Movehome
Du använder en gammal webbläsare.
Vi rekommenderar att du byter till Google Chrome för att webbplatsen ska fungera bra.
logo
  Bygga hus med Trivselhus

  Huset & tomten - en helhet

  Kanske hittar ni ert drömhus först och börjar leta tomt sedan. Eller så har ni redan valt tomt och ska nu börja fundera på hus. Oavsett i vilken ordning ni gör saker mår både huset och platsen alltid bäst av att komplettera varandra. Då blir hus och plats till ert hem.

  Lär känna platsen

  Det kan vara lätt att fastna för ett favorithus och glömma bort att det också ska vara lämpligt, möjligt och tillåtet att bygga det på tomten. En viktig fråga är till exempel var och hur på tomten huset ska placeras. Tomten ger er alltså många förutsättningar för huset. Förlita er därför inte enbart på ritningar, utan besök platsen så mycket ni kan för att känna vilken typ av hus som passar att bygga.

  Det är något helt annat att vara på plats och se hur solen vandrar över dagen, hur mycket skugga som träd eller grannhus ger, om det finns växter som ska bevaras, om tomten lutar, var bästa utsikten finns eller hur vinden kommer åt. Och det är inte bara själva tomten ni kan behöva lära känna, utan också hela området. Hur ser grannhusen ut, hur är de placerade på sina tomter och vilken känsla finns på platsen? Till det kommer förstås planbestämmelser som bland annat reglerar hur stort och högt man får bygga eller val av exteriöra material och färger.

  Ett bra sätt att uppleva platsen är att gå på picknick! En mysig utflykt för familjen som bidrar till att alla känner sig delaktiga i projektet.

  Hänsyn till plats & tradition

  När man bygger nytt hus är det ofta bra att även ta hänsyn till den arkitektur och de byggnadstraditioner som finns på platsen och i regionen. Se er omkring och fundera på vilka historiska sammanhang som finns i området? Hur har människor byggt här tidigare? Vilka uttryck och detaljer vill ni ta vara på? I landets södra delar karaktäriseras exteriören till exempel ofta av vit puts, trappad takfot och spröjsade fönster. Längre norrut, och i kustbandet, kommer den liggande träpanelen till sin rätt.

  Många gårdar går i arv i generationer, och mindre hästgårdar är idag eftertraktade för ett liv nära naturen tillsammans med hästar. Oftast finns ett hus som ska fungera som hem för familjen som brukar gården. Ett hus som renoverats och byggts till efter praktiska behov och tidens trender. Vår nutida livsstil och behov av moderna funktioner ryms inte alltid i dessa gårdsbyggnader. Många väljer då att riva för att istället bygga ett nytt hus.

  En traditionellt inspirerad exteriör behöver inte betyda en traditionell interiör. Inom husets väggar har ni friheten att skapa en samtida, generös planlösning med alla bekvämligheter ni önskar – inte minst i kök och badrum. Det är ofta i föreningen mellan gammalt och nytt, tradition och framtid, som de bästa husen blir till. Trivselhus ger dig möjligheten att bygga ett hus i tidlös design, ett hus som har historisk förankring och blir ett arv att vårda för kommande generationer.

  Trivselhus har lång erfarenhet av att få hus och tomt att smälta samman. På sluttande bergstomter eller plana åkermarker där vinden gör att man vill eftersträva en skön lähörna. Er säljare följer gärna med ut på tomten och hjälper er att kartlägga både möjligheter och svårigheter. Hur tomten ser ut är svårt att förändra. Hittar vi inte en väg vidare utifrån en husmodell finns möjlighet att tillsammans med en arkitekt rita ett hus i fri form som tar tillvara på de möjligheter som tomten erbjuder.

  En säljare följer gärna med ut till er tomt – boka möte här!

  Viktigt att tänka på

  • Planbestämmelser avgör ofta husets storlek och stil
  • Besök tomten för att studera omgivning, miljö och lokala traditioner
  • Låt solen och vindarna styra placering av uteplatser
  • Fundera över hur närhet till grannar påverkar utformningen av huset
  • Tänk sidobyggnad i tidigt läge så att den kompletterar huset och ryms på tomten
  • Det är enklare att välja ett hus som passar tomten än tvärtom
  • Tänk på att er budget kan avgöra omfattningen av er husdröm
  Kanske är ni även intresserade av

  Låt oss berätta mer om möjligheterna med Trivselhus

  Skriv er fråga och fyll i era kontaktuppgifter så hör vi av oss!

  Välj byggkommun

  Behöver ni hjälp?

  Låt oss guida er