Grönt bolån

Visste ni att ert nya hem från Trivselhus kan uppfylla kraven för att ansöka om ett grönt bolån?

Grönt bolån ger rabatt på räntan

Grönt Bolån innebär att ni som har ett bolån kan få rabatt på räntan om er bostad uppfyller vissa krav. Ränterabatten ligger på mellan 0,05 – 0,10 procentenheter.

Kraven för att få Grönt Bolån varierar mellan bankerna, men hos de allra flesta är det kriteriet energiklass A eller B enligt Boverkets energiklassificering från 1 januari 2014 som ska uppfyllas.

De flesta hus* vi levererar uppfyller detta! Den energiberäkning som utfärdas för ert hus vid färdigställandet är det som banken efterfrågar vid ansökan.

Energieffektivt boende

Enligt Världsnaturfonden, WWF, kommer nästan 40 procent av den totala energiförbrukningen i Sverige från byggnader. Därför har flera banker och bolåneinstitut börjat erbjuda gröna bolån till den som kan uppvisa att man har ett energieffektivt boende.

Förutom att ett ennergieffektivt boende är bättre för miljön så är det även bra för din plånbok. För ett lån på 2 miljoner kronor innebär ett Grönt Bolån att din lånekostnad sänks mellan 1 000 – 2 000 kronor per år. Läs mer hos Finansportalen

*I de fall vi inte når minst energiklass B beror det oftast på husets geografiska placering, uppvärmningsmetod eller en husutformning med stor öppen planlösning.

 

Låt oss berätta mer om möjligheterna med Trivselhus

Fyll i ditt namn, e-post och telefonnummer så återkommer vi.

Formuläret skickades

Tack!

Uppgifterna kommer att skickas till kontoret i {{formData.Office.SalesOfficeName}}
Stäng

Behöver du hjälp?

Låt oss guida dig