Trivselhus

Trivselhus är en av de största hustillverkarna i Sverige och hör hemma i Landsbro på det småländska höglandet. Runtomkring oss har vi höglänta och kuperade skogstrakter med småsjöar och mossar. Det är ifrån det här vackra, men ibland karga landskapet vi hämtar vår syn på vad som är äkta, hållbar och gedigen kvalitet.

Hem med hög kvalitet

Det småländska hantverket vi är uppvuxna med innebär bland annat millimeterprecision i alla byggdelar. Inget lämnas åt slumpen. Allt andas naturlig kvalitet, precis som Småland. Det är givet att ni ska kunna skapa ett hem som passar er stil och känns personligt. Därför ingår stor valfrihet och hög kvalitet redan som standard. Trivselhus samarbetar enbart med utvalda kvalitetsleverantörer och ställer höga krav vid val av produkter.

Ett medvetet kvalitetsarbete säkerställer att majoriteten av alla hus som levereras med totalentreprenad har noll fel vid slutbesiktningen. En trygghet för våra kunder och ett kvitto på att vi tillsammans med entreprenörer och leverantörer levererar en slutprodukt av hög kvalitet. Om det mot förmodan uppstår fel tar vi vårt ansvar för att rätta till avvikelser, med mål att alla kunder ska vara nöjda.

Trivselhus tilldelades 2019 en utmärkelse för årets bästa husföretag avseende nollfelsbesiktningar. Priset delas ut av Gar-Bo som årligen försäkrar tusentals hus under byggtiden och många år framåt. Vi har även tilldelats utmärkelsen Årets husföretag av kökstillverkaren Ballingslöv för ett kvalitativt samarbete som inkluderar er som kund i nära dialog.

"Vi levererar branschens mest felfria hus"

En del av Södra

Sedan 2009 ingår Trivselhus i skogskoncernen Södra, en av Sveriges största skogsägarföreningar med fler än 52 000 skogsägare som medlemmar. Genom värdeskapande relationer och långsiktigt agerande visar Södra vägen för nästa generations skogsbruk. Ett ansvarstagande som även ger er köptrygghet när ni väljer att bygga ett hus från Trivselhus.

Skogen ger oss trä

Trivselhus bygger gärna i trä. En självklar orsak är att trä är ett härligt material att leva med, eftersom det är flexibelt, enkelt att underhålla och ger en varm och ombonad känsla. En annan orsak är att klimatpåverkan minskar genom att bygga i trä. Visste ni att trä har den lägsta energiförbrukningen av alla byggmaterial? Trä är dessutom en förnybar resurs som även kan återanvändas. Och trä bidrar till att minska koldioxidutsläppen i atmosfären. Genom att Trivselhus är en del av skogskoncernen Södra kan vi följa hela kedjan från träd till färdigt hus, så vi vet att allt sköts ansvarsfullt och långsiktigt. Hållbart i dag och i framtiden.

"Trä har den lägsta energiförbrukningen av alla byggnadsmaterial"

Hållbara hem

Vi har påbörjat vår resa mot total hållbarhet. Ett viktigt steg är att hålla kvar de gröna tankarna även när ert hus står klart. Vi bygger hållbara hem, men vill också bidra till ett hållbart samhälle som tar hänsyn till både människor och miljö.

Hållbarhet för oss handlar om mer än naturliga material, det handlar också om hur vi tillverkar och bygger det som ska bli ert framtida hem. Det innebär kvalitet, funktion och effektiva lösningar. Våra konstruktionslösningar ökar tätheten och minskar energiförbrukningen. Alla Trivselhus är lågenergihus och per dagens definition nära-nollenergihus. Men vi nöjer oss inte med det, vi strävar hela tiden efter att utveckla allt bättre lösningar med hänsyn till miljö, kvalitet och klimat. Vår hållbarhetsredovisning är gemensam med skogskoncernen Södra där målen i Agenda 2030 visar vägen.

Våra visioner om hållbarhet tar inte slut den dagen ni får nyckeln till ert livsverk. Tvärtom. Det är då det börjar på riktigt. Vår dröm är att ert livsverk blir grunden till en respektfull och hållbar livsstil. Att det hållbara huset också blir ett hållbart hem.

Kvalitet på småländska 

Det finns inga genvägar till Trivselhus gedigna byggkvalitet. Bakom den ligger rutiner, noggrannhet och lång erfarenhet. Konstruktion, produktion, transport, montering – allt hänger ihop i en värdeskapande kedja.

Grunden lägger vi redan vid ritbordet genom noggranna konstruktioner. Huset ritas först i 3D, vilket gör det enklare för er att förstå hur det kommer att se ut och lättare för oss att identifiera behov av särskilda konstruktionslösningar.

Arbetet fortsätter därefter i vår fabrik där vi tillverkar alla byggelement med millimeterprecision och perfekt passform, helt utan påverkan av väder och vind. För att få bästa resultat använder vi hantverk när det passar och modern byggteknik då det krävs.

Vi har valt att ge både ytterväggarna och de isolerade innerväggarna en extra träfiberskiva som ljudisolerar och gör att ni kan sätta upp tavlor och annat utan plugg. Ytterväggen har en installationszon där all eldragning görs utan att punktera klimatskalet, vilket bidrar till att göra huset tätare. Ytterdörrar och fönster sätter vi på plats redan i fabriken och vi lägger särskild omsorg på tätningen runt dem, eftersom ett tätt hus har en låg energiförbrukning. Tack vare vår noggrannhet går monteringen av husdelarna snabbt och efter några få dagar är ert hus vädersäkrat. Alla delar i kedjan bidrar till att skapa gedigen byggkvalitet.

Fakta

  • Trivselhus levererade närmare 300 bostäder under 2019 i form av villor och gruppbyggda småhus. Företaget har cirka 220 anställda och är en del av skogskoncernen Södra.

  • Trivselhus har närmare 30 försäljningskontor från Malmö i söder till Luleå i norr. Export sker via samarbetspartner till Åland. Hus uppförs även på den engelska marknaden genom eget dotterbolag.

  • Utöver villor utgör bostadsrätter, radhus och projekthus en växande andel. Genom eget markbolag exploateras råmark till färdig byggklar mark. 

  • Trivselhus säljer och tillverkar också villor under systervarumärket Movehome som kombinerar nytänkande med gedigen erfarenhet och köptrygghet, vilket möjliggör ett helt nytt sätt att bygga hus. Nyckeln är ”Bygg online” som gör att alla kan forma sitt personliga hus på webben och få pris direkt.

  • En majoritet av villorna uppförs med totalentreprenad, vilket även möjliggör att villor från Movehome kan Svanenmärkas. Trivselhus totalentreprenad innebär praktiskt och juridiskt helhetsansvar för att bygga husen.

Så började det

När då 22-årige Sture Lamme började på hustillverkaren Begus som kamrer i början av 1970-talet, hade han ingen aning om att han påbörjat en resa som skulle göra honom till ledare för ett av landets mest populära husföretag.

Lågkonjunkturen i början av 1990-talet slog hårt mot hela byggbranschen. I marknadens mörkaste timme bildades det nya bolaget Trivselhus, med honnörsord som gedigen småländsk kvalitet, en medveten satsning på genomtänkt design, och ambitionen att förbli ett litet företag som alltid talade med sina kunder, och inte till dem.

Med sig i bagaget hade man ett gott självförtroende och gedigen erfarenhet och insikt om vikten av kvalitetshantverk. Med byggda hus och nöjda kunder som enda marknadsföring, dröjde det inte länge förrän såväl säljare som husspekulanter knackade på dörren och ville veta mer.

Genom många och långa dialoger under den här tiden utkristalliseras de två kanske viktigaste framgångsfaktorerna: medveten design, anpassning av husen efter önskemål och tomtens förutsättningar - i kombination med ett väl genomtänkt byggsystem. Det är detta som har tagit oss dit vi är idag - och lagt grunden för var vi kommer att vara imorgon.

Låt oss berätta mer om möjligheterna med Trivselhus

Fyll i ditt namn, e-post och telefonnummer så återkommer vi.

Formuläret skickades

Tack!

Uppgifterna kommer att skickas till kontoret i {{formData.Office.SalesOfficeName}}
Stäng

Behöver du hjälp?

Låt oss guida dig