Movehome
Du använder en gammal webbläsare.
Vi rekommenderar att du byter till Google Chrome för att webbplatsen ska fungera bra.
logo
  bygga hus med Trivselhus

  Grönt bolån

  Grönt Bolån innebär att ni som har ett bolån kan få rabatt på räntan om er bostad uppfyller vissa krav. De flesta hus vi levererar uppfyller detta!

  Grönt bolån ger rabatt på räntan

  Grönt Bolån innebär att ni som har ett bolån kan få rabatt på räntan om er bostad uppfyller vissa krav. Ränterabatten ligger på mellan 0,05 – 0,10 procentenheter.

  Kraven för att få Grönt Bolån varierar mellan bankerna, men hos de allra flesta är det kriteriet energiklass A eller B enligt Boverkets energiklassificering från 1 januari 2014 som ska uppfyllas.

  De flesta hus* vi levererar uppfyller detta! Den energiberäkning som utfärdas för ert hus vid färdigställandet är det som banken efterfrågar vid ansökan.

  Energieffektivt boende

  Enligt Världsnaturfonden, WWF, kommer nästan 40 procent av den totala energiförbrukningen i Sverige från byggnader. Därför har flera banker och bolåneinstitut börjat erbjuda gröna bolån till den som kan uppvisa att man har ett energieffektivt boende.

  Förutom att ett ennergieffektivt boende är bättre för miljön så är det även bra för din plånbok. För ett lån på 2 miljoner kronor innebär ett Grönt Bolån att din lånekostnad sänks mellan 1 000 – 2 000 kronor per år. Läs mer hos Finansportalen

  *I de fall vi inte når minst energiklass B beror det oftast på husets geografiska placering, uppvärmningsmetod eller en husutformning med stor öppen planlösning.

  Kanske är ni också intresserade av

  Låt oss berätta mer om möjligheterna med Trivselhus

  Skriv er fråga och fyll i era kontaktuppgifter så hör vi av oss!

  Välj byggkommun

  Behöver ni hjälp?

  Låt oss guida er