Framtidens villa är här!

Trivselhus systervarumärke Movehome slår upp dörrarna till ett unikt boende med nyheter som samsovningsrum, ljudisolerat gamingrum och flexibel planlösning och många andra smarta funktioner. I vårt första koncepthus låter vi den moderna familjens nya levnadsvanor ta plats.

Revolutionerande nyheter

Hustillverkaren Movehome arbetar för att utveckla framtidens villor i sitt projekt Movehome Lab. Nu presenteras en första fullskalig husmodell, LAB#01 i Vallentuna, ritad av arkitektkontoret Urban Design. Med flera revolutionerande nyheter i huset får den moderna familjens behov äntligen ta plats och märkas i boendet.

I LAB#01 har det traditionella vardagsrummet med TV i centrum pensionerats till förmån för mer flexibla lösningar, med öppna rum som delats in i flera zoner där barnen kan hänga eller familjemedlemmarna kan krypa upp med sina mobiltelefoner och surfplattor. I huset används självklart smart teknik kopplad till vitvaror, lås, kameror och olika belysningsscenarier för dygnets alla stämningar och tillfällen.

– Tillsammans med kreatörer, forskare och arkitekter vill vi utmana synen på det traditionella boendet. Genom Movehome Lab testar vi lösningar för framtidens boende som är mer flexibla, med utrymmen som passar nya levnadsvanor för vår uppkopplade livsstil, säger Jennie Blom, marknadschef Movehome.

Utrymmen i takt med tiden

Riktat till familjer med yngre barn lanseras ett unikt samsovningsrum, som ifrågasätter behovet av eget sovrum för alla barn. På så sätt frigörs yta för andra funktioner och behov och på köpet får man kanske tryggare barn?

Andra nyheter i LAB#01 är ljudisolerat gamingrum för högljudda spelare, platsbyggd förvaring som bättre svarar mot dagens behov och en dusch som flyttat ut från badrummet för att undvika morgonträngseln:

– Vi väljer att lyfta fram de praktiska funktionerna och göra dem till en del av husets hjärta. Tidigare generationer var kanske mer privata än nutidsmänniskan. Dusch och förvaring skulle gömmas undan. Men i framtidens hus har vi skapat utrymmen som är mer i takt med tiden, säger arkitekt Erik Jarlöv på Urban Design.

Platsbyggd förvaring för dagens behov

Nya hållbara lösningar

Det första huset från Movehome Lab tillverkas i fabrik, men har ett utseende och funktioner som för tankarna till arkitektritade och platsbyggda trähus. Husets form avspeglar vad som händer på insidan och utgör samtidigt en bygglåda som de boende fyller med sitt eget innehåll. Med ett fåtal tillval kallade Set och Add-ons formar man det redan välplanerade huset och gör det mer personligt samtidigt som det förenklar husköpet.

– Vi vill testa nya lösningar, lite som när bilindustrin bygger sina konceptbilar. Vi vill bidra till diskussionen om ett framtida hållbart boende. Movehome Lab är ett långsiktigt projekt och syftar till att ta fram nya husmodeller, använda nya material i husen och att förnya tillverkningsprocessen i vår fabrik i Småland, säger Jennie Blom, Movehome.

– Det är förstås ett drömuppdrag att få vara med och skapa framtidens boende. Tillsammans pushar vi samtidigt gränsen för vad som är möjligt att bygga i fabrik, säger Erik Jarlöv på Urban Design.

Koncepthuset premiärvisas på Skvadronvägen 29 i Vallentuna söndagen den 28 januari.

Samsovningsrum

Gamingrum

I huset används smart teknik kopplat till bland annat vitvaror och belysning

Om Movehome

Movehome är ett varumärke som marknadsförs och säljs av Trivselhus, en av Sveriges största hustillverkare och en del av skogskoncernen Södra. Nytänkande kombineras med gedigen erfarenhet och köptrygghet, vilket möjliggör ett helt nytt sätt att bygga hus. Nyckeln är "Bygg online" som gör att alla kan forma sitt personliga hus på webben och få pris direkt.

Kontakt

Jennie

Jennie Blom

Marknadschef

Tel 0383-208 61

 

Erik

Erik Jarlöv

Arkitekt, Urban Design

Tel 0708-27 77 04

 

Uppdaterat: 2018-01-17

Låt oss berätta mer om möjligheterna med Trivselhus

Fyll i ditt namn, e-post och telefonnummer så återkommer vi.

Formuläret skickades

Tack!

Uppgifterna kommer att skickas till kontoret i {{formData.Office.SalesOfficeName}}
Stäng

Behöver du hjälp?

Låt oss guida dig