Skräddarsytt för sol och utsikt

Bergsknallarna, tallskogen och utsikten över Insjön. När Trivselhus arkitekt Kristina Gillsberg skapade Villa Nacka inspirerades hon av naturen och ville sudda ut gränserna mellan ute och inne. ”Huset är skräddarsytt för ta vara på solläge, omgivning och familjens alla drömmar och behov”, säger hon.

Låt huset lyfta omgivningen

Villa Nacka är skapat utifrån den specifika tomten med sina unika för-utsättningar i form av byggrätt, solläge och topografi.


”Jag ville att huset skulle lyfta fram omgivningen, särskilt de fina bergsknallarna, den vackra tallskogen och utsikten över Insjön”, säger Kristina.


Kök, matplats, allrum och vardagsrum placerade hon därför med utblickar över naturen och om-givningarna. Entrén finns på långsidan för att ta vara på det vackra läget för uteplats framför huset. Både sol och utsikt hamnar i bästa läget här. I entrén var också förvaringen viktig. Fint ljus och genomsikt fick väl placerade fönster bidra till.

Matplatsen ligger i förlängningen av köket med vikdörrspartier mot uteplatsen. Här rör man sig lätt mellan ute och inne.

Vilsamma rum

Allrummet på entréplan är möblerat som ett kombinerat tv-rum och kreativ hörna. Här finns också glimtar av Insjön, men även utblickar i form av berg som ger en karaktär till rummet. På övre plan där utsikten är som allra bäst finns en lounge- och vardagsrumsdel. Här öppnade Kristina upp med vikdörrspartiet och placerade en frihängande balkong i förlängningen. Här kan du sitta inomhus och njuta av solstrålarna och utsikten! 

Sovrummen riktas mer mot skogen för att få lugna och vilsamma rum, speciellt föräldrasovrummet där ett stort kvadratiskt fönster placerades i burspråket mot tallskogen mitt framför sängen. Trappan är placerad längre in i huset och inte direkt i entrén, vilket ger ett bra flöde med tanke på hur man rör sig i huset.

Flexibilitet

Allrum och vardagsrum är mer flexibla och kan användas på många olika sätt. Till exempel kan allrummet på nedre plan delas av till ytterligare sovrum. Föräldrarnas sovrum är placerat enskilt med ett burspråk. Det fungerar som en fin detalj, men markerar och ger även skydd till entrén. Barnsovrummen är enkla att möblera och har gott om förvaring i form av garderober.

 

Inred ditt nya hem hållbart

Vi bygger hållbara hus, men vill också bidra till att ni kan leva i ett hållbart hem. Ett viktigt steg är att hålla kvar våra gröna tankar även när ert hus står klart, så att ditt livsverk blir grunden till en hållbar livsstil. Till Villa Nacka har vi därför valt möbler med eftertanke. Läs mer om detta här.

Inspiration från naturen

Vi ville ge huset ett mer lekfullt uttryck med skön designkänsla i modern stil. Huskroppen växte fram utifrån layouten och delar av den är frihängande för att förhöja den moderna känslan.

”Jag blandade vår liggande breda panel med delar av puts. De olika materialen markerar de olika huskropparna, men med en homogen varm grå kulör på hela huset ger det ett vilsamt och naturnära uttryck”, säger Kristina.


Det valdes kvadratiska fönster i olika storlekar, som placerades ut asymmetriskt efter utblickar och riktningar i rummen. Inredningen inspireras av naturkänslan med ljust jordiga toner på textilier och möbler i utvalt hållbara material. Vi hoppas huset ska ge inspiration och nya idéer till alla som tänker skapa sitt livsverk.

 

Styling: Johanna Pilfalk
Fotografer: DAY Fotografi och Åke E:son Lindman

Villa Åkarp

Drömhus i samspel med naturen

Gott om plats för ridkläder och hela familjens gummistövlar. Det här huset är skräddarsytt för livet på landet och utformat enligt platsens historiska tradition.

Hus med attityd

innovativ karaktär och tidlös design

Våra moderna hus är hus med attityd. Former, planlösningar och produktdetaljer har en innovativ karaktär och både design och funktion är utvecklade för att passa en modern livsstil. 

Klassiska hus

Jordnära hemtrevnad

Planlösningen i våra klassiska hus är generös med härliga kök och rymliga sällskapsrum. Interiören är en kombination av vitt och naturfärgat, nytt och gammalt.

Moderna hus

Tidlös kvalitet

Nu har vi utvecklat ännu fler möjligheter att skapa och formge moderna hus i trä, naturligtvis med samma tidlösa kvalitet och naturliga hållbarhet som vi alltid står för.

Villa Askim

Klassisk charm

På utsidan ett klassiskt västkusthus. På insidan ombonad rumskänsla med charmiga detaljer. Planerat och placerat för att ge vacker utsikt över havet.