Trivselhus

Trivselhus är en av de största hustillverkarna i Sverige och hör hemma i Landsbro på det småländska höglandet. Runtomkring oss har vi höglänta och kuperade skogstrakter med småsjöar och mossar. Det är ifrån det här vackra, men ibland karga landskapet vi hämtar vår syn på vad som är äkta, hållbar och gedigen kvalitet.

Fakta

  • Trivselhus i Vetlanda AB grundades 1993.

  • Trivselhus levererade drygt 360 bostäder under 2021 i form av villor och gruppbyggda småhus. Företaget har cirka 200 medarbetare och är en del av Svensk Husproduktion AB.

  • Trivselhus har närmare 30 försäljningskontor från Malmö i söder till Luleå i norr. Export sker via samarbetspartner till Åland.

  • En majoritet av villorna uppförs med totalentreprenad. Trivselhus totalentreprenad innebär praktiskt och juridiskt helhetsansvar för att bygga husen.

Hem med hög kvalitet

Det småländska hantverket vi är uppvuxna med innebär bland annat millimeterprecision i alla byggdelar. Inget lämnas åt slumpen. Allt andas naturlig kvalitet, precis som Småland. Det är givet att ni ska kunna skapa ett hem som passar er stil och känns personligt. Därför ingår stor valfrihet och hög kvalitet redan som standard. Trivselhus samarbetar enbart med utvalda kvalitetsleverantörer och ställer höga krav vid val av produkter.

Ett medvetet kvalitetsarbete säkerställer att majoriteten av alla hus som levereras med totalentreprenad har noll fel vid slutbesiktningen. En trygghet för våra kunder och ett kvitto på att vi tillsammans med entreprenörer och leverantörer levererar en slutprodukt av hög kvalitet. Om det mot förmodan uppstår fel tar vi vårt ansvar för att rätta till avvikelser, med mål att alla kunder ska vara nöjda.

Skogen ger oss trä

Trivselhus bygger gärna i trä. En självklar orsak är att trä är ett härligt material att leva med, eftersom det är flexibelt, enkelt att underhålla och ger en varm och ombonad känsla. En annan orsak är att klimatpåverkan minskar genom att bygga i trä. Visste ni att trä har den lägsta energiförbrukningen av alla byggmaterial? Trä är dessutom en förnybar resurs som även kan återanvändas. Och trä bidrar till att minska koldioxidutsläppen i atmosfären.

Hållbara hem

Vi har påbörjat vår resa mot total hållbarhet. Ett viktigt steg är att hålla kvar de gröna tankarna även när ert hus står klart. Vi bygger hållbara hem, men vill också bidra till ett hållbart samhälle som tar hänsyn till både människor och miljö.

Hållbarhet för oss handlar om mer än naturliga material, det handlar också om hur vi tillverkar och bygger det som ska bli ert framtida hem. Det innebär kvalitet, funktion och effektiva lösningar. Våra konstruktionslösningar ökar tätheten och minskar energiförbrukningen. Alla Trivselhus är lågenergihus och per dagens definition nära-nollenergihus. Men vi nöjer oss inte med det, vi strävar hela tiden efter att utveckla allt bättre lösningar med hänsyn till miljö, kvalitet och klimat.

Våra visioner om hållbarhet tar inte slut den dagen ni får nyckeln till ert livsverk. Tvärtom. Det är då det börjar på riktigt. Vår dröm är att ert livsverk blir grunden till en respektfull och hållbar livsstil. Att det hållbara huset också blir ett hållbart hem.

Kvalitet på småländska 

Det finns inga genvägar till Trivselhus gedigna byggkvalitet. Bakom den ligger rutiner, noggrannhet och lång erfarenhet. Konstruktion, produktion, transport, montering – allt hänger ihop i en värdeskapande kedja.

Grunden lägger vi redan vid ritbordet genom noggranna konstruktioner. Huset ritas först i 3D, vilket gör det enklare för er att förstå hur det kommer att se ut och lättare för oss att identifiera behov av särskilda konstruktionslösningar.

Arbetet fortsätter därefter i vår fabrik där vi tillverkar alla byggelement med millimeterprecision och perfekt passform, helt utan påverkan av väder och vind. För att få bästa resultat använder vi hantverk när det passar och modern byggteknik då det krävs.

Vi har valt att ge både ytterväggarna och de isolerade innerväggarna en extra träfiberskiva som ljudisolerar och gör att ni kan sätta upp tavlor och annat utan plugg. Ytterväggen har en installationszon där all eldragning görs utan att punktera klimatskalet, vilket bidrar till att göra huset tätare. Ytterdörrar och fönster sätter vi på plats redan i fabriken och vi lägger särskild omsorg på tätningen runt dem, eftersom ett tätt hus har en låg energiförbrukning. Tack vare vår noggrannhet går monteringen av husdelarna snabbt och efter några få dagar är ert hus vädersäkrat. Alla delar i kedjan bidrar till att skapa gedigen byggkvalitet.

Låt oss berätta mer om möjligheterna med Trivselhus

Fyll i ditt namn, e-post och telefonnummer så återkommer vi.

Formuläret skickades

Tack!

Uppgifterna kommer att skickas till kontoret i {{formData.Office.SalesOfficeName}}
Stäng

Behöver du hjälp?

Låt oss guida dig