Vi erbjuder solenergi

Nu har du möjlighet att få egenproducerad el till ditt skräddarsydda hus. Tillsammans med Solar Supply har vi valt att satsa på solenergi.

Solenergi

Att använda sig av solceller är ett av de mest miljövänliga sätt att producera el på idag, då energikällan både är fossilfri och förnybar. Enbart solljuset agerar cellernas bränsle, vilket i sig inte genererar i några utsläpp eller ljud. Cellerna omvandlar solens ljus till elektrisk ström med högrent kisel så att du kan tillgodose ditt hem med elektricitet.
När anläggningen väl är på plats är bränslet gratis, vilket innebär att din energikälla aldrig blir beroende av marknadens elpriser.

– Vi valde att arbeta med just Solar Supply på grund av deras anpassningsbarhet till våra krav om skräddarsydda paket, säger Leif Sjöskog, teknisk chef på Trivselhus.
–Vi vill att våra kunder själva ska kunna välja hur många paneler de vill ha och anpassa utefter sina olika taktyper.
Det har resulterat i två paket, som kommer i två storlekar. Det stora och det lilla tillvalspaketet.
– Man måste ha ett grundpaket och ett pris att utgå ifrån när man ska köpa solceller, fortsätter Leif Sjöskog. När man har det kan man dra ifrån eller lägga till så många paneler man vill ha och som det får plats på taket. Självklart regleras priset utefter detta!

Detta ingår i paketen
I det lilla paketet ingår tolv solcellspaneler. Dessa har en effekt på totalt 3,18 kW, som vid optimala väderförhållanden och läge producerar upp till 3000 kWh/år.
I det stora paketet ingår 20 solcellspaneler. Dessa har en effekt på totalt 5,3 kW, som vid optimalt läge producerar upp till 5100 kWh/år.
I båda paketen ingår all utrustning, från fästena på taket till växelriktaren som ska sättas upp inne i huset och omvandla solljuset till elektricitet.

På alla hus som köps på totalentreprenad monterar Solar Supply anläggningen, vilket är ett tillval om kunden så önskar.
– Vi har valt Monokristallina solcellspaneler med svart yta, samt svart ram på grund av det estetiska helhetsintrycket, säger Leif Sjöskog. Det är ju en Trivselhusprodukt och det innebär hög kvalitet.
Med solcellspanelerna ingår 25 års effektgaranti och på växelriktaren fem års produktgaranti.

Läs mer om Solar Supply och om solenergi på www.solarsupply.se eller ställ dina frågor till någon utav våra säljare så berättar vi mer.

Uppdaterat: 2016-02-23