Ett livsverk vid havet

Det skulle finnas ordentligt med plats för hela familjen, inklusive tre fotbollstokiga barn. Ett öppet kök med skönt barhäng. Flera badrum. Gott om garderobsutrymme – och så stora fönster ut mot havet. För det var havet som fick familjen Svensson att bygga ett nytt hus. Igen.

Läge och utsikt

”Vi bodde redan i ett nytt hus, men så fick vi syn på den här tomten och kunde inte låta bli. Här har vi fantastisk havsutsikt från alla rum i huset”, säger Viktor.

Processen att köpa tomten tog sex månader. Att bestämma sig för Trivselhus knappt hälften av den tiden.

”Det gick väl ganska snabbt. Vi tittade naturligtvis på flera andra alternativ men fastnade för Trivselhus. Vi var på ett antal husvisningar och det är lite extra kvalitet när man kommer in i ett Trivselhus”, säger Johanna.

Hjälp av Trivselhus

Tomten de blivit förälskade i ligger vackert, men är också ganska komplicerad med bland annat stora höjdskillnader. Viktor och Johanna valde att se möjligheterna, en känsla som förstärktes när de fick hjälp att förverkliga sitt livsverk av Trivselhus säljare på plats på tomten.

De hade också en del speciella önskemål som rörde själva huset för att de och de tre barnen Ebba, Hugo och Axel skulle trivas. De utgick från ett av Trivselhus moderna hus och gjorde tillsammans med en av företagets arkitekter en variant på det. Husmodellen har faktiskt också fått ett nytt namn tack vare familjens val av plats, Villa Lidingö. Stora fönster ut mot havet var ett krav, liksom tre bra barnrum och gott om garderobsutrymmen.

Satsa på badrum

”Ett bra tips som vi fick från Trivselhus var att satsa på flera badrum, så nu har vi fyra stycken och är väldigt glada för det. De behövs med tre barn som älskar att spela fotboll och tränar och spelar match med IFK Lidingö flera dagar i veckan.”, säger Viktor.

Helhet som hänger ihop 

En annan favoritplats i huset är köket, som är stort och öppet med skönt barhäng och närhet till uteplatserna. Johanna och Viktor berättar också att de satsade en hel del på tillval för att få en finish utöver det vanliga – så som golvvärme i hela huset och enstavig parkett i lite mörkare ton.

 ”Allt det här har gjort att vi är mycket nöjda med helheten, huset hänger ihop på ett bra sätt, tycker vi”, säger Johanna. 

Känslan i ett nytt hus

Både Johanna och Viktor uppskattar också känslan av att bo i ett nytt hus. Att vara först på plats i ett hem som de själva bestämt hur det ska planeras och designas. Men det finns även mer rationella skäl att bygga nytt, menar de.

Kostnader

”Det handlar mycket om kostnadskontroll. Du kan sätta en ram och så vet du vad du har för kostnader i kanske tio år framåt, till skillnad från att köpa ett gammalt hus där det kan finnas många kostnadsfällor”, säger Viktor.

Våga bygga nytt

Allra viktigast för både Johanna och Viktor är ändå något annat.

”Att bygga hus förenar en familj kring en gemensam dröm, det är ett projekt och en resa som engagerar hela familjen på ett positivt sätt. Vi har gjort det två gånger nu och vet vad vi pratar om, och vi kan tänka oss att göra det igen”, säger Viktor. 

Men är det inte lite jobbigt och krångligt också?

”Många tror nog att det är ett större projekt än vad det är och köper hellre ett befintligt hus. Men mitt råd är att man ska våga. Det är faktiskt ganska enkelt och väldigt roligt att bygga nytt hus”, säger Johanna. 

"Trivselhus är trygghet"

Familjen Johnsson-Silverudd

När Per Johnsson och Sagalind Silverudd byggde nytt valde de att göra affär med Trivselhus. En originell husmodell, påkostad standardutrustning och tryggheten i att välja ett Södraföretag spelade störst roll för beslutet.

Skräddarsytt med utsikt

Familjen Cederquist

Erica von Segebaden och Henric Cederquist är uppvuxna i Västervik och visste att de ville bo utmed havet i Gertrudsvik. I ett nybyggt hus som de planerat och utformat helt från grunden utifrån familjens drömmar och behov.

Hem för en växande familj

Familjen Savic

Louise Klasson och Zlatko Savic tittade på massor av gamla hus, men hittade inte hemmet de drömde om. Till slut bestämde de sig för att bygga nytt. För att få det hus de ville ha, till ett pris de tyckte var rätt.

Fint flöde mellan ute och inne

Sommen

Ett nytt skräddarsytt hus med charmen hos ett gammalt. Det var Ann-Sofie och Johan Lyckows önskemål när familjen växte.

Modern charm

Nordiskt trä och ljusa material

Tanken var att låta en arkitektbyrå rita ett nytt hus. Men så hittade de en husmodell hos Trivselhus som hade allt de drömt om. Tack vara det kunde Johanna och hennes familj lägga all kraft på detaljerna som speglar deras personlighet.

Önskehuset vid älven

Caroline och Marcus

Ett generöst kök med plats för både matlagning och vänner. Rymligt badrum med bastu och glasdörr ut mot Klarälven. Stor klädkammare. Och altaner med både morgon- och kvällssol.

Första Trivselhuset

Lars-Erik och Anna-Lena

Lars-Erik minns att det från början uppstod en mycket god kontakt med säljaren Kenneth Carlander, och det tillsammans med hög kvalitet på material och utförande avgjorde att det blev just ett Trivselhus.

Idylliskt boende nära vattnet

Tranås

På en liten udde i sjön Sommen strax utanför Tranås låg Pelle Åressons föräldrahem. Dit ville han tillbaka, men till ett nytt hus som skräddarsytts efter hans och frun Lenas önskemål.

Charmigt och funktionellt

Vidösterns strand

Från vägen ser huset nästan oansenligt ut. Men på baksidan, mot Vidösterns strand, dominerar de stora glaspartierna som suddar ut gränsen mellan ute och inne.

Vackert och stilrent

Romantiska former möter moderna bekvämligheter

När familjen Rodger fick en tomt i Söndrum utanför Halmstad började de planera för sitt nya hem. Läget passade dem bra, nära hav och småbåtshamn, cykelavstånd till Halmstad och många barnfamiljer i området.

Drömhemmet i Tyresö

Familjen Sabel

Det var havet som lockade familjen Sabel att bygga nytt hus. Deras drömhem i Tyresö är ritat så att utsikten mot vattnet är fri och öppen från så stora delar av huset som möjligt.