Vi skapar hållbara hem

Vi har påbörjat vår resa mot total hållbarhet. Ett viktigt steg är att hålla kvar våra gröna tankar även när ert hus står klart. Vi bygger hållbara hem, men vill också bidra till ett hållbart samhälle som tar hänsyn till både människor och miljö.

Hållbar inredning

Vi bygger hållbara hus, men vill också bidra till att ni kan leva i ett hållbart hem. Ett viktigt steg är att hålla kvar våra gröna tankar även när ert hus står klart, så att ert hem blir grunden till en hållbar livsstil. Frida Ramstedt driver Nordens största inredningsblogg, Trendenser, och har ett stort fokus på just hållbar inredning. Vi bad om hennes bästa eko-tips till er som ska inreda ett nytt hus.

Ta del av Trendensers bästa eko-tips

Trähus med hållbara material

Naturligtvis är vi noga med alla material som ingår i våra trähus. Samtidigt som vi ständigt söker förbättringar med hänsyn till miljö, kvalitet och klimat. Fördelarna med att bygga trähus är många, både för er och för miljön.

Så bygger vi ansvarsfullt och långsiktigt

Ert nya lågenergihus

Alla Trivselhus upp till 180 kvm boarea värms som standard upp genom frånluftsvärme. Hus med större boarea än 180 kvm värms istället genom markvärme (bergvärme). Markvärme ger en energianvändning som väl motsvarar den i ett passivhus, men ger större valfrihet när det gäller husets form, antal fönster och placering på tomten. Alla Trivselhus är lågenergihus och per dagens definition nära-nollenergihus.

Så värms ert Trivselhus

Solceller = ett grönt val

Trivselhus skapar hållbara hem och du kan göra det till ett ännu grönare val genom att investera i solceller! Solenergin omvandlas till din egen el, och blir det ett överskott kan du sälja det till valfritt elbolag.

Smarta solcellspaket som tillval

Unik grön el

Vi bygger hållbara hem och vill att de gröna tankarna finns kvar även när huset står klart Därför får våra nyinflyttade kunder ett unikt erbjudande om köp av grön el genererad ur de delar av trädet som inte hamnade i själva huset.

Ta del av den gröna elen

Grönt Bolån

Grönt Bolån innebär att ni som har ett bolån kan få rabatt på räntan om er bostad uppfyller vissa miljökrav. Hos de allra flesta banker är det kriteriet energiklass A eller B enligt Boverkets energiklassificering från 1 januari 2014 som ska uppfyllas. De flesta hus* Trivselhus levererar uppfyller detta.

Mer om kraven för att få Grönt Bolån

En hållbar produktion

Produktionen av våra lågenergihus strävar mot hållbarhet i allt från arbetssätt och byggmetod till inköp, produktutveckling och transporter.

En naturlig del i vår produktionskedja

Förvalta ert livsverk

Trivselhus skapar hållbara hem ur flera perspektiv och därför känns det extra bra att underlätta för dig som kund att förvalta ditt livsverk på bästa sätt. Genom mobilappen MaintAid, får du en bättre överblick och stöd i underhåll och skötsel av ditt nya hem.

Håll ert hus i toppskick med appen MaintAid

Strategi & styrning

I vårt hållbarhetsarbete utgår vi från fyra strategiska fokusområden; en hållbar verksamhet, en hållbar produktion, ett hållbart leverantörsled och en hållbar livsstil. En solid bas som ger oss goda förutsättningar att lyckas med vårt ambitiösa hållbarhetsarbete.

Hållbarhetsarbetet genomsyrar hela vår verksamhet

Trygga hem med Friends

Trivselhus och Friends arbetar tillsammans för tryggare samhällen. Ett samarbete i gränslandet mellan trygga hem och en trygg, jämlik uppväxt för barn och unga.

Tillsammans skapar vi ett tryggare samhälle

Låt oss berätta mer om möjligheterna med Trivselhus

Fyll i ditt namn, e-post och telefonnummer så återkommer vi.

Formuläret skickades

Tack!

Uppgifterna kommer att skickas till kontoret i {{formData.Office.SalesOfficeName}}
Stäng

Behöver du hjälp?

Låt oss guida dig