Visningshus Saltsjö Boo, C:026

Nu står det klart, visningshuset i Stockholm i sin moderna stil. Inrett och klart på det bästa sätt vi vet att visa vår fina produkt!

 

Huset är skapat utifrån den specifika tomten, med dess unika förutsättningar i form av byggrätt, solläge och topografi mm. Några saker jag ville göra tongivande var omgivningen. Det fanns fina bergsknallar och vacker tallskog som jag ville få att rimma med huset och utblickarna över ”Insjön” var viktiga.

 
När jag hade ramat in önskade funktioner, känsla och detaljer började jag arbetet med att placera ut funktioner och rum i form av cirklar för att se flöden och samband. Flyttade runt rummen några gånger, men satte sen en layout som jag gillade. Utifrån det skapade jag sen detta visningshus som även fick bli husmodell i Houses under namnet C:026.

Kök, matplats, allrum och vardagsrum placerade jag med utblickar över ”Insjön”. Var dessa utblickar fanns hade jag markerat ut på en tomtkarta vid ett besök på platsen. Samma sak för utblickar utöver skogen och stenpartier.

T.ex. sovrummen ville jag rikta mer mot skogen för att få lugna och vilsamma rum. Speciellt föräldrasovrummet.

Entrén placerades på långsidan till förmån till det vackra läget för uteplats framför huset. Både sol och utsikt förväntades hamna i bästa läget här. I entrén var förvaring viktigt. Fint ljus och genomsikt fick väl placerade fönster bidra till.

Valde även vackert grafiskt klinkers i hallen. Skönt första intryck när du kliver in. Trappan placerades längre in och inte direkt i entrén, vilket gav ett skönt flöde med tanke på hur man rör sig i huset.





Kök ville jag ha nära entrén med både utblick över trädgården och uppfarten. Bra för att ha lite koll på ev. barn samt se när gäster kommer. Köket ville jag matcha med övriga huset i stil - modernt och stilrent. Valde att ha en maffig köksö som markerats i grå kulör. 

Perfekt ställe att umgås vid då man har gäster. Matplatsen ligger i förlängningen av köket med vikdörrspartier mot uteplatsen. Här rör man sig lätt mellan ute och inne.

Allrum/Vardagsrum tänkte jag som mer flexibla rum, d.v.s. med goda möjligheter att använda varierat.  T.ex. kan allrummet på nedre plan delas av till ytterligare sovrum. Vi valde att möblera allrummet nere som kombinerat tv-rum / kreativ hörna. Här finns glimtar av ”Insjön” men även utblickar i form av berg som ger en karaktär till rummet som jag älskar!

Placerade en lounge- och vardagsrumsdel på övre plan där utsikten är som allra bäst. Här öppnade jag upp med vikdörrspartiet och placerade en frihängande balkong i förlängningen. Här kan du sitta inomhus och njuta av solstrålarna och utsikten!

Föräldrasovrummet la jag enskilt med ett burspråk som en fin detalj i sovrummet men som även markerar och ger skydd till entrén. 
I burspråket placerades ett stort kvadratiskt fönster mot tallskogen mitt framför sängen som en tavla.

En walk in closet med vacker tapet och funktionella förvaringsstommar ger lyxig förvaring. Barnsovrummen har bra möblerbarhet och bra med förvaring i form av garderober. Här färglade vi några fonder i olika pastellkulörer för att mjuka upp känslan i rummen.

 

Huset fick ett mer lekfullt uttryck med skön designkänsla i modern stil. Huskroppen växte fram utifrån layouten och jag valde att göra delar frihängande för att förhöja den moderna känslan.

Blandade vår liggande breda panel med delar av puts. De olika materialen markerar de olika huskropparna men med en homogen varm grå kulör på hela huset ger det ett vilsamt och naturnära uttryck. Valde kvadratiska fönster i olika storlekar, som placerades ut asymmetriskt efter utblickar och riktningar i rummen. Kompletterade sen med vikdörrspartier för att sudda ut gränserna mellan ute och inne.


Inredningen inspirerades även den av natur-känslan och fick gå i ljust jordiga toner på textilier och möbler.

Jag hoppas huset ska ge massa inspiration och nya idéer till dig som tänkt skapa ditt livsverk framöver! Välkommen!

/Kina Gillsberg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uppdaterat: 2015-06-04