Movehome
Du använder en gammal webbläsare.
Vi rekommenderar att du byter till Google Chrome för att webbplatsen ska fungera bra.
logo

  Återanvänd möbler & heminredning

  Ett mer cirkulärt användande av möbler är viktigt för den som vill konsumera på ett mer klimatmedvetet sätt. Ärva, reparera, köpa begagnat eller köpa nytt – vilken väg väljer ni?

  Kan ni tänka er att återvända möbler och inredning?

  Vi vill väl alla bo i ett hem som känns personligt och är inrett efter vår egen stil och smak? Samtidigt vill de flesta av oss minska vårt avtryck på miljön och kanske också konsumera mer sparsamt för att kunna lägga undan pengar till sådant som verkligen betyder något för oss. Ett sätt att både spara på miljön och plånboken är att återanvända möbler och inredningsdetaljer.

  Möbeljätten IKEA gör det numera lite lättare att förlänga livet på möbler genom att köpa tillbaka och sälja vidare begagnade möbler i sina varuhus. På deras hemsida kan man till exempel värdera sina gamla IKEA-möbler och få ett prisförslag direkt. Det finns förstås många andra ställen att hitta bra begagnade möbler och inredningsdetaljer. Second-handbutiker och organisationer som till exempel Röda korset, Erikshjälpen, Stadsmissionen och Myrorna finns på många orter i hela Sverige och säljer det mesta som behövs i ett hem. Här finns många fynd att göra och den som är lite händig kan ganska enkelt skapa ett hem helt i egen stil för en bråkdel av vad det skulle kosta att köpa nytt.

  Ett mer cirkulärt användande av möbler och inredning tilltalar naturligtvis en klimatmedveten konsument. Det ställer dessutom krav på tillverkaren – produkten måste ju hålla så god kvalitet att den tål att användas och återanvändas av många under en lång period.

  Kanske är ni också intresserade av

  Låt oss berätta mer om möjligheterna med Trivselhus

  Skriv er fråga och fyll i era kontaktuppgifter så hör vi av oss!

  Välj byggkommun

  Behöver ni hjälp?

  Låt oss guida er