Movehome
Du använder en gammal webbläsare.
Vi rekommenderar att du byter till Google Chrome för att webbplatsen ska fungera bra.
logo
  trivselhus_byggahus_stella157

  Inredningstips i Stella 157

  Vi bad Therése Dahlstedt berätta om sina tankar när hon inredde populära Stella 157. Hon kallas för Tess och är utbildad inredningsstylist och homestagingkonsult. Följ gärna hennes konto på instagram @InteriorDesignByTess

  Tess berättar att hon drogs till den välplanerade planlösningen i Stella 157.

  – Den privata vuxen-sviten på ena sidan huset känns som på ett lyx-hotell. Enkelt att inreda riktigt mysigt. Huset känns betydligt större än det är just för planlösningen är så bra. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum med högre takhöjd och mycket ljusinsläpp. Huset är en wow-upplevelse som man bör gå och uppleva själv i ett visningshus, säger Tess.

  – Något jag tänker är värt att kosta på som extra tillval är alltid extra förvaring. Ni kommer aldrig ångra fler skåp i köket och tvättstugan. Genom att kosta på rätt saker är chansen större att man blir nöjd med sitt hem på sikt.

  – Som stylist jobbar jag främst med att hålla en färgbalans genom hela hemmet. Men också med att optimera och ta fram ytans fulla potential. Se över sådant som praktisk förvaring, stil och färgbalans, menar Tess.

  –  Jag får då och då meddelanden av andra tjejer som utbildar sig till stylister och inte kan förstå varför jag mixar oriental med modern, rustikt, klassisk och japandi inredningsstil. Ni kan ha flera inredningsstilar! Det går att mixa stilar men skapa något alldeles eget av alla skatter man kommer över i sitt liv och bara älskar, menar Tess.

  – Hur tråkigt vore det om alla följde samma ”mall” och varje hem istället saknade sin karaktär. Jag försöker hålla mina saker i samma färger och använda naturmaterial som oavsett stil – alltid passar ihop och är helt tidlöst! Sten, rustikt vintageträ, handblåst glas, jute, hamrade råmetaller och läder. Råa material som känns exklusivt, andas hantverk och ger känsla, säger Tess.

  trivselhus_byggahus_stella157

  – I köket ville jag få fram en känsla av bistro, lyxrestaurang fast med en familjär hemkänsla. Ett kvalitativt och slitstarkt kök som till och med Per Morberg skulle uppskatta att arbeta i. Glaserade kakelplattor i halvförband med blank yta som ger liv. Väggen ser blöt ut nästan som att det rinner vatten. Ihop med rustika gjutjärn handtag och den massiva stenbänkskivan. Spisfläkten – rustik med små spotlights som ger lite extra belysning och effekt.

  trivselhus_byggahus_stella157

  Tess bästa tips!

  1

  Försök hålla dig till tre färger genom hemmet. Vilken grundfärg ska du välja? Ta gärna in en stylist för att välja rätt kontrast/brytfärg. En inredningsstylist är utbildad inom färgpsykologi och vet vilka färger som verkar avslappnande, eller istället ökar stressen och pulsen. Vilka färger man aldrig ska kombinera och vilka färger som istället framhäver och kompletterar varandra, säger Tess.

  2

  Försök ha minst 7-9 belysningspunkter i varje rum. Spotlights är alltid bäst där du med en dimmer kan få exakt den ljusstyrkan du vill ha oavsett årstid och tid på dygnet.

  3

  Hur ser miljön utanför huset ut? Kan vi plocka in den grå färgen från bergsklippan utanför? Eller den varma beigea tonen i sandstranden, Kanske plocka in en grå/grön varm mossig färg från skogen och tallarna. Låt insidan harmoniera med miljön på utsidan. För att få natur/rustik känsla så måla väggar och taket grått. Då ”poppar” alla naturmaterial och kommer till liv. Otroligt vackert!

  4

  En tapet kan vara vackrare än ett konstverk. Det får rummet att kännas mysigt och inbjudande. Försök hålla färgbalansen med en avslappnande grundfärg du alltid kommer att trivas med, säger Tess.

  5

  När det kommer till badrum så är det enklare att hålla rent ett badrum med stora 60×60 plattor. Det blir mindre fogkanter att skrubba rent. Stora plattor får rummet att kännas större. Även här borde man våga ha lite färger på vägg och golv. Det kommer inte att krympa rummet, istället få det mer inbjudande. Det kännas mer exklusivt och levande än en platt vit vägg! Ser betydligt dyrare ut men kostar egentligen inte så mycket mer än ett basic badrum. Med spotlights och dimmer behöver ni aldrig heller vara rädda för att det kommer kännas mörkt.

  trivselhus_byggahus_stella157

  – Det är svårt att gå igenom alla moment om hur man skapar ett riktigt vackert hem i text. Mycket har med känsla att göra. Mixa olika texturer och få se i design för de som inte är bra på att visualisera hur något kommer att bli. Boka gärna en tid med en stylist och kartlägg vilka färger, vilken stil och känsla man vill förmedla och känna i sitt hem. Skapa en moodboard och följ den. Satsa alltid extra på att få grunden rätt. Dekor är lättast att komplettera med i efterhand, menar Tess.

  Konsultation

  Har ni frågor så är ni alltid välkomna att kontakta Tess och boka inredningskonsultation via Tess@badkoncept.se

  Kanske är ni även intresserade av

  Låt oss berätta mer om möjligheterna med Trivselhus

  Skriv er fråga och fyll i era kontaktuppgifter så hör vi av oss!

  Välj byggkommun

  Behöver ni hjälp?

  Låt oss guida er