Stilsäkra färger

Klassisk charm 

Villa Askim är husmodellen där kupor, blandad panel och en väldig omsorg om detaljerna bidrar till klassisk charm med moderna inslag. Panel i vit nyans NCS 1002-Y samt foder, knutar och räcke i nyans NCS 0502-Y. 

 
Stilren modernism 

Vår husmodell Villa Nacka andas stilren modernism och är skapat efter sitt unika läge med sjöutsikt. Liggande panel blandas med delar av puts. De olika materialen markerar de olika huskropparna men med en homogen varm grå kulör, NCS S6502-Y, för att ge hela huset ett vilsamt och naturnära uttryck. Alu-beklädda fönster, Sablé Grå och entrédörr YD100 i nyans NCS S7502-Y.

Kvadratiska fönster i olika storlekar har placerats ut asymmetriskt efter utblickar och riktningar i rummen. Vikdörrspartier suddar ut gränserna mellan ute och inne. Inredningen är även den inspirerad av naturkänslan och fick gå i ljust jordiga toner på textilier och möbler.

 

 

Industristil

Att måla huset i kulörer som ger en industriell känsla har vuxit i populäritet. Järnvitriol och tjärvitriol är behandlingar som kräver trären panel att utgå från. Vill ni ha en liknande nyans som målad yta kan NCS S 4005-Y20R vara ett tips. Matcha med svarta fönster och tak. Nedanstående bild är en 3D-illustration av husmodellen Stella 157 utförd i skymningsljus. Provmåla alltid på en bräda i det ljus och på den plats där ni vill uppleva färgen.

Ett Villa Frösö i industristil med grå fasad NCS S 6502-Y. 

Vill ni skapa ett mörkgrått hus? Ett helgrått tema för huset uppnås genom Basaltgrå fönster och en matchande grå på fasaden NCS S 6502-B. Genom att välja en grå ton istället för svart skyddas panel mot sprickbildning.

Välj rätt färg

Det är viktigt att alltid ta hänsyn till husets placering och omgivning när man väljer färg. Samma kulör kan uppfattas olika beroende på omgivningen. Är ett hus med grå fasad placerat i en skogsdunge kan det uppfattas som vitt mot den mörkt gröna bakgrunden, medan samma hus med annan placering kan uppfattas som ljusblått eller ljusgrått. Kulörer är som kameleonter, de förändrar sig med omgivningen. En kulör som gör ett hus vackert på en plats kan bli helt fel på ett annat ställe.

TÄNK PÅ

Tänk på att byggnadsnämnden kan ha synpunkter på den kulör som du väljer. Prata med stadsarkitekten på orten om vilka färger som passar i just ditt område. Besök också färgaffären för att titta på färgkartor och köp några olika provburkar för att testa hemma. Håll den provmålade brädan i både sol och skugga vid olika tider på dygnet, så ser du lättare vilken färgnyans som blir bäst. 

Ligger huset i ett enhetligt område med liknande hus kan färgsättningen vara en del av områdets karaktär. Ett allt för avvikande färgval för enstaka hus kan därför förstöra helhetsintrycket.

Tänk på att mörka kulörer absorberar mera värme och kan i större utsträckning bidra till mera rörelse, sprickbildning och kådgenomslag på fasadpanelen.

Ett tidlöst hus i klassisk stil som görs sig bäst så här med vit fasad som består av liggande träpanel. Färgen är NCS S 0500-N och fönstren med sina vackra spröjs har färg NCS S 0502-Y. Taket mellangrå, Benders 200 28.

Liggande träpanel målad i Jotun Brunsvart 0734 som får huset att smälta in fint i skogsbrynet. En mörkt brun, nästan svart nyans men med en lugnare underton. Tänk dock på att mörka kulörer absorberar mera värme och i större utsträckning kan bidra till mer rörelse, sprickbildning och kådgenomslag på fasadpanelen.

Liggande träpanel målad i falu-svart. Ytterdörrar samt fönster med aluminiumklädd utsida i blekgult NCS S 2020-Y10R. Plåtdetaljer i silvermetallic och falsat plåttak.

Älskad klassiker

En av våra mest älskade husmodeller är Villa Åkarp, som här visas med skånsk trappad takfot, putsad fasad i NCS S 0502 Y och sobert grågröna fönster och dörrar i NCS S NCS S 3005-G50Y.  

Husets paraddel är köket och vardagsrummet, formade som en stor öppen yta. En murad öppen spis bildar en naturlig och skulptural rumsavdelare mellan matplats och vardagsrumsdel. Via parinnerdörrarna nås den privata delen som inrymmer en lyxig relax/bad.

Låt oss berätta mer om möjligheterna med Trivselhus

Fyll i ditt namn, e-post och telefonnummer så återkommer vi.

Formuläret skickades

Tack!

Uppgifterna kommer att skickas till kontoret i {{formData.Office.SalesOfficeName}}
Stäng

Behöver du hjälp?

Låt oss guida dig