Köksinspiration

Köket är hemmets hjärta enligt många, och visst är det ett av husets viktigaste rum. När du bygger hus med Trivselhus ingår ett kök från Ballingslöv.

Vi bad om deras bästa tips och senaste köksinspiration, hoppas du får lite hjälp på vägen oavsett om du just nu är mitt uppe i renovering av ditt hem eller drömmer om ett nytt. Väljer du att skapa ditt hem tillsammans med Trivselhus ingår konsultation hos Ballingslöv så att du får de bästa möjligheterna att skapa det perfekta köket för dig och din familj.

inspiration köksö

Mer än bara ett kök

Kök överallt, det är trevligast så. Ett kök som är mer än kök. Genom att blanda svartbetsad och grålaserad ek suddas gränsen mellan köksinredning och vardagsrum ut, rummet fortsätter ända ut i hallen. Att blanda flera material kan verka djärvt, men här syns hur effektfullt och harmoniskt det kan bli. Bänkskivan i keramik och massiv mörk ask skapar tyngd åt den lite nättare luckan Metro, och den hängande hyllan i rått stål blir elegant med hyllor i klassiskt trådglas.

Personliga lösningar

I detta hem är köket inte längre en avskild del av hemmet, personliga lösningar har tillsammans med balanserade färger och material fått knyta ihop ytorna. En väl förlängd köksbänk utgör en perfekt hall som ger ett platsbyggt intryck samtidigt som den är praktisk. Sideboard och väggskåp rymmer både kokböcker och fjärrkontroller. Låt dina personliga grejer sätta sin prägel eller dölj dem väl bakom luckorna. Låt vardagen styra inredningen, inte tvärtom.

Kök i vinkel ger gott om arbetsyta

Kombination skapar harmoni

Ett lantligt exklusivt kök i lindblomsgrönt, Bistro. Köket är byggt i vinkel och ger därmed gott om arbetsyta och förvaring. Kombinationen av lådor och luckor ger skön harmoni. Söker du efter lantliga kök med en känsla av platsbyggt? Då har du kommit rätt. Bistro är en slät kökslucka med något avrundad kant. Till köket medföljer distanser mellan stommarna samt en utanpåliggande sockel, därav den exklusiva platsbyggda känslan.

Minimalistiskt intryck

En köksö som solitär i mitten av rummet skapar en pol att röra sig kring. Sysslor, sällskap och småprat hamnar i centrum på ett självklart sätt. Att integrera vitvaror och bygga in högskåpen i väggen ger ett minimalistiskt intryck och varför inte ta tillfället i akt och skapa en hörna för pyssel och läxor?
Till System 10 finns tunna snickerier som kan användas för att förlänga, kontrastera eller matcha inredningen.

Ett grått kök är ett modernt kök

En smart affär

Kökets grå färg gifter sig väldigt fint med det vita kaklet och bänkskivan i trä. Ett grått kök känns sofistikerat och behagligt, men ändå lite utmanande. På bilden ser ni vår gråa kökslucka Solid peppargrå, en slät kökslucka som aldrig blir omodern i ditt kök. En smart affär om du frågar oss.

Ett exklusivt brunt kök, här med köksluckan Bistro ask brunbets. Kökshandtagen av ljust läder i kombination med köksluckan i trä och den stryktåliga bänkskivan i kompositsten tar dig hela vägen till det exklusiva finrummet. Brunbetsen och träådringen i köksluckorna förmedlar den värme och kvalitet som köket förtjänar. Enbart köksbänken och vitrindörren in till skafferiet skulle kunna lyfta vilket hus som helst till oanade höjder. Ett kök att trivas i och ett exklusivt kök att vistas i!

Klassiskt vitt

Känslan av platsbyggt kök med köksluckan Bistro vit ask. Ett klassiskt vitt kök i vinkel som skapar stora arbetsytor och frigör mycket utrymme i köket. Här har man valt att låta bänkskivan kompositsten fortsätta upp på väggen och fungera som stänkskydd; snyggt, stilrent och vackert. Platsbyggt kök, eller känslan av det, skapar vi med hjälp av distanser mellan lådorna och en utanpåliggande sockel. Ett "platsbyggt kök" som detta smälter in i vilket hem som helst.

Författare: Amanda Björkman, marknadsassistent Ballingslöv

Vardagsrummet

En samlingsplats

Vardagsrummet är det rum där vardagen händer, här vill vi koppla av och umgås. Men att inreda ett vardagsrum kan vara en utmaning. 

Barnrummet

En trygg borg

Att inreda ett barnrum kan kännas som en utmaning. Det ska vara funktionellt, mysigt, kunna inbjuda till både lek och sömn och vara barnets trygga borg.

Badrummet

Funktion och design går hand i hand

De senaste åren har vi sett hur badrummet har fått en mer framträdande roll i hemmet. Det är ett rum där du får tid för dig själv och där du både börjar och avslutar dagen.

Dressingroom

Var sak på sin plats

Alla behöver bra förvaring. Ett hem är inte komplett förrän klädförvaringen funkar – och allra bäst blir det när förvaringen är perfekt anpassad just efter den familj som bor i huset.

Belysning

Skapa känsla med ljus

Väl genomtänkt ljus i ett hem förstärker upplevelsen av huset och lyfter fram både arkitekturen och inredningen. 

Hall

Skapa en välkomnande hall

Alldeles för många skor, tjocka jackor och väskor på en alldeles för liten yta. Det är ett problem som de flesta av oss känner igen.