Med känsla för plats och personlighet

”Mitt hantverk blir ditt livsverk”

På utsidan ett klassiskt västkusthus. På insidan ombonad rumskänsla med charmiga detaljer. Planerat och placerat för att ge vacker utsikt över havet. 

Huset är skapat utifrån husmodellen Villa Askim

 
 
Huset är skräddarsytt utifrån tomten och omgivningarna för att förverkliga drömmen om ett unikt hem.

När Viktoria Karlsson skapade det här huset i Askim söder om Göteborg var själva platsen både en utmaning och en möjlighet.
 
- Huset ligger på en sluttande tomt med havsutsikt i ett område med gamla villor, så det var mycket att ta hänsyn till både vad gäller arkitekturen och placeringen, säger hon.
 
Valet blev att utgå från en husmodell Viktoria tidigare ritat och sedan skräddarsy huset för platsen, bland annat med en extra sluttningsvåning och två uteplatser för att fånga solen under hela dagen.
 
Resultatet är ett personligt hem med klassiska stildrag och gedigna materialval. Fina rundade takkupor och blandad panel. Pärlspont, profilerade foder och pardörrar. Och en planlösning med ombonad rumskänsla och härliga vinklar och vrår. Helheten och väl avvägda proportioner skapar en harmonisk arkitektur. 

Köket ligger för sig mitt i huset med möjlighet att ha ett matbord i det vackra burspråket eller i det intilliggande vardagsrummet. Vintagekänslan förstärks med detaljer som strömbrytare i retrostil och mönstrat kakel. Alla detaljer är viktiga.

En trappa upp släpper takkuporna i familjens sovrum in ljus och sätter sin prägel på huset. I det större sovrummet finns en klädkammare. Från allrummet öppnar sig dörren ut till en balkong.

- Där kan man stå och se ut över havet, något som jag är väldigt nöjd med. Det var inte självklart hur det skulle göras med tanke på hur tomten ser ut, men när jag fått skissa och tänka så kom jag fram till en bra lösning, säger Viktoria Karlsson.
 
Det är något som bara förstärker det Trivselhus alltid vetat: vikten av att ha kunniga, kreativa och erfarna arkitekter som guidar till bra lösningar och samtidigt är lyhörda.

Vi finns alltid med hela vägen, från idé till färdigt hem, för att skapa ett hus som förverkligar alla drömmar och fantasier

För mig som arkitekt gäller det att ta hänsyn till både plats och människa. Det fantastiska med att arbeta på Trivselhus är att få vara med genom hela processen och få se drömmar och fantasier bli verklighet.

 

Styling: Johanna Pilfalk
Fotograf: Patrik Svedberg

Villa Åkarp

Drömhus i samspel med naturen

Gott om plats för ridkläder och hela familjens gummistövlar. Det här huset är skräddarsytt för livet på landet och utformat enligt platsens historiska tradition.

Villa Nacka

Skräddarsytt för sol och utsikt

När Trivselhus arkitekt Kristina Gillsberg skapade Villa Nacka inspirerades hon av naturen med sjöutsikt och tallskog. Målet var att sudda ut gränserna mellan ute och inne.

Hus med attityd

innovativ karaktär och tidlös design

Våra moderna hus är hus med attityd. Former, planlösningar och produktdetaljer har en innovativ karaktär och både design och funktion är utvecklade för att passa en modern livsstil. 

Klassiska hus

Jordnära hemtrevnad

Planlösningen i våra klassiska hus är generös med härliga kök och rymliga sällskapsrum. Interiören är en kombination av vitt och naturfärgat, nytt och gammalt.

Moderna hus

Tidlös kvalitet

Nu har vi utvecklat ännu fler möjligheter att skapa och formge moderna hus i trä, naturligtvis med samma tidlösa kvalitet och naturliga hållbarhet som vi alltid står för.