Movehome
Du använder en gammal webbläsare.
Vi rekommenderar att du byter till Google Chrome för att webbplatsen ska fungera bra.
logo

  Inspiration för hemmakontoret

  Sitter någon i er familj hemma och jobbar eller pluggar? Oavsett om det är då och då eller på heltid finns en del att tänka på för att skapa en bra arbetsplats.

  trivselhus villa storsjö arbetsrum

  För att kroppen ska må bra är det viktigt att utgå från ergonomi när ni utformar arbetsplatsen

  Kontor på hemmaplan

  I våra husmodeller finns ofta extra rum eller utrymmen som är perfekta att använda som hemmakontor. Extra praktiskt är om arbetshörnan ligger på entréplan och i anslutning till entré eller kök.

  Här har vi har samlat några tips kring utformning av en bra och trivsam arbetsplats på hemmaplan!

  Välj en lämplig plats eller rum

  Börja med att hitta en dedikerad plats för hemmakontoret där ni kan jobba ostört. Fundera över vad ni behöver för att kunna utföra ert arbete och för att trivas. Att inreda med färger ni gillar eller addera växter kan göra skillnad för ert mående. Det ska vara trevligt att ”gå till jobbet” även om man arbetar hemifrån.

  Ergonomi

  Oavsett om det blir ett eget arbetsrum eller en hörna i ett allmänt utrymme bör ni utgå från ergonomi när ni utformar er arbetsplats för att kroppen ska må bra i längden.

  Vilken typ av stol passar just din rygg? En stol som går att ställa i höjdled och justera svankstöd har stora möjligheter att passa din arbetsställning. Armstöd att kunna vila armarna på när du skriver på tangentbordet och arbetar med musen är också en fördel. Viktigt är även att fötterna ska nå ner till golvet för att ge stöd.

  Vilken höjd på skrivbordet är optimal? Ett höj- och sänkbart skrivbord att föredra, för att kunna variera arbetsställningen och skona rygg och nacke. Variation av arbetsställning kan även bidra till ökad koncentration.

  Vilken storlek på skärm och höjd känns vilsam för nacke och ögon? Bildskärmen placeras med fördel så att dina ögon är ungefär i höjd med skärmens övre kant då ögat mår bra av att få titta nedåt snarare än uppåt.

  Och oavsett hur arbetsplatsen ser ut är det viktigt att ta regelbundna pauser och röra på sig. Sträck på kroppen, gå upp och ner i trappan ett par gånger eller varför inte ta en kort promenad runt huset och få lite frisk luft på samma gång.

  bygga hus trivselhus hemmakontor

  Oavsett hur arbetsplatsen ser ut är det viktigt att ta regelbundna pauser och röra på sig

  Ordning & reda

  Hur organiserar man alla prylar som behövs när man arbetar hemma? Ordning och reda verkar lugnande för många av oss. Tänk igenom smart förvaring av pennor, papper och teknik som fungerar både under arbetsdagen och efter. Särskilt om arbetsplatsen inte finns i ett dedikerat rum utan i ett rum som resten av familjen använder för samvaro eller matlagning.

  Belysning

  Vilken belysning är bäst? Grunden läggs genom lampor i taket som kompletteras med en skrivbordslampa som både kan ge fokuserat ljus, dämpa bildskärmens ljus och bidra till en mysig känsla för ditt hemmakontor.

  Bor ni redan i ett Trivselhus? Hur har ni inrett ert arbetsrum/hemmakontor? Dela gärna med er av bilder och tips på Instagram. Tagga ert inlägg med #mittrivselhus

  Kanske är ni också intresserade av

  Låt oss berätta mer om möjligheterna med Trivselhus

  Skriv er fråga och fyll i era kontaktuppgifter så hör vi av oss!

  Välj byggkommun

  Behöver ni hjälp?

  Låt oss guida er