Movehome
Du använder en gammal webbläsare.
Vi rekommenderar att du byter till Google Chrome för att webbplatsen ska fungera bra.
logo

  Hemma hos våra kunder

  Välkommen att hälsa på hemma hos några familjer som redan byggt, bor och trivs i ett Trivselhus. Ta del av deras berättelser om vägen till deras livsverk.

  trivselhus bygga hus villa österlen
  Semesterkänsla på hemmaplan

  Nathalie och Johan Hassel har alltid gillat att semestra i Skåne och drömde om att ta med sig lite av den känslan hem. Möjligheten dök upp när de hittade Trivselhus Villa Österlen och den sjönära tomten strax utanför Vimmerby.

  bygga hus_trivselhus_hemma hos villa klövsjö
  Från London till ladhus i naturen

  När dottern Tio kom till världen bestämde sig Jenny och Tobias Tuleby för att flytta hem från London. De längtade ut i naturen och ville bygga ett modernt ladhus. Nu bor de i Trivselhus Villa Klövsjö, med ett naturreservat som granne och stora fönster ut mot skogen.

  trivselhus bygga hus stella 157 fasad
  Drömhuset vid sjön

  De var tveksamma först. Men så åkte Ida och Max Aroséus och tittade på tomten, räknade på vad det skulle kosta att bygga huset de drömde om – och insåg att drömmen var möjlig att förvekliga. Nu bor de ett stenkast från en liten sjö i ett Stella 157 som de inrett med stor kärlek och omsorg om detaljerna.

  trivselhus villa mariefred fasad
  Hem till fruktträdgården

  Det var gammelfarmor och gammelfarfar som först flyttade till Skändla på 1930-talet. Många år senare ville barnbarnsbarnet Mattias och hans fru Linda bygga ett nytt hem på släktgården. I den lantliga miljön bland gamla fruktträd blev Villa Mariefred det självklara valet.

  trivselhus villa storsjö fasad
  Utsikt från ett skogsbryn

  Ibland blir de bara stående och blickar ut genom de stora fönstren mot himlen och skogen. Andra gånger är det full fart i köket med favoritintressena bakning och matlagning. Katja och Niklas har nästan svårt att förstå hur bra deras hus blivit.

  trivselhus villa frösö fasad bygga hus
  Möte mellan skog och hav

  Susanne Bäsk växte upp i Västervik och har alltid längtat efter ett fritidshus vid havet. Hon jobbar och reser mycket och ville ha en plats där det är vilsamt att bara vara och enkelt att ta emot gäster. Nu står det moderna ladhuset Villa Frösö på en klippa och väntar på henne, familjen och alla vänner.

  trivselhus villa värmdö fasad
  Modernt för hela familjen

  Bland de husmodeller som Sara och Bulent Ruya tittade på var det en som genast stack ut – Trivselhus Villa Värmdö. Planlösningen, stilen och finishen, allt stämde perfekt för familjen. Så trots att de egentligen inte hade planerat att bygga nytt hus bestämde de sig för att slå till. ”Om vi någon gång skulle bygga ett eget hus var det nu”, säger Bulent.

  trivselhus stella 135 bygga hus
  Känslan fick avgöra

  Helheten kändes precis rätt, så Linda och Emil Reuterham fattade ett snabbt beslut. Planlösningen med öppna generösa ytor i den sociala delen, sovrumsavdelningen där barnen har ett eget allrum och de gedigna materialen, allt var perfekt. Faktum är att deras enplanshus Stella 135 till och med är lite bättre än vad de först hoppades.

  trivselhus villa östersund fasad
  Villan vid vattnet

  Isabella Ählman och Richard Blomberg hade renoverat boenden tidigare och ville inte göra det igen. Nu tänkte de istället bygga sitt drömhus, på en plats där de verkligen ville leva. När de hittade sin tomt vid havet föll valet på Villa Östersund. ”Känslan på platsen och i huset var det viktigaste”, säger Isabella.

  trivselhus bygga hus stella 190 fasad
  Husdrömmen i skogsgläntan

  Efter studier i Göteborg och jobb i Jönköping ville Thea och Alexander Larsson hem till skogen. På en gammal betesmark, mellan det unga parets båda barndomshem, hittade de sin drömtomt. Bland småländska stenmurar, lövträd och grusvägar välkomnar nu deras rödmålade Stella 190 vänner och familj.

  trivselhus byggahus stella 142 fasad
  Inomhus och utomhus vid havet

  Havet syns redan från husets entré och i trädgården frodas växter i pallkragarna. För Sara och Johan Wändesjö var utomhuset nästan lika viktigt som inomhuset när de planerade sitt nya hem. Deras Stella 142 med utsikt över Gertrudsvik strax utanför Västervik väcker starka wow-känslor hos besökarna.

  trivselhus villa nättraby fasad bygga hus
  Möte mellan gammalt och nytt

  Erica Karlsson och Carl Ludvigsson ville egentligen ha ett gammalt hus. Samtidigt som de gärna ville planera och bygga sitt hem efter eget huvud. Lösningen blev Trivselhus Villa Nättraby – ett modernt hus inspirerat av traditionen.

  trivselhus villa grebbestad fasad bygga hus
  Tillbaka vid havet

  Det första du ser när du kommer hem till Sophie och Kim Halvorsen är havet. De är båda uppväxta vid kusten och nu vill de ge sina egna barn samma förmån. Med en tomt vid bohuslänska Byfjorden blev Trivselhus Villa Grebbestad ett självklart val.

  trivselhus villa mariestad fasad bygga hus
  Hus för en ny tid

  Tonårssonen bor kvar hemma, men de tre vuxna döttrarna är utflugna. Därför ville Jenny och David Birgersson bygga ett hus som passar dem i deras nya fas i livet. Valet föll på Trivselhus Villa Mariestad, inte minst på grund av det stora, öppna köket. ”Här får vi plats med alla besökande barn och barnbarn utan att det blir trångt”, säger Jenny.

  trivselhus villa mörtnäs fasad bygga hus
  Känslan av att komma hem

  Allt var egentligen frid och fröjd i det gamla huset, men så blev Sofia och Alex Widman förälskade i en sjötomt på Ekerö. Ett husbygge senare är de glada att de gav efter för känslorna. − Nu känns det verkligen som att vi har kommit hem, säger Sofia.

  trivselhus fri form fasad bygga hus
  Unikt hem med utsikt

  De visste att de ville bo utmed havet, eftersom de var uppvuxna i närheten. De visste också att de ville bo i ett nybyggt hus som de planerat och utformat helt från grunden utifrån familjens drömmar och behov. För dem var det aldrig aktuellt att köpa ett befintligt hus.

  trivselhus villa lidingö fasad bygga hus
  Ett livsverk vid havet

  Det skulle finnas ordentligt med plats för hela familjen, inklusive tre fotbollstokiga barn. Ett öppet kök med skönt barhäng. Flera badrum. Gott om garderobsutrymme – och så stora fönster ut mot havet. För det var havet som fick familjen Svensson att bygga ett nytt hus. Igen.

  trivselhus villa falsterbo fasad
  Fint flöde mellan ute och inne

  Ett nytt hus med charmen hos ett gammalt. Det var Ann-Sofie och Johan Lyckows önskemål när familjen växte. När de gick på visningar föll valet snabbt på Trivselhus. ”Varje gång vi kom in ett Trivselhus kändes allt rätt”.

  trivselhus villa höllviken fasad bygga hus
  Modern charm

  Tanken var att låta en arkitektbyrå rita ett nytt hus. Men så hittade de en husmodell hos Trivselhus som hade allt de drömt om. Tack vara det kunde Johanna och hennes familj lägga all kraft på detaljerna som speglar deras personlighet.

  Alla fördelar med att bygga nytt hus

  Bor ni i ett äldre hus? Upptäck fördelarna med att bygga nytt! Lägre energiförbrukning & många underhållsfria år.

  Se listan här!
  Kanske är ni även intresserade av

  Låt oss berätta mer om möjligheterna med Trivselhus

  Skriv er fråga och fyll i era kontaktuppgifter så hör vi av oss!

  Välj byggkommun

  Behöver ni hjälp?

  Låt oss guida er