Klassisk stil

Klassiska hus är hus med charm och symmetriska former. De har ombonad rumskänsla med lekfulla vinklar och detaljer som spröjs, takkupor, burspråk, takutsprång och vackra verandor. De är alla baserade på rejält hantverk och stor kärlek till traditionen. Beroende på platsen där huset byggs kan en marin eller lantlig känsla uppnås. 

Ge fasaden liv

Det marina uttrycket förstärks ofta genom liggande träpanel.

Genom att blanda stående och liggande panel får fasaden ett uttryck som minner om äldre tider.

Väl tilltagna mått på foder och knutar, dekorativa detaljer som nocksmycke och spröjs i olika varianter förstärker stilen.

NEW ENGLAND OCH MARIN TOUCH

Arkitekturstilen New England hämtar sin inspiration från den amerikanska östkusten. Husen är eleganta med marint utseende och liggande träpanelfasad i vitt tillsammans med stora vackert spröjsade fönster. Husen har ofta flera generösa verandor som ger skyddade uteplatser i olika väderstreck.

Interiört präglas stilen av ljusa färger på väggar och textilier. Inredningsaccessoarer och symboler i form av fyrar, skeppstillbehör, mässing och amerikanska ”stars and stripes” förstärker känslan ytterligare.

Exempel på husmodeller: Villa Falsterbo, Villa Tylösand och Villa Falkenberg

Ett hus i New England-stil är elegant och har generösa verandor

BLANDA NYTT OCH GAMMALT

Efter en tid då många hem har skalats av och öppnats upp finns en längtan efter något annat. Lite mer ombonad rumskänsla, lite fler charmiga detaljer, lite mer jordnära hemtrevnad. Ett nytt hus fyllt av gammaldags känsla och stil samtidigt som man får det moderna husets alla fördelar och bekvämligheter, lite vintage helt enkelt!

Planlösningen är generös men ändå avdelad med lantkök och rymliga sällskapsrum. Interiört förstärks känslan av pärlspont, profilerade lister, matsal, serveringsgång och skafferi i modern tappning.

Exempel på husmodeller: Villa Askim, Villa Mariefred och Villa Skultuna

Ett gammaldags lantkök med charmiga detaljer förstärker känslan av vintage

Shabby chic

Hand i hand med vintage går inredningsstilen shabby chic, som med sin mjuka, avslappnade och romantiska touch inspirerats av traditionella hus på den engelska landsbygden.

Färgtemat går i vitt eller ljusa pastellfärger och textilierna är ofta i bomull, lin och spets. Möblerna är väl använda eller nya som behandlats för att ge samma intryck.

LANTLIG CHARM FÖR AKTIVT LIV

Att bo på landet är att leva nära naturen och alla de upplevelser som årstidsväxlingarna ger. Branta sadeltak med kort eller trappad takfot förstärker intrycket av gods och gårdar liksom ljust putsad fasad och klassiskt spröjsade fönster.

Interiören är generös, rymlig och med vackra fönsterpartier som släpper in ljus och naturen utanför. Entré och groventré är väl tilltagna med bra förvaring utformade för ett aktivt liv med ridkläder och gummistövlar. Inredningen är ljus med en blandning av nyköpt och ärvda favoriter i vita nyanser med inslag av varma jordnära toner och naturliga material.

Exempel på husmodeller: Villa Åkarp, Villa Österlen, Villa Simrishamn

Släpp in ljuset med vackra fönsterpartier

Låt oss berätta mer om möjligheterna med Trivselhus

Fyll i ditt namn, e-post och telefonnummer så återkommer vi.

Formuläret skickades

Tack!

Uppgifterna kommer att skickas till kontoret i {{formData.Office.SalesOfficeName}}
Stäng

Behöver du hjälp?

Låt oss guida dig