Trivselhus bygger Svanenmärkt i Jönköping

Trivselhus bygger nu första etappen äganderätter i natursköna Sjöåkra. Husen som uppförs direkt vid Vättern blir dessutom Jönköping kommuns första Svanenmärkta byggnader.

Området Sjöåkra ligger endast 10 km från expansiva Jönköping och erbjuder de boende en perfekt mix av närhet till city, närservice i Bankeryd och naturen med strand och strövområden. På de nyexploaterade tomterna kommer Trivselhus i första etappen att uppföra nio 3-planhus och sju 2-planshus i ägandeform.

- Byggnation på höjden ger alla möjlighet att ta del av Vätterutsikten på området, säger Mikael Sörmander som ansvarar för försäljningen i samarbete med Fastighetsbyrån i Jönköping.

Det blir äganderätter med hög standard där helkaklade våtrum, 1-stavsparkett och rostfria vitvaror är självklarheter. Möjligheterna att forma en personlig bostad är flera genom olika materialval och tillval i en online-konfigurator. Genom att husen har såväl balkong som uteplats i marknivå finns förutsättningar för de boende att skapa sin egen oas. Färdigplanerad exteriör och trädgård med gräs, häckar och stenlagd uteplats ingår också i husköpet.

Svanenmärkningen innebär att husen granskas ur ett livscykelperspektiv. Det är ett helhetsgrepp på byggprocessen, byggnaden och hur den används och förvaltas. Alltifrån träet i takstolarna till spacklet i badrummet har granskats för att leva upp till Svanens krav, vilket garanterar en sund boendemiljö fri från hälsofarliga kemikalier.

–  Vi bygger i trä och står för hållbara hem. Att miljöklassade hus spås bli ännu mer attraktiva på framtidens bostadsmarknad gör Svanenmärkning till ett naturligt steg för både oss och våra kunder, säger Pernilla Enkler, chef för hållbarhet på Trivselhus.

Tomtkön i Jönköpings kommun erbjuds förköpsrätt under sommaren. Totalt har Trivselhus 28 byggrätter på området.

För mer information

Mikael Sörmander, säljare Trivselhus mikael.sormander@trivselhus.se Tel 036-30 53 48

Pernilla Enkler, hållbarhetschef  Trivselhus      pernilla.enkler@trivselhus.se           Tel 0730-66 34 38

Objektet här på hemsidan

Uppdaterat: 2018-06-13