Gedigen byggkvalitet

Det finns inga genvägar till Trivselhus gedigna byggkvalitet. Bakom den ligger rutiner, noggrannhet och erfarenhet. Konstruktion, produktion, montering – allt hänger ihop i en värdeskapande kedja.

Inga genvägar

Bakom Trivselhus gedigna byggkvalitet ligger rutiner, noggrannhet och erfarenhet. Konstruktion, produktion, montering – allt hänger ihop i en värdeskapande kedja. Grunden läggs redan vid framtagandet av ritningar och konstruktionslösningar som utförs i CAD och 3D-miljö. Arbetet fortsätter i våra fabriker i Småland, där vi tillverkar alla byggelement med millimeterprecision och perfekt passform, helt utan påverkan av väder och vind. För att få bästa resultat använder vi modern byggteknik när det passar och hantverk då det krävs.

Hammaren är ett lika vanligt redskap som spikpistolen i våra fabriker. Vi är noga med att sätta varje spik redan i fabriken i jämna raka rader, en detalj som gör stor skillnad. Vid liggande panel saxas de sista brädorna vid elementskarvar för att sättas på plats för hand ute på byggplats. En skarvlös fasad ger en äkta platsbyggd känsla. Ytterdörrar och fönster sätts på plats redan i fabriken med särskild omsorg just kring tätningen, eftersom ett tätt hus har en låg energiförbrukning.

Byggkvalitet för hållbara hem

Grunden vi ställer husen på är alltid betongplatta på mark, en beprövad grundläggningsmetod som även möjliggör komfortabel golvvärme och bidrar till en låg energianvändning.

Ytterväggen har en installationszon där all eldragning görs utan att punktera klimatskalet. I tryckkammare har detta visat sig vara effektivt för att förbättra tätheten och motverka vatteninträngning även vid väderutsatta lägen. Fönster-
bleckets längd, montering och tätning är noga genomtänkt för att få till bästa tänkbara täthet kring fönstren. Ett tätt hus är en viktig förutsättning för att erhålla en låg energiförbrukning. Alla Trivselhus provtrycks för att säkerställa en god lufttäthet.

Installationszonen är smart ur ett underhålls- och livslängdsperspektiv. Den säkerställer inte bara täthet vid leverans utan även över tid, då risken minskar att de boende punkterar tätskiktet vid uppskruvning av hyllor och tavlor m.m.

Många och detaljerade ritningar tas fram under projekteringen som beskriver hur de olika byggdelarna ska monteras. Detta underlättar precisionsarbetet på byggplatsen.
Våra byggelement tillverkas inomhus i torr miljö. Vi lastar alla delar på täckt lastbil för vidare färd till byggplats. Om
det finns risk för nederbörd lastar vi under tak. Alla bygg-
element förses dessutom med skyddsplast mot nederbörd
vid montaget.

Alla detaljer, vår noggrannhet och utvalda material borgar för en gedigen byggkvalitet och hållbara hem.

Besök vår fabrik

Vi är stolta över våra hus, inte bara för att de byggs med hållbara material och utvalda produkter, utan även över det hantverk som utförs. Vid ett samarbete erbjuder vi besök i våra småländska fabriker.

Under några timmar vandrar vi runt i vår tillverkning, ser väggblock växa fram, fönster komma på plats och takstolar sättas samman.  Vi passar även på att samla de människor som arbetar med just ert projekt, för att ge er en inblick i arbetet som ligger bakom husen.

Välkommen!

Vår byggkvalitet

  • Betongplatta på mark

  • Yttervägg med installationszon

  • Säkra tätningsdetaljer vid utsatta lägen

  • Detaljerad projektering

  • Tillverkning i torr inomhusmiljö
Ett gediget hantverk hela vägen hem

"Kvalitet på småländska"