Movehome
Du använder en gammal webbläsare.
Vi rekommenderar att du byter till Google Chrome för att webbplatsen ska fungera bra.
logo

  Låt Stella vara ledstjärna

  En given husform tillsammans med en palett av våra kunders favoriter bland val och tillval gör husresan enklare och ger er tid över till annat. Det gör även att vi kan erbjuda ett bättre pris, en kortare leveranstid och en trygghet i att alla material och lösningar är kontrollerade i förväg. Kort sagt, en närmare väg till ert livsverk.

  Arkitekterna bakom Serie Stella

  Redan som barn älskade jag arkitektur och har nu i över 30 år ritat nya hem och husmodeller. Husen i serie Stella har vi arkitekter på Trivselhus skapat för att de ska passa olika människor och olika faser i livet. Här utnyttjas varje kvadratmeter effektivt, husen är enkla att möblera samtidigt som de självklart har bra förvaring. Köksön är hemmets självklara samlingspunkt och vi har också strävat efter att skapa en tydlig rumsindelning med separata sovavdelningar för föräldrar och barn.

  Genomsikt och fina ljusflöden känns viktigt. Därför finns ofta fönster som löper ner till golvet för att binda ihop inne med ute. Rumshöjden är generös och i ett par av husen öppnar ryggåstak upp en fantastisk rymd. Exteriört har alla hus i serie Stella liggande träpanel, där de sista brädorna sätts på plats för hand för att ge ett gediget och vackert platsbyggt utseende.

  Anette Schill Karlsson, arkitekt

  Skapa en unik känsla

  Att skapa känslan av ett unikt hem kretsar ofta kring val av material, färger och detaljer. Alla stora som små val återspeglar er stil och ger ert hem en unik karaktär. Samtidigt kan det kännas en smula svårt att ställas inför alltför många val.

  För att ni på ett enkelt sätt ska kunna skapa ert livsverk ur serie Stella har vi samlat våra kunders favoriter för val och tillval. Er säljare ger er tillgång till det urvalet för er husmodell.

  Stella Selection har en hög grundstandard redan från början och vi samarbetar enbart med utvalda kvalitetsleverantörer och ställer höga krav när vi väljer produkter – både i vårt standardutbud och våra tillval. De ska se snygga ut och ge en skön känsla, men också tåla långvarigt slitage och vara praktiska. Gedigna material och stabila konstruktioner är en självklarhet.

  Bläddra i Stella Selection

  Skapa drömköket

  Köket är hemmets hjärta, den naturliga samlingspunkten för såväl vardag som fest. Självklart ska köket få lite extra omsorg när ni skapar ert livsverk. I köksbutiken får ni professionell hjälp med utformningen av ert nya kök. Som standard ingår många valmöjligheter för form och kulör. Men även praktiska lösningar som fullutdragslådor med mjukstängning, sopsorteringslåda och bred underlimmad diskho. Valet av lucka lägger ramen för den stil köket ska få. Funktionalitet prioriteras högt och tillvalspaletten är bred.

  Studera utbudet på köksleverantörens hemsida och kom förberedd till köksmötet. Köksleverantören levererar även tvättbänken i klädvården. Det ger er möjlighet att matcha val och tillval för luckor, handtag och bänkskiva i klädvården med valen i köket. De enda begränsningar som finns, utöver er budget, är väggar, fönster och installationspunkter för el och vatten som är fast placerade enligt ritningen för varje hus i serie Stella.

  Bläddra i Stella Selection

  Välj rätt entreprenadform

  När ni valt husmodell är det dags att titta på vem som rent praktiskt ska uppföra huset. Det ska vara lustfyllt att bygga hus, men det innebär också ett stort ansvar. När ni väljer entreprenadform tar ni själva ställning till hur stort eget ansvar ni vill ta och vilken kostnadsnivå som passar er.

  Valet av entreprenadform reglerar hur ansvaret fördelas mellan parterna som är inblandade i byggnationen. Som kund hos Trivselhus väljer ni själva hur stort eget ansvar ni vill ta, och om Trivselhus enbart ska leverera material eller en helhet.

  Ett aktivt val av entreprenadform handlar inte enbart om ansvar. Det ger er även möjlighet att påverka kostnadsnivån samt möjliggöra eget arbete om det passar er. Ert val kommer att påverkas av flera faktorer som er egen kunskapsnivå, avtrycket i er plånbok och inte minst er tid för projektet.

  Oavsett vilken väg ni väljer guidar Trivselhus er genom hela processen. Genom våra säljare stöttar vi och tillhandahåller underlag vid kontakter med myndigheter och entreprenörer. Låt oss titta närmare på de olika entreprenadformer ni har att välja bland. Trivselhus totalentreprenad innebär att vi tar ett helhetsansvar på ett enda kontrakt. Motsatsen är Trivselhus materialleverans, vilket vi nedan beskriver som generalentreprenad och delad entreprenad.

  Läs mer om entreprenadformer

  Kvalitet för generationer

  Serie Stella erbjuder stor valfrihet och hög kvalitet redan som standard. Byggkvaliteten är gedigen, precis som i alla våra hus. Eftersom ert nya hem ska hålla i generationer. Grunden är betongplatta på mark med härlig golvvärme. Samtliga väggar har en extra träfiberskiva vilket underlättar när ni ska sätta upp tavlor och hyllor. Skivan tillsammans med massiva innerdörrar med tätningslist bidrar även till en ljudmiljö i hemmet vi är stolta över.

  Exteriört har husen aluminiumklädda energifönster och vacker liggande träpanel. Att husen interiört har parkettgolv och helkaklade badrum är självklart. Köket är exklusivt med induktionshäll, underlimmad diskho och draglådor. För optimal funktion och design i kök, badrum och klädvård erbjuder vi er ett personligt möte med leverantören.

  Jämför själv, vi lovar att ni får mycket för pengarna när ni väljer ett hus ur serie Stella.

  Läs mer om Trivselhus byggkvalitet

  Låt hus & tomt bilda en helhet

  När ni hittat den husmodell som matchar era behov behöver vi ta en titt på om huset går att bygga på er tomt. Alla hus i serie Stella är skapade för att lätt passa på olika typer av tomter. Besök platsen för att se hur solen vandrar över dagen, hur mycket skugga träd eller grannhus ger, om det finns växter som ska bevaras, om tomten lutar och var bästa utsikten finns. Om ni tänkt bygga ett garage eller carport kan placeringen bidra till att skapa skydd för insyn och vind. Till det kommer förstås planbestämmelser som bland annat reglerar hur stort och högt man får bygga. Vår säljare hjälper er att tolka alla bestämmelser för att passa in huset på tomten.

  Exteriören för husen i serie Stella har skapats utifrån tidlösa former. Sadeltak och liggande träpanel lägger grunden. Genom detaljer som kulörer för tak, plåt och fönster eller tillval som spröjs och entrétak sätts en unik karaktär på huset som får det att smälta in i miljön där det ska byggas. Bläddra i broschyren Stella Selection för att se alla val och tillval.

  Mer om huset & tomten

  Husmodeller Serie Stella

  Stella 103

  Litet hus som passar både den lilla barnfamiljen, som paret med utflugna barn. Trevlig exteriör med skyddad entré. Öppen planlösning med ryggåstak över entré, kök och vardagsrum. Generöst glasparti ut mot baksidan, som samtidigt ger fin kontakt med köket och köksön. Eftersom huset är litet men effektivt utformat, passar det utmärkt på fritidshustomter som ofta har begränsad byggarea.

  Stella 131

  Ett välplanerat hus som passar perfekt på smalare tomter då entrén är placerad på gaveln. Utgångar åt fyra väderstreck gör huset lättplacerat på tomten och ger möjlighet att skapa flera uteplatser för såväl sol som skugga. Det något förhöjda vägglivet på fasaden möjliggör plats för markis eller pergola. Öppen planlösning med fina ljusinsläpp som tillsammans med det generösa snedtaket skapar extra rymd. Köksön bildar en naturlig samlingspunkt i anslutning till matplats, vardagsrum och allrum. Avskild föräldradel med egen wc/dusch, klädkammare och utgång mot trädgården.

  Stella 135

  Ett välplanerat 1-planshus där ryggåstak i kök/vardagsrum och ljusinsläpp från fönster i tre väderstreck ger extra ljus och rymd. Avskilt placerade ligger tre sovrum samlade kring ett allrum, där föräldrasovrummet har egen wc/dusch, rejäl klädkammare och fönsterdörr ut mot trädgården. Tack vare sin vinkelform erbjuder huset en skyddad hörna för uteplats med utgång direkt från matplatsen.

  Stella 142

  Välplanerat hus för den större familjen. Ryggåstaket som sträcker sig genom hela husets mittskepp skapar ljus och rymd. Fin uppdelning mellan föräldrarnas egen sovdel med tillhörande klädkammare och wc/dusch, och barnens avdelning med tre sovrum samlade kring gemensamt allrum i motsatt del av huset. Gott om förvaring med dubbla klädkammare och klädvård praktiskt placerad i anslutning till entrén.

  Stella 148

  Fantastiskt vinkelhus som möjliggör soliga och insynsskyddade uteplatser. Härliga ljusflöden genomsyrar denna välplanerade villa, där vardagsrummet får extra rymd tack vare ryggåstaket. Matplatsen har gott om plats att duka långbord för många gäster. Föräldrasovrummet ligger avskilt med egen klädkammare och wc/dusch, liksom utgång till terrass. Från entrén når man smidigt barn/ tonårsavdelningen som har egen umgängesyta.

  Stella 157

  Ett H-format hus med avskilda delar i huset för olika behov och umgänge. Den naturliga samlingsplatsen är kök/vardagsrum där ryggåstaket och det vackra fönsterpartiet skapar ljus och rymd. Tre sovrum kring ett allrum i husets ena del. I den andra delen ett föräldrasovrum med privat wc/dusch och klädkammare. Uteplatser kan placeras i flera väderstreck tack vare dubbla fönsterdörrar.

  Stella 89

  Redan i entrén möts man av ljuset från det helglasade fönsterpartiet som öppnar upp ut mot trädgården. Villan präglas av en öppen planlösning med en härlig gemensamhetsdel som rymmer kök, matplats och vardagsrum. Fönsterdörrar i två väderstreck ger flexibilitet för placering av uteplatser. Lägg märke till den korta takfoten som ger karaktär åt fasaden. Tillval putsad fasad tillsammans med fönsterspröjs ger en fin touch till den här husmodellen.

  Stella 98

  Härligt vinkelhus med öppen nytänkande planlösning där kök och matplats ligger i vinkeldelen. Här ger ryggåstaket stor rymdkänsla med hela 4 meters invändig takhöjd. Välj till kamin som syns fint från både soffgrupp och matplats. Här finns två sovrum på entréplan, samt möjlighet till ytterligare två sovrum om ni väljer att inreda vindsplanet. I grundutförande är vinden oinredd. Med sin enkla vinkelform är det här huset lättplacerat på många tomter.

  Stella 99

  Välkomnande hus som redan i entrén öppnar upp mot både kök och vardagsrum. För att möjliggöra bra förvaring i hallen har trappan flyttats in i huset. Sällskapsdelen har fina ljusinsläpp som skapar en trevlig kontakt mellan vardagsrum och kök. I grundutförande är vinden oinredd. Välj att inreda vindsplanet senare eller direkt för att få ytterligare tre sovrum, två klädkammare och ett allrum. Lägg märke till den korta takfoten som ger exteriören ett modernt uttryck.

  Stella 150

  Gavelställt 2-planshus med smart planlösning, där vi tagit vara på varje kvadratmeter. Här är köksön den givna samlingsplatsen, som även är perfekt att duka upp buffématen på. Under den inbyggda trappan skapas extra förvaring. På överplan kommer man upp i ett ljust allrum med barnens sovrum och en möblerbar klädkammare i den ena gaveln. I motsatt gavel ligger föräldrasovrummet med egen klädkammare.

  Stella 170

  Vackert 2-planshus med generösa ytor och hela fem sovrum. I entrén möts man av det fina ljusflödet genom vardagsrum och kök. Med två fönsterdörrar ut mot trädgården är detta ett flexibelt hus som kan placeras i olika väderstreck på tomten. Det extra sovrummet på entréplan kan fungera för såväl lek som gäster eller arbete. På överplan ligger fyra sovrum samlade runt ett stort allrum.

  Stella 190

  En 2-plansvilla som har allt! Generös entré där den inbyggda trappan ger fin extra förvaring. Umgängesytor med fina ljusflöden från fönsterparti och plats för läshörna eller extra matplats. Överplan med ljust allrum och fyra sovrum. Föräldrasovrum med egen klädkammare och badrum med plats för både badkar och dusch. Välj till veranda för en vacker exteriör och skyddad entré.

  Kanske är ni även intresserade av

  Låt oss berätta mer om möjligheterna med Trivselhus

  Skriv er fråga och fyll i era kontaktuppgifter så hör vi av oss!

  Välj byggkommun

  Behöver ni hjälp?

  Låt oss guida er