Movehome
Du använder en gammal webbläsare.
Vi rekommenderar att du byter till Google Chrome för att webbplatsen ska fungera bra.
logo
  villa askim villavisning trivselhus

  Med känsla för plats & personlighet

  På utsidan ett klassiskt västkusthus. På insidan ombonad rumskänsla med charmiga detaljer. Planerat och placerat för att ge vacker utsikt över havet.

  När Viktoria Karlsson skapade det här huset i Askim söder om Göteborg var själva platsen både en utmaning och en möjlighet.

  – Huset ligger på en sluttande tomt med havsutsikt i ett område med gamla villor, så det var mycket att ta hänsyn till både vad gäller arkitekturen och placeringen, säger hon.

  Valet blev att utgå från en husmodell Viktoria tidigare ritat och sedan skräddarsy huset för platsen, bland annat med en extra sluttningsvåning och två uteplatser för att fånga solen under hela dagen.

  Resultatet är ett personligt hem med klassiska stildrag och gedigna materialval. Fina rundade takkupor och blandad panel. Pärlspont, profilerade foder och pardörrar. Och en planlösning med ombonad rumskänsla och härliga vinklar och vrår. Helheten och väl avvägda proportioner skapar en harmonisk arkitektur.

  trivselhus villa askim kök bygga hus

  Kök med tradition

  Köket ligger för sig mitt i huset med möjlighet att ha ett matbord i det vackra burspråket eller i det intilliggande vardagsrummet. Vintagekänslan förstärks med detaljer som strömbrytare i retrostil och mönstrat kakel. Alla detaljer är viktiga.

  trivselhus villa askim vardagsrum bygga hus

  En trappa upp släpper takkuporna i familjens sovrum in ljus och sätter sin prägel på huset. I det större sovrummet finns en klädkammare. Från allrummet öppnar sig dörren ut till en balkong.

  – Där kan man stå och se ut över havet, något som jag är väldigt nöjd med. Det var inte självklart hur det skulle göras med tanke på hur tomten ser ut, men när jag fått skissa och tänka så kom jag fram till en bra lösning, säger Viktoria Karlsson.

  Det är något som bara förstärker det Trivselhus alltid vetat: vikten av att ha kunniga, kreativa och erfarna arkitekter som guidar till bra lösningar och samtidigt är lyhörda.

  trivselhus villa askim badrum bygga hus
  trivselhus villa askim fasad bygga hus
  Kanske är ni även intresserade av

  Låt oss berätta mer om möjligheterna med Trivselhus

  Skriv er fråga och fyll i era kontaktuppgifter så hör vi av oss!

  Välj byggkommun

  Behöver ni hjälp?

  Låt oss guida er