Modern stil

Moderna hus är hus med attityd. Former, planlösningar och produktdetaljer har en innovativ karaktär och både design och funktion är utvecklade för att passa en modern livsstil. Samtida känsla, tidlös kvalitet.

MINIMALISM OCH FUNKTION

Stilen i moderna hus är avskalad med inspiration från minimalism och funktionalism. Rena linjer, öppenhet och stora fönsterpartier gör att ljuset flödar fritt och att gränsen mellan inne och ute försvinner. Stora skjutdörrar ut i trädgården och vinklade huskroppar ger fina skyddade platser, både utomhus och inomhus.

Inne i huset är känslan av rymd påtaglig. Inredningen är strikt och avskalad, men stilrena detaljer skapar spännande effekter och kontraster. Med färre möbler i rummet blir varje sak ett eget konstverk.

Inredningen är strikt och avskalad

STRAMA FASADER

Fasaderna präglas av slät puts eller liggande träpanel – och ibland en kombination av båda. Eller en stående träpanel utan fönsterfoder för ett stilrent och ärligt intryck.

Funkishusen gav oss nyfunkis

Nyfunkis är en arkitekturstil som blev populär i slutet av 1990-talet. Stilen hämtar inspiration från funktionalismens formspråk som på 1930-talet gav upphov till dåtidens funkishus.

Karaktäristiskt för nyfunkis är kubiska förskjutna huskroppar i moderna material med sneda tak, släta och putsade fasader helt utan dekor. Nyfunkishus har gärna stora fönsterpartier, uppglasade partier och påhängda balkonger. Interiört är nyfunkishus mer nutida med öppen planlösning och generösa ytor.

Exempel på husmodeller: Villa Malmö, Villa Kungsholmen och Villa Värmdö

Nyfunkishus har gärna stora fönsterpartier och påhängda balkonger

Interiört är nyfunkishus mer nutida med öppen planlösning och generösa ytor

Stram asymmetri

Moderna hus har ofta en asymmetrisk exteriör och en smäcker minimalism. Genom att arbeta med asymmetriska tak kan man skapa nya arkitektoniska möjligheter som skapar rymd och ljus. En förskjuten nock ger karaktär och fönstren ges gärna en framträdande roll. Den flexibla och lekfulla känslan förstärks genom att skapa balkonger och uteplatser i olika former. Planlösningen är öppen och rummen har ofta varierande takhöjd med vackra ljusinsläpp.

Exempel på husmodeller: Villa Svavelsö och Villa Bankeryd

Låt oss berätta mer om möjligheterna med Trivselhus

Fyll i ditt namn, e-post och telefonnummer så återkommer vi.

Formuläret skickades

Tack!

Uppgifterna kommer att skickas till kontoret i {{formData.Office.SalesOfficeName}}
Stäng

Behöver du hjälp?

Låt oss guida dig