Trähus med hållbara materialval

Naturligtvis är vi noga med alla material som ingår i våra trähus. Samtidigt som vi ständigt söker förbättringar med hänsyn till miljö, kvalitet och klimat.

Hållbara material

Trä. Klimatsmart, koldioxidneutralt, förnybart – och underbart att leva med. Fördelarna med att bygga trähus är många, både för er och för miljön. En självklar orsak att välja trähus är att klimatpåverkan minskar genom att bygga i trä. Trä har den lägsta energiförbrukningen av alla byggmaterial. Trä är en förnybar resurs som också kan återanvändas. Och trä är ett koldioxidneutralt material som inte bidrar till växthuseffekten.

Trä är också ett härligt material att arbeta och leva med, eftersom det är flexibelt, enkelt att underhålla och ger en varm och ombonad känsla.

Mineralull. Isolering som består av 76 procent återvunnet glas och 21 procent mineraler. Mineralullsspill skickas tillbaka till tillverkaren för återvinning. Spillet rivs och återanvänds som lösullsisolering.

Gipsskivor. Består av 95 procent gips från dagbrott eller gruvor, industrigips och returgipsskivor samt 5 procent papperskartong. Gipsspill skickas tillbaka till tillverkaren för återanvändning. Gipsspill kan även malas och användas som jordförbättringsmedel.

Papp & Plast. Vindpapp och täckplast som används är CE-märkt och P-märkt. Detta är en kvalitetsmärkning och visar på att produkten håller hög kvalitet och är åldersbeständig. Spillmaterial och emballage av plast och kartong skickas till återvinning.

Trägolv. I ett Trivselhus är trägolv standard i alla torra utrymmen. Golven läggs och fogas samman helt utan lim.

Låt oss berätta mer om möjligheterna med Trivselhus

Fyll i ditt namn, e-post och telefonnummer så återkommer vi.

Formuläret skickades

Tack!

Uppgifterna kommer att skickas till kontoret i {{formData.Office.SalesOfficeName}}
Stäng

Behöver du hjälp?

Låt oss guida dig