Movehome
Du använder en gammal webbläsare.
Vi rekommenderar att du byter till Google Chrome för att webbplatsen ska fungera bra.
logo

  Hur lång tid tar det att bygga hus?

  Tiden det tar att bygga ert hus beror på flera faktorer, som avgörs av era val och var i landet ni bygger hus. Den totala tiden från att ni tecknar köpeavtal till att ni kan flytta in i huset kan variera mellan 1-2 år beroende på ert val av husmodell.

  Val av husmodell

  Hur lång tid det tar att bygga hus beror på flera faktorer. Beroende på vilken typ av husmodell ni utgår ifrån, ser ledtiderna olika ut. Husmodellerna i Serie Stella erbjuder en närmare väg, eftersom antalet val är färre och ritningar finns förberedda vilket gör att hanteringen går snabbare. Hittar ni en husmodell ni inte vill göra några ändringar i går hanteringen också snabbare. Har ni önskemål om att göra ändringar utifrån en husmodell tar vi fram förslag som resulterar i en unik ritning, en hantering som förstås kan göra att ledtiden blir längre.

  Söka bygglov

  Ledtiden för att bevilja bygglov varierar från kommun till kommun. I snitt brukar det ta cirka 10 veckor att få bygglovet beviljat, men det finns kommuner som behöver upp till dubbla tiden på sig. Fråga er kommun vilken tidsram de kan erbjuda. Det är viktigt att ni har gjort alla bygglovspliktiga val för huset inför bygglovsansökan. Er säljare kan berätta mer om dessa val.

  Från slutbeställning till husleverans

  Vid slutbeställning av huset gör ni era slutliga val för husets utformning och utrustning. Därefter går våra projektörer igenom huset och förbereder ritningarna för tillverkning i vår fabrik. För Serie Stella finns färdiga ritningar vilket förkortar ledtiden. Trivselhus bokar leverans av huset med en lokal entreprenör som ska färdigställa ert hus. Tidpunkten för montage påverkas av när entreprenören har möjlighet att utföra arbetet.

  Byggnation på plats

  Byggnation och färdigställande på byggplatsen pågår under cirka 5-6 månader. Tiden kan påverkas av hantverkarnas tid för semester och annan ledighet.

  Hur lång tid tar det att bygga ett hus?

  Tiden det tar att bygga ert hus beror alltså på flera faktorer, som avgörs av era val och var i landet ni bygger hus. Den totala tiden från att ni tecknar köpeavtal till att ni kan flytta in i huset kan variera mellan 1-2 år beroende på ert val av husmodell. Prata med er säljare som kan berätta mer om vad som gäller för just det hus ni önskar att bygga!

  Kanske är ni även intresserade av

  Låt oss berätta mer om möjligheterna med Trivselhus

  Skriv er fråga och fyll i era kontaktuppgifter så hör vi av oss!

  Välj byggkommun

  Behöver ni hjälp?

  Låt oss guida er