Movehome
Du använder en gammal webbläsare.
Vi rekommenderar att du byter till Google Chrome för att webbplatsen ska fungera bra.
logo
  trivselhus solceller bygga hus

  Smarta investeringar

  Skapa mervärde till ert nya hem genom att investera i solceller eller laddbox för elbilen. Solenergin omvandlas till er egen el, och blir det ett överskott kan ni lagra det i batteri eller sälja det till valfritt elbolag.

  Omvandla solens ljus till el

  Vi gillar solen och ännu mer gillar vi att solens ljus kan producera el till våra hus. Att använda sig av solceller är ett innovativt sätt att producera el på. Enbart solljuset agerar cellernas bränsle, vilket i sig inte genererar i några utsläpp eller ljud. Det innebär att huset kan bli helt självförsörjande på el när man installerar solceller på taket.

  Det räcker att det är ljust ute för att el ska kunna genereras. Även under en molnig dag når panelerna minst 1/3 av sin maxkapacitet. Under sommarhalvårets långa dagar med många soltimmar producerar solcellerna troligen mer el än vad ni kan använda. Överskottet kan lagras i batteri eller säljas till elbolaget och kan på så sätt kompensera era elkostnader under de mörkaste vintermånaderna då solcellerna genererar mindre el.

  Genom vår samarbetspartner SmartTech Energy kan ett integrerat system installeras, där solpaneler och batterier tillsammans med laddstation för elbil jämnar ut fastighetens effekttoppar och elförbrukning över dygnet. Styrenheten EnergyHub från Ferroamp mäter och styr produktion och förbrukning i realtid samt jämnar ut fasernas olika belastningar mot elnätet. Använd data för analys och simuleringar. Det ger er möjlighet att kapa effekttoppar och fördela lasterna. Öka energiuttaget eller sänk huvudsäkringen för minskade kostnader. Genom batterilösningen kan ni lagra solenergin för att använda på kvällen när lasterna ökar. I gynnsamma fall leder allt sammantaget till att det nybyggda huset blir ett PlusEnergiHus, alltså ett hus som producerar mer energi än vad det förbrukar.

  Solceller sänker driftkostnaderna och höjer därmed värdet på ert nya hus vilket gör huset ännu mer attraktivt på framtidens bostadsmarknad. Om ni har möjlighet att söka Grönt bolån finns även möjlighet att söka grönt tilläggslån för investeringen i solceller.

  5 frågor & svar om solceller

  Solceller står högt på önskelistan för många som bygger nytt hus. Här listar vi några vanliga frågor & svar om solceller.

  Vilka fördelar ger solel?

  Solen räknas som en förnybar energikälla vilket innebär att källan inte tar slut. Elproduktion från solceller ger inga koldioxidutsläpp i drift, precis som vind- och vattenkraft. Däremot är tillverkningen av solceller ganska energikrävande, och de tillverkas ofta på platser där en stor del av energin kommer från kolkraft, till exempel Tyskland och Kina. Trots detta är värdena, sett till solcellernas hela livslängd, relativt låga jämfört med fossila bränslen.

  Kan man söka bidrag för solceller?

  I Sverige liksom flera andra länder vill regeringen öka möjligheterna för hushållen att kunna investera och satsa på solpaneler för solel. Om ni installerar solceller idag kan ni ansöka om skattereduktion för grön teknik på investeringen, vilket innebär en rejäl kostnadssänkning och snabbare avbetalningstid.

  Skiner solceller tillräckligt i Sverige?

  Att solceller producerar mindre el under vintern i Sverige är sant. Men eftersom vi har långa dagar och många soltimmar under sommarhalvåret så producerar du troligen mer el än vad du kan använda. Överskottet kan lagras i batteri eller säljas automatiskt till elbolaget och kan på så sätt kompensera dina elkostnader under de mörkaste vintermånaderna då solcellerna genererar mindre el. Solceller producerar el även om det är molnigt då panelerna når minst 1/3 av sin maxkapacitet.

  Hur kan solceller påverka husets värde?

  Solceller sänker driftkostnaderna och höjer därmed värdet på huset vilket gör huset mer attraktivt på framtidens bostadsmarknad. Solceller monteras lätt ovanpå takpannorna utan att skada taket.

  Vad händer om jag inte använder all el när solen skiner?

  Även om ni under vintermånaderna behöver köpa el så kan ni till stora delar vara självförsörjande genom att lagra energi i batteri alternativt sälja er överblivna el. Priset ni får per kWh varierar beroende på elbolag och årstid. Med egna solceller kan ni alltså ta kontroll över elpriset!

  LADDBOX - SMART VAL FÖR FRAMTIDEN

  Funderar ni på att köra elbil eller vill ni uppgradera er elbil i framtiden? En laddbox är ett perfekt komplement som ni dessutom kan ansöka om skatteredukton för grön teknik för, vilket gör investeringen ännu bättre.

  Kanske är ni även intresserade av

  Låt oss berätta mer om möjligheterna med Trivselhus

  Skriv er fråga och fyll i era kontaktuppgifter så hör vi av oss!

  Välj byggkommun

  Behöver ni hjälp?

  Låt oss guida er