Den perfekta gårdsbyggnaden

För ett liv på landet

Många gårdar går i arv i generationer, och mindre hästgårdar är idag eftertraktade för ett liv nära naturen i samklang med hästar. Oftast finns ett hus som ska fungera som hem för familjen som brukar gården. Ett hus som renoverats och byggts till efter praktiska behov och tidens trender. Vår nutida livsstil och behov av moderna funktioner ryms inte alltid i dessa gårdsbyggnader. Många väljer då att istället riva för att bygga ett nytt hus.

Villa Falsterbo

HÄNSYN TILL PLATS OCH TRADITION

När ni bygger nytt hus är det ofta bra att ta hänsyn till den arkitektur och de byggnadstraditioner som finns på platsen och i regionen. Se er omkring och fundera på vilka historiska sammanhang som finns i området? Hur har människor byggt här tidigare? Vilka uttryck och detaljer vill ni ta vara på?

I landets södra delar karaktäriseras exteriören till exempel ofta av vit puts, trappad takfot och spröjsade fönster. Längre norrut, och i kustnära områden, kommer den liggande träpanelen till sin rätt. Genom att blanda stående och liggande panel hämtas inspiration från svunna byggnadstraditioner.

Villa Åkarp

EN MODERN INTERIÖR

En traditionellt inspirerad exteriör behöver inte betyda en traditionell interiör. Inom husets väggar har ni friheten att skapa en samtida, generös planlösning med alla bekvämligheter ni kan önska – inte minst i kök och badrum. Med plats för familjen som varierar i storlek från vecka till vecka, och med plats för härligt umgänge med vänner.

PRAKTISKA LÖSNINGAR

Det finns en del att tänka på för att hemmet ska passa den aktiva familjen som lever nära djur och natur. Djurhållning är på gott och ont förknippat med dofter! Genom att placera ett litet omklädningsrum med duschmöjlighet i närhet av groventré och tvättstuga isoleras dofterna, samtidigt som det skapas plats för ridkläder och familjens alla gummistövlar.

TA HJÄLP AV TRIVSELHUS

Det är ofta i föreningen mellan gammalt och nytt, tradition och framtid, som de bästa husen blir till. Trivselhus ger er möjlighet att bygga ett hus i tidlös design, ett hus som har historisk förankring och blir ett arv att vårda för kommande generationer.

En säljare följer gärna med ut till gården och hjälper er att kartlägga möjligheter och hitta en husmodell som passar. Det finns även möjlighet att tillsammans med en arkitekt rita ett hus i fri form som möter de behov ni har.

Vi vill realisera era drömmar om den perfekta gårdsbyggnaden. Kontakta våra säljare för att boka ett möte.

Låt dig inspireras av våra husmodeller, till exempel Villa Älvnäs, Villa FalsterboVilla Åkarp, Villa Danderyd och Villa Skultuna

Låt oss berätta mer om möjligheterna med Trivselhus

Fyll i ditt namn, e-post och telefonnummer så återkommer vi.

Formuläret skickades

Tack!

Uppgifterna kommer att skickas till kontoret i {{formData.Office.SalesOfficeName}}
Stäng

Behöver du hjälp?

Låt oss guida dig