Framtidens miljömärkning

Torsdagen den 7 december deltar Trivselhus i Lätt att välja rätt – ett seminarium om framtidens miljömärkning på Rosenbads konferenscenter i Stockholm. 

Lätt att välja rätt

Syftet med seminariet är att samla aktörer från olika perspektiv för att diskutera miljömärkningens framtid och en hållbar konsumtion. Vad behövs för att miljömärkningen ska vara aktuell och relevant – och vem kan och ska göra vad?

Seminariet inleds med anförande av konsumentminister Per Bolund. Därefter pratar forskaren Matthias Lehner om möjligheter och risker med miljömärkning och marknadsbaserad konsumtion. Cecilia Mattsson från Naturvårdsverket presenterar EU:s arbete med miljöavtryck och Ragnar Unge från Miljömärkning Sverige pratar om miljö som konkurrensmedel.

Seminariet avslutas med en paneldiskussion om vad som krävs för att miljömärkningen ska vara relevant för konsumenten och hur företag ser på sina miljömärkta varor och tjänster. Trivselhus hållbarhetschef Pernilla Enkler sitter i panelen tillsammans med representanter från Coop, Sveriges Konsumenter, Konsumentverket, Naturskyddsföreningen och TCO Development.

- Tillsammans med vårt systervarumärke Movehome sätter Trivselhus en ära i att skapa hållbara hem. Vi är stolta över att ha blivit inbjudna till det här seminariet som vi ser som ytterligare ett steg i rätt riktning mot en mer hållbar konsumtion. Det ska vara lätt att göra rätt, säger hållbarhetschef Pernilla Enkler.

Uppdaterat: 2017-12-11

Låt oss berätta mer om möjligheterna med Trivselhus

Fyll i ditt namn, e-post och telefonnummer så återkommer vi.

Formuläret skickades

Tack!

Uppgifterna kommer att skickas till kontoret i {{formData.Office.SalesOfficeName}}
Stäng

Behöver du hjälp?

Låt oss guida dig