Movehome
Du använder en gammal webbläsare.
Vi rekommenderar att du byter till Google Chrome för att webbplatsen ska fungera bra.
logo
  Bygga hus med Trivselhus

  Faller ni för en snygg fasad?

  Börja med att titta på insidan istället för att lockas av en snygg fasad! Hitta först en planlösning som både passar familjens behov och matchar tomtens förutsättningar för uteplatser, infarter och utsikter. Därefter finns alla möjligheter att applicera en exteriör stil som bekräftar att detta är ert hem.

  Effektfulla variationer av en husmodell

  Här visar vi några variationer för två av våra husmodeller, men principen går att applicera i olika omfattning på övriga husmodeller.

  Villa Nättraby är ett välplanerat 1-planshus i H-form. Husets form ger många möjligheter att variera det exteriöra uttrycket, samtidigt som det är perfekt för att skapa hörnor skyddade från såväl vind som insyn.

  Villa Söderhamn är ett mindre 2-planshus med plats för det mesta, och en planlösning som är flexibel. Att bygga i två plan är vanligt i stadsplanerad miljö då villatomterna blir allt mindre, men är även en klassisk byggnadsform på landsbygden.

  Nättraby variant A

  Klassiskt sadeltak möter modern fönstersättning, där färgsättningen i mörka grå toner förstärker det moderna.

  Nättraby variant B

  Tufft pulpettak i falsad plåt ihop med putsad fasad karaktäriserar ofta nyfunkisstilen, där sneda överfönster blir pricken över i.

  Nättraby variant C

  Symmetri i fönstersättning i kombination med sadeltak, spröjs och liggande träpanel i vitt passar både på landet och nära havet.

  Nättraby variant D

  Ett flackt tak tillsammans med stående panel utan foder ger ett modernt uttryck. Invändig takhöjd 2,70 m ger dessutom plats för överfönster.

  Söderhamn variant A

  Sekelskifteskänsla skapas genom att kombinera stående och liggande panel, förstärkt med spröjs, utsmyckningar och dova färger.

  Söderhamn variant B

  Pampigt intryck ger kombinationen valmat tak och pelarveranda. En kontinental känsla bekräftas av en putsad fasad.

  Söderhamn variant C

  Fönster i olika storlekar utan spröjs, där den moderna känslan förstärks av mörkt färgval och plåttak med kort takfot.

  Söderhamn variant D

  Huset liknar en box med sitt kaxiga låglutande tak dolt bakom en sarg. Moderna fönster och stående panel utan foder.

  Detaljerna som gör skillnad

  Husets exteriör har många detaljer som går att arbeta med för att skapa det uttryck ni önskar. Den kanske mest effektfulla delen är takets utformning. Det klassiska sadeltaket kan varieras i olika grader av lutning. Ju flackare lutning desto mer övergår känslan från klassisk till mer modern stil. Riktigt tuff blir exteriören med ett låglutande tak som även kan döljas med en sarg för att ge illusionen av en box.

  Därefter dras ofta blicken till fönstersättningen. Ett klassiskt hus har med fördel symmetriskt placerade fönster, medan ett modernt hus ofta har fönster med större glasytor och asymmetri i form och placering. Spröjs hör hemma i den klassiska stilen och finns i flera olika utföranden.

  Vi tittar vidare på fasadmaterialet och klär gärna huset i träpanel oavsett stil. En klassiker är den liggande panelen som med fördel används för en mer marin känsla. Vår vintage-stil som för tankarna till sekelskifte kombinerar stående och liggande panel med kraftiga foder och utsmyckningar. Favoriten bland träpaneler för det moderna huset är den stående panelen helt utan foder runt fönster och dörrar. Såväl moderna som klassiska hus kan förstärkas med putsad fasad, där även Skåne-stilens trappade takfot hör hemma.

  Kulörvalet är ofta avgörande för att bekräfta stilen. Här kan det finnas anledning att ta avstamp i den lokala traditionen för de klassiska husen, medan moderna hus ofta färgsätts i skalan från vitt till nära svart. Den som inte vill ha stora ytor av en utmärkande färg väljer istället accenter på fönster och dörrar.

  Sist men inte minst kan husets entré markeras på ett flertal olika sätt. En väl utformad entré bekräftar husets stil och ger skydd åt människor och ytterdörr. Upptäck fler möjligheter för entrén

  En säljare nära er berättar gärna mer om möjligheterna att variera exteriören 

  Boka möte
  Kanske är ni även intresserade av

  Låt oss berätta mer om möjligheterna med Trivselhus

  Skriv er fråga och fyll i era kontaktuppgifter så hör vi av oss!

  Välj byggkommun

  Behöver ni hjälp?

  Låt oss guida er