Solceller ger grön el

Trivselhus skapar hållbara hem och du kan göra det till ett ännu grönare val genom att investera i solceller! Solenergin omvandlas till din egen el, och blir det ett överskott kan du sälja det till valfritt elbolag. Du kan dessutom söka bidrag från Länsstyrelsen på en del av investeringskostnaden.

Ett hållbart hem

Vi gillar solen och ännu mer gillar vi att solens ljus kan producera el till våra hus. Att använda sig av solceller är ett av de mest miljövänliga sätt att producera el på idag. Enbart solljuset agerar cellernas bränsle, vilket i sig inte genererar i några utsläpp eller ljud. Det innebär att, genom att välja solceller på taket, kan huset bli helt självförsörjande på el. Som ett komplement till en redan miljösnäll uppvärmning erbjuder vi därför våra kunder solcellspaket som tillval.

Det räcker att det är ljust ute för att el ska kunna genereras. Även under en molnig dag når panelerna minst 1/3 av sin maxkapacitet. Under sommarhalvårets långa dagar med många soltimmar producerar solcellerna troligen mer el än vad du kan använda. Överskottet säljs automatiskt till elbolaget och kan på så sätt kompensera dina elkostnader under de mörkaste vintermånaderna då solcellerna genererar mindre el.

Solceller sänker driftkostnaderna och höjer därmed värdet på ditt nya hus. Hus utrustade med miljöklassade material och produkter spås dessutom bli ännu mer attraktiva på framtidens bostadsmarknad.

Fler Frågor & Svar om solceller

Smarta solcellspaket som tillval

Trivselhus erbjuder färdiga paket från NIBE, som placeras optimalt på just ditt hus. Det minsta paketet är på 3 kW med 10 paneler vilket ger ca 3 000 kWh/år. Med 6 kW och 20 paneler genereras ca 6 000 kWh/år. Hur mycket el just dina solceller kommer att kunna producera beror på bland annat väderstreck, takets lutning och eventuella skuggor som faller på taket.

Solcellerna har en snygg design helt i svart, ”All black-paneler”. Typen är monokristallina av PERC- teknik med en effekt på 300 Wp. Växelriktare med dubbla anslutningar möjliggör placering av solceller i olika väderstreck.

Mer fakta om solcellspaketen finns på NIBE:s hemsida

Bidrag att söka

Om du väljer att installera solceller idag kan du söka ett bidrag från staten på en del av investeringen. Ansök hos Länsstyrelsen så snart du tecknat köpekontrakt för ett hus från Trivselhus med tillvalet solceller.

Du kan enkelt räkna ut hur mycket du sparar på en installation av solceller från NIBE - och hur snabbt du får tillbaka din investering.

Starta beräkning

Låt oss berätta mer om möjligheterna med Trivselhus

Fyll i ditt namn, e-post och telefonnummer så återkommer vi.

Formuläret skickades

Tack!

Uppgifterna kommer att skickas till kontoret i {{formData.Office.SalesOfficeName}}
Stäng

Behöver du hjälp?

Låt oss guida dig