Movehome
Du använder en gammal webbläsare.
Vi rekommenderar att du byter till Google Chrome för att webbplatsen ska fungera bra.
logo
  villa mortnas bygga hus trivselhus

  Att välja väg

  För att hitta rätt väg till ert livsverk behöver vi prata både helhet och detaljer, så att de samspelar med varandra. Ju tidigare vi får veta alla era önskemål, desto snabbare kan vi hitta den bästa vägen för er.

  Hur ser vägen till ert livsverk ut?

  För att svara på frågan behöver vi börja med att ställa några viktiga frågor till er. Frågor som rör era förväntningar och drömmar. Frågor som svarar på vilka behov och funktioner ni vill ha i ert hem. Frågor kopplade till hur förutsättningarna ser ut på er tomt. Lika viktigt är det att vi berör ekonomin i ett tidigt skede, liksom hur stort eget ansvar ni vill ta för husbyggnationen.

  Tillsammans lägger vi pusslet som visar vägen till ert nya hem – ert livsverk!

  Välj husnivå

  Att hitta rätt väg till ert livsverk handlar om både små och stora beslut. Era drömmar står alltid i centrum och Trivselhus erbjuder tre olika husnivåer för att hitta rätt. Er tomt, er tid och er ekonomi behöver samspela med drömmarna och avgör ofta nivån. Kanske hittar ni ert drömhus bland våra husmodeller. Eller så ser ni en modell ni tycker om, men vill göra en egen variant som passar era behov och drömmar. Eller så hjälper våra arkitekter till att designa ett hus i en helt fri form.

  Husnivå 1 - Serie Stella

  Serie Stella är ledstjärnan på den närmaste vägen till ert nya hem – ert livsverk. Trivselhus har skapat smarta husmodeller utifrån vår långa erfarenhet av hus som håller i längden. Husen har utformats enligt våra designvärden för stil, funktion, rumslighet, harmoni och helhet och har samma höga kvalitet som övriga Trivselhus.

  En given husform tillsammans med paletten av våra kunders favoriter bland val och tillval gör husresan lite enklare och ger er tid över till annat. Det gör även att vi kan erbjuda ett bättre pris, en kortare leveranstid och trygghet i att alla material och lösningar är kontrollerade i förväg. Kort sagt, en närmare väg till ert livsverk

  Husnivå 2 - Husmodell

  Våra husmodeller visar en bred väg till ert nya hem. Trivselhus höga kvalitet och långa erfarenhet av arkitektritade hus ger er genomtänkta lösningar. Tillsammans hittar vi rätt husmodell utifrån era drömmar, er stil, behov av praktiska lösningar och inte minst hur er tomt ser ut. Inom givna ramar finns möjlighet att skapa er egen variant av en husmodell.

  Känslan av ett unikt hem kan utöver husets form och planlösning också handla om val av material, färger och detaljer. Ni får därför tillgång till en bred palett av val och tillval. Material som vi kontrollerat och kan ta ansvar för att de fungerar.

  Husnivå 3 - Fri form

  Den friaste vägen till ert livsverk ställer högre krav på ekonomin och innebär också att vi behöver mer tid på oss för att säkerställa att allt samspelar. I samarbete med arkitekten skapas en fri husform, där den fulla flexibiliteten i Trivselhus byggsystem nyttjas. Vår kunskap och era drömmar leder oss rätt utifrån er stil, praktiska lösningar och de möjligheter som er tomt erbjuder. Självklart får ni tillgång till vår breda palett av val och tillval, material som vi kontrollerat och kan ta ansvar för att de fungerar.

  Välj entreprenadform

  När ni valt nivå för husets utformning är det dags att titta på vem som rent praktiskt ska uppföra huset. Det ska vara lustfyllt att bygga hus, men det innebär också ett stort ansvar. När ni väljer entreprenadform tar ni själva ställning till hur stort eget ansvar ni vill ta och vilken kostnadsnivå som passar er.

  Valet av entreprenadform reglerar hur ansvaret fördelas mellan parterna som är inblandade i byggnationen. Som kund hos Trivselhus väljer ni själva hur stort eget ansvar ni vill ta, och om Trivselhus enbart ska leverera material eller en helhet. Ett aktivt val av entreprenadform handlar inte enbart om ansvar. Det ger er även möjlighet att påverka kostnadsnivån samt möjliggöra eget arbete om det passar er. Ert val kommer att påverkas av faktorer som er egen kunskapsnivå, avtrycket i er plånbok och inte minst er tid för projektet. Oavsett vilken väg ni väljer guidar Trivselhus er genom hela processen. Genom våra säljare stöttar vi och tillhandahåller underlag vid kontakter med myndigheter och entreprenörer.

  Låt oss titta närmare på de olika entreprenadformer ni har att välja bland. Trivselhus totalentreprenad innebär att vi tar ett helhetsansvar på ett enda kontrakt. Trivselhus materialleverans innebär istället att ansvar fördelas på flera kontrakt, vilket vi nedan beskriver som generalentreprenad och delad entreprenad.

  Entreprenadform 1 - Totalentreprenad

  Totalentreprenad innebär att ni skriver på ett enda kontrakt där Trivselhus som hustillverkare åtar sig det praktiska och juridiska helhetsansvaret för att bygga ert hus. Från att leverera material och utföra entreprenaden till att ta ansvar för samordning och arbetsmiljö. För att vi ska kunna ta ansvar för helheten är det också entreprenörer som anlitats av Trivselhus som utför allt arbete och levererar allt material inom entreprenaden. Vi har även egen byggledning som samordnar byggnationen. Ansvaret Trivselhus tar för material och arbete hänger samman med de försäkringar som ingår i husmaterialsatsen för nybyggnation och färdigställande. Trivselhus totalentreprenad kostar något mer än övriga entreprenadformer men frigör er tid och garanterar fast pris, enligt kända förutsättningar, överenskommelser och avtal. Trygghet från start till mål, eller inflyttningsklart på riktigt som vi brukar säga.

  Entreprenadform 2 - Delad entreprenad

  Delad entreprenad innebär att ni som kund skriver ett köpeavtal med oss som hustillverkare för leverans av husmaterialet. För utförande av entreprenadarbeten skriver ni själva ett kontrakt med vardera entreprenör för grund, bygg, el, VA, målning etc. Trivselhus kan rekommendera er ett urval av entreprenörer som har vana av att bygga vår produkt. Delad entreprenad erbjuder störst flexibilitet om ni vill utföra eget arbete eller har behov av material som inte kan levereras av Trivselhus. Delad entreprenad är ofta ett ekonomiskt fördelaktigt val. Ert eget ansvar och anspråk på er tid är högt, då samordningen av entreprenörernas arbete vilar på er. Ni bör även vara medvetna om ert ansvar för arbetsmiljön på byggplatsen och vara insatta i hur försäkringar för nybyggnation och färdigställande påverkas av eget material och arbete.

  Entreprenadform 3 - Generalentreprenad

  Generalentreprenad innebär att ni som kund skriver ett köpeavtal med Trivselhus och ett kontrakt med en enda entreprenör, eller generalentreprenör som denne brukar kallas. I köpeavtalet med Trivselhus ingår en husmaterialsats och i kontraktet med generalentreprenören ingår hela entreprenaden. Generalentreprenören ansvarar för samordning av det arbete som övriga entreprenörer utför under byggnationen av ert hus. Ni bör även vara medvetna om ert ansvar för arbetsmiljön på byggplatsen. Trivselhus kan ge er förslag på generalentreprenörer med vana av att bygga vår produkt. Även här finns möjlighet att påverka material och att utföra eget arbete enligt överenskommelse med generalentreprenören, men ni bör själva ta reda på hur det påverkar ert ansvar och försäkringar. Generalentreprenad kostar lite extra jämfört med delad entreprenad men frigör er tid och skapar trygghet genom att ni enbart har två avtalsparter – Trivselhus och generalentreprenören.

  En trygg husresa

  Vi erbjuder extra köptrygghet för er som väljer att teckna avtal nu. Öppet köp, prisgaranti, betala sen. En trivseltrygg husresa!

  Läs mer om erbjudandet

  Låt oss berätta mer om möjligheterna med Trivselhus

  Skriv er fråga och fyll i era kontaktuppgifter så hör vi av oss!

  Välj byggkommun

  Behöver ni hjälp?

  Låt oss guida er