Movehome
Du använder en gammal webbläsare.
Vi rekommenderar att du byter till Google Chrome för att webbplatsen ska fungera bra.
logo
  Tillbaka till nyheter
  17 november, 2022

  Trivselhus kunder erbjuds unik framtidssäkrad energilösning

  Genom ett nytt samarbete mellan Trivselhus och SmartTech Energy kan Trivselhus kunder nu välja till ett helt integrerat system, där solpaneler och batterier jämnar ut fastighetens effekttoppar och elförbrukning över dygnet. En smart energiinvestering för framtiden i kundens nybyggda hem.

  – Vi är mycket glada över att etablera ett samarbete med en stark och rikstäckande leverantör som har produkter som passar våra varumärken och kan anpassa installationen efter kundens behov. Tack vare detta samarbete kan vi optimera installationen så att kunden kan maximera nyttan och dessutom ha en färdig anläggning redan vid inflyttning, säger Jonas Regnander, VD Trivselhus.

  Systemet omfattar solpaneler och batterilagring där den unika styrenheten EnergyHub från Ferroamp mäter och styr produktion och förbrukning i realtid samt jämnar ut fasernas olika belastningar mot elnätet. Data för analys och simuleringar kan användas för att kapa effekttoppar och fördela lasterna. Via batteri kan solenergin lagras för att användas vid tider när lasterna ökar. Effekttoppar kontrolleras även vid laddning av elbil via laddbox. I gynnsamma fall leder allt sammantaget till att det nybyggda huset blir ett PlusEnergiHus, alltså ett hus som producerar mer energi än vad det förbrukar.

  – Vi känner stolthet och glädje över att ha inlett ett samarbete med en partner som, precis som vi, värdesätter kvalitet till kunden. Tillsammans med Trivselhus kommer vi att kunna sätta kundens behov och önskemål gällande smart energi i deras framtida hem i fokus, säger Jesper Cimen, Affärsutvecklare, SmartTech Energy.