Solceller ger grön el

Trivselhus skapar hållbara hem och ni kan göra det till ett ännu grönare val genom att investera i solceller! Solenergin omvandlas till er egen el, och blir det ett överskott kan ni sälja det till valfritt elbolag. 

Ett hållbart hem

Vi gillar solen och ännu mer gillar vi att solens ljus kan producera el till våra hus. Att använda sig av solceller är ett av de mest miljövänliga sätt att producera el på idag. Enbart solljuset agerar cellernas bränsle, vilket i sig inte genererar i några utsläpp eller ljud. Det innebär att, genom att välja solceller på taket, kan huset bli helt självförsörjande på el. Som ett komplement till en redan miljösnäll uppvärmning erbjuder vi därför våra kunder solcellspaket som tillval.

Det räcker att det är ljust ute för att el ska kunna genereras. Även under en molnig dag når panelerna minst 1/3 av sin maxkapacitet. Under sommarhalvårets långa dagar med många soltimmar producerar solcellerna troligen mer el än vad ni kan använda. Överskottet säljs automatiskt till elbolaget och kan på så sätt kompensera era elkostnader under de mörkaste vintermånaderna då solcellerna genererar mindre el.

Solceller sänker driftkostnaderna och höjer därmed värdet på ert nya hus. Hus utrustade med miljöklassade material och produkter spås dessutom bli ännu mer attraktiva på framtidens bostadsmarknad.

Fler Frågor & Svar om solceller

Smarta solcellspaket som tillval

Trivselhus erbjuder färdiga paket från NIBE, som placeras optimalt på just eret hus. Det minsta paketet är på 3,2 kW med 10 paneler vilket ger ca 3 200 kWh/år. Med 6,4 kW och 20 paneler genereras ca 6 400 kWh/år. Hur mycket el just era solceller kommer att kunna producera beror på bland annat väderstreck, takets lutning och eventuella skuggor som faller på taket. Solcellerna har en snygg design helt i svart, ”All black-paneler”. Typen är monokristallina av PERC- teknik med en effekt på 320 Wp. Växelriktare med dubbla anslutningar möjliggör placering av solceller i olika väderstreck.

Mer fakta om solcellspaketen finns på NIBE:s hemsida

Bidrag att söka

Om ni väljer att installera solceller idag kan ni söka ett bidrag från staten på en del av investeringen. Ni kan enkelt räkna ut hur mycket ni sparar på en installation av solceller från NIBE - och hur snabbt ni får tillbaka er investering.

Starta beräkning

Låt oss berätta mer om möjligheterna med Trivselhus

Fyll i ditt namn, e-post och telefonnummer så återkommer vi.

Formuläret skickades

Tack!

Uppgifterna kommer att skickas till kontoret i {{formData.Office.SalesOfficeName}}
Stäng

Behöver du hjälp?

Låt oss guida dig