i era kontaktuppgifter så hör vi av oss!

  Välj byggkommun

  Behöver ni hjälp?

  Låt oss guida er