Movehome
Du använder en gammal webbläsare.
Vi rekommenderar att du byter till Google Chrome för att webbplatsen ska fungera bra.
logo
  Bygga hus med Trivselhus

  Den perfekta gårdsbyggnaden

  Många gårdar går i arv i generationer, och mindre hästgårdar är idag eftertraktade för ett liv nära naturen i samklang med hästar. Oftast finns ett hus som ska fungera som hem för familjen som brukar gården. Ett hus som renoverats och byggts till efter praktiska behov och tidens trender. Vår nutida livsstil och behov av moderna funktioner ryms inte alltid i dessa gårdsbyggnader. Många väljer då att istället riva för att bygga ett nytt hus.

  trivselhus villa falsterbo fasad

  Villa Falsterbo

  Hänsyn till plats och tradition

  När ni bygger nytt hus är det ofta bra att ta hänsyn till den arkitektur och de byggnadstraditioner som finns på platsen och i regionen. Se er omkring och fundera på vilka historiska sammanhang som finns i området? Hur har människor byggt här tidigare? Vilka uttryck och detaljer vill ni ta vara på?

  I landets södra delar karaktäriseras exteriören till exempel ofta av vit puts, trappad takfot och spröjsade fönster. Längre norrut, och i kustnära områden, kommer den liggande träpanelen till sin rätt. Genom att blanda stående och liggande panel hämtas inspiration från svunna byggnadstraditioner.

  En modern interiör

  En traditionellt inspirerad exteriör behöver inte betyda en traditionell interiör. Inom husets väggar har ni friheten att skapa en samtida, generös planlösning med alla bekvämligheter ni kan önska – inte minst i kök och badrum. Med plats för familjen som varierar i storlek från vecka till vecka, och med plats för härligt umgänge med vänner.

  trivselhus villa askim kök bygga hus

  Praktiska lösningar

  Det finns en del att tänka på för att hemmet ska passa den aktiva familjen som lever nära djur och natur. Djurhållning är på gott och ont förknippat med dofter! Genom att placera ett litet omklädningsrum med duschmöjlighet i närhet av groventré och tvättstuga isoleras dofterna, samtidigt som det skapas plats för ridkläder och familjens alla gummistövlar.

  trivselhus bygga hus husritning

  Ta hjälp av Trivselhus

  Det är ofta i föreningen mellan gammalt och nytt, tradition och framtid, som de bästa husen blir till. Trivselhus ger er möjlighet att bygga ett hus i tidlös design, ett hus som har historisk förankring och blir ett arv att vårda för kommande generationer.

  En säljare följer gärna med ut till gården och hjälper er att kartlägga möjligheter och hitta en husmodell som passar. Det finns även möjlighet att tillsammans med en arkitekt rita ett hus i fri form som möter de behov ni har.

  Kanske är ni även intresserade av

  Låt oss berätta mer om möjligheterna med Trivselhus

  Skriv er fråga och fyll i era kontaktuppgifter så hör vi av oss!

  Välj byggkommun

  Behöver ni hjälp?

  Låt oss guida er