Trivselhus

Trivselhus är en av de största hustillverkarna i Sverige och hör hemma i Korsberga på det småländska höglandet. Runtomkring oss har vi höglänta och kuperade skogstrakter med småsjöar och mossar. Det är ifrån det här vackra, men ibland karga landskapet vi hämtar vår syn på vad som är äkta, hållbar och gedigen kvalitet.

En husleverantör från Småland

När ni bygger ett Trivselhus får ni stöd och guidning från de första mötena till att ni flyttat in och börjat leva i ert nya hem. Det kan vara allt ifrån bankkontakter och bygglov till husutformning och byggnation. Under hela färden finns våra experter till hands.

Det småländska hantverket som vi är uppvuxna med innebär bland annat millimeterprecision i alla byggdelar. Inget lämnas åt slumpen. Allt andas naturlig kvalitet, precis som Småland. Slutmålet för vår gemensamma resa är ert nya hus. Ert livsverk.

Fakta

  • Trivselhus levererade närmare 440 bostäder under 2018 i form av villor och gruppbyggda småhus. Företaget har cirka 250 anställda och är en del av skogskoncernen Södra.

  • Trivselhus har drygt 25 försäljningskontor från Malmö i söder till Luleå i norr. Export sker via samarbetspartner till Åland. Hus uppförs även på den engelska marknaden genom eget dotterbolag.

  • Bostadsrätter, radhus och projekthus utgör en växande andel av de bostäder som uppförs. Utöver egen markexploatering samarbetar Trivselhus med markägare för utveckling av projekthusområden.

  • Trivselhus totalentreprenad innebär praktiskt och juridiskt helhetsansvar för att bygga husen.

  • Trivselhus säljer och tillverkar också villor under systervarumärket Movehome som kombinerar nytänkande med gedigen erfarenhet och köptrygghet, vilket möjliggör ett helt nytt sätt att bygga hus. Nyckeln är ”Bygg online” som gör att alla kan forma sitt personliga hus på webben och få pris direkt

Så började det

När då 22-årige Sture Lamme började på Begus som kamrer i början av 70-talet, hade han ingen aning om att han påbörjat en resa som skulle göra honom till ledare för ett av landets mest populära husföretag.

Att husmarknaden överlag är konjunkturkänslig och i perioder fått lida av kraftiga marknadssvängningar är inget nytt. Även den då högt ansedda hustillverkaren Begus-hus fick känna av det då det begav sig, och såväl verksamhet som anställda fick ikläda sig nya och utvecklade roller för att hänga med.

I Stures fall blev det ett lyckokast - han fick flytta på sig från kamrerstolen till att arbeta med exportfrågor just eftersom att han vid det tillfället var den enda på företaget som kunde tillräckligt med engelska. De nya uppgifterna var lika stimulerande som utvecklande, och lade snart grunden för marknadsstrategiska insikter som skulle komma väl till pass inom en snar framtid.

Fenixfågeln lyfter

Lågkonjunkturen i början av 90-talet slog väldigt hårt på hela byggbranschen. I marknadens mörkaste timme bildades det nya bolaget Trivselhus, med honnörsord som gedigen småländsk kvalitet, en medveten satsning på genomtänkt design, och ambitionen att förbli ett litet företag som alltid talade med sina kunder, och inte till dem. Med sig i bagaget hade man ett gott självförtroende och gedigen erfarenhet och insikt om vikten av kvalitetshantverk.

Oanade framgångar

Med byggda hus och nöjda kunder som enda marknadsföring, dröjde det inte länge förrän såväl säljare som husspekulanter knackade på dörren och ville veta mer. Genom många och långa dialoger under den här tiden utkristalliseras de två kanske viktigaste framgångsfaktorerna: medveten design, anpassning av husen efter önskemål och tomtens förutsättningar - i kombination med ett väl genomtänkt byggsystem. Det är detta som har tagit oss dit vi är idag - och lagt grunden för var vi kommer att vara imorgon.

Vi skapar unika hem

Det är skillnad på hus och hem. Därför är det viktigt för oss att använda rätt ord för beskriva vad vi egentligen jobbar med. Ordvalet skvallrar om en ambitionsnivå som fortfarande ligger i framkant, och en envis förmåga att hela tiden ompröva erbjudandet utifrån beställarens behov och önskemål.

För sanningen är att vi idag står för en tjänst, och inte blott en vara. Det handlar om att ta sitt ansvar. Och att inte nöja sig med att leverera delarna av ett hus. Utan att faktiskt skapa ett unikt - hem.

Låt oss berätta mer om möjligheterna med Trivselhus

Fyll i ditt namn, e-post och telefonnummer så återkommer vi.

Formuläret skickades

Tack!

Uppgifterna kommer att skickas till kontoret i {{formData.Office.SalesOfficeName}}
Stäng

Behöver du hjälp?

Låt oss guida dig