Movehome
Du använder en gammal webbläsare.
Vi rekommenderar att du byter till Google Chrome för att webbplatsen ska fungera bra.
logo

  Historisk rekordförsäljning för Trivselhus

  – Det här är ett fantastiskt försäljningsrekord, säger Mikael R Olsson, Affärschef Styckehus på Trivselhus AB. Under årets första fyra månader har vi sålt fler hus än vi levererade under hela 2020. Vi har alltid haft som mål att erbjuda landets husköpare en av de absolut bästa produkterna på marknaden. Men, utan en fantastisk säljkår så säljs inga hus, de har gjort ett enastående arbete under den här perioden.

  Den 1 mars 2021 förvärvades Trivselhus AB av Svensk Husproduktion AB. I koncernen ingår nu varumärkena Trivselhus, Movehome och LB-Hus. Genom förvärvet är Svensk Husproduktion AB Sveriges näst största småhusproducent.

  – Med Svensk Husproduktion som ny ägare känner jag mig trygg i att vi kommer att kunna fortsätta att erbjuda en av de absolut bästa produkterna på marknaden, säger Mikael R Olsson som har tagit över hela ansvaret för styckehusförsäljningen inom Trivselhus AB, för varumärkena Trivselhus och Movehome. Den kraftigt ökade försäljningen grundar sig bland annat i ett gediget strategiarbete för varumärket Trivselhus med en ny typ av husserie som ger kunden en enklare husresa till bra pris med bibehållen kvalitet, samtidigt som en given husform ger Trivselhus produktionsfördelar. Det är liknande parametrar som även lyft försäljningsnivån för systervarumärket Movehome.

  – Genom förvärvet av Trivselhus når koncernen en omsättning på över 1,5 miljarder kronor, säger Stefan Holmberg, VD och Koncernchef för Svensk Husproduktion AB, som ser fram emot en positiv utveckling. Vi arbetar nu intensivt med flera utvecklingsprojekt för att göra Trivselhus, Movehome och LB-Hus till tre av Sveriges ledande varumärken. Allt talar för en mycket spännande resa för oss framöver. Trivselhus nya VD, Jonas Regnander, som påbörjar sin tjänst efter sommaren kommer att driva detta spännande utvecklingsarbete framåt för Trivselhus AB.

  Försäljningen av småhus inom hela branschen har under det senaste halvåret haft en stor uppgång. Under 2020 ökade marknaden med 4 % enligt TMF (Trä- och Möbelföretagen). Initialt fanns en oro att coronapandemin skulle påverka nybyggnationen negativt men nu förväntar TMF att återhämtningen kommer att ske på bred front, framförallt under andra halvåret 2021.