Trivselhus får ny ägare

Den 18 december 2020 blev det klart att Svensk Husproduktion AB förvärvar Trivselhus AB från Södra. Även Trivselhus systervarumärke Movehome ingår i affären. Övertagandet sker per den 1 mars 2021.

Svensk Husproduktion, med de två dotterbolagen Trivselhus AB och LB-Hus AB*, blir en av Sveriges största småhustillverkare, med en omsättning på ca 1,5 miljard kronor och drygt 350 medarbetare. Tillverkning kommer även i fortsättningen att ske både i småländska Landsbro och i skånska Bromölla, i två av branschens mest moderna produktionsanläggningar. Försäljning kommer fortsatt att ske under varumärkena Trivselhus, Movehome och LB-hus.

”Vi har ett mycket spännande arbete framför oss”, säger Stefan Holmberg, VD och Koncernchef för Svensk Husproduktion. ”Under de kommande månaderna kommer vi att aktivera våra planer för att skapa synergier, förbättrad lönsamhet och ökade volymer i bägge bolagen. Det är väldigt glädjande att vi just nu ser en ökande försäljning för samtliga varumärken.”

Stefan Holmberg, VD och Koncernchef Svensk Husproduktion AB, kommer att axla ansvaret som tillförordnad VD i Trivselhus AB fram till dess att rekrytering av ny VD är klar. ”Vi är på gång att rekrytera ny VD till Trivselhus, och jag hoppas att tjänsten ska vara på plats när vi är tillbaka efter sommarens semesterperiod”.

*Registrering av LB-Hus AB väntas vara klar inom kort. Fram till att registreringen är klar kommer bolaget att fortsätta som Svensk Husproduktion AB.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Stefan Holmberg, VD och Koncernchef Svensk Husproduktion AB
Telefon: 0705-56 46 32
E-post: stefan.holmberg@svenskhusproduktion.se

Uppdaterat: 2021-03-02

Låt oss berätta mer om möjligheterna med Trivselhus

Fyll i ditt namn, e-post och telefonnummer så återkommer vi.

Formuläret skickades

Tack!

Uppgifterna kommer att skickas till kontoret i {{formData.Office.SalesOfficeName}}
Stäng

Behöver du hjälp?

Låt oss guida dig