Movehome
Du använder en gammal webbläsare.
Vi rekommenderar att du byter till Google Chrome för att webbplatsen ska fungera bra.
logo
  villa nacka bygga hus trivelhus

  Skapat för sol & utsikt

  Bergsknallarna, tallskogen och utsikten över Insjön. När Trivselhus arkitekt Kristina Gillsberg skapade Villa Nacka inspirerades hon av naturen och ville sudda ut gränserna mellan ute och inne. ”Huset har skapats för ta vara på solläge, omgivning och familjens alla drömmar och behov”, säger hon.

  trivselhus villa nacka fasad bygga hus

  Villa Nacka är skapat utifrån den specifika tomten med sina unika förutsättningar i form av byggrätt, solläge och topografi.

  – Jag ville att huset skulle lyfta fram omgivningen, särskilt de fina bergsknallarna, den vackra tallskogen och utsikten över Insjön, säger Kristina.

  Kök, matplats, allrum och vardagsrum placerade hon därför med utblickar över naturen och omgivningarna. Entrén finns på långsidan för att ta vara på det vackra läget för uteplats framför huset. Både sol och utsikt hamnar i bästa läget här. I entrén var också förvaringen viktig. Fint ljus och genomsikt fick väl placerade fönster bidra till.

  trivselhus villa nacka kök bygga hus

  Matplatsen ligger i förlängningen av köket med vikdörrspartier mot uteplatsen. Här rör man sig lätt mellan ute och inne.

  Vilsamma rum

  Allrummet på entréplan är möblerat som ett kombinerat tv-rum och kreativ hörna. Här finns också glimtar av Insjön, men även utblickar i form av berg som ger en karaktär till rummet. På övre plan där utsikten är som allra bäst finns en lounge- och vardagsrumsdel. Här öppnade Kristina upp med vikdörrspartiet och placerade en frihängande balkong i förlängningen. Här kan man sitta inomhus och njuta av solstrålarna och utsikten!

  Sovrummen riktas mer mot skogen för att få lugna och vilsamma rum, speciellt föräldrasovrummet där ett stort kvadratiskt fönster placerades i burspråket mot tallskogen mitt framför sängen. Trappan är placerad längre in i huset och inte direkt i entrén, vilket ger ett bra flöde med tanke på hur man rör sig i huset.

  trivselhus villa nacka kök bygga hus
  trivselhus villa nacka allrum bygga hus

  Flexibilitet

  Allrum och vardagsrum är mer flexibla och kan användas på många olika sätt. Till exempel kan allrummet på nedre plan delas av till ytterligare sovrum. Föräldrarnas sovrum är placerat enskilt med ett burspråk. Det fungerar som en fin detalj, men markerar och ger även skydd till entrén. Barnsovrummen är enkla att möblera och har gott om förvaring i form av garderober.

  Inspiration från naturen

  Vi ville ge huset ett mer lekfullt uttryck med skön designkänsla i modern stil. Huskroppen växte fram utifrån layouten och delar av den är frihängande för att förhöja den moderna känslan.

  – Jag blandade liggande panel med delar av puts. De olika materialen markerar de olika huskropparna, men med en homogen varm grå kulör på hela huset ger det ett vilsamt och naturnära uttryck, säger Kristina.

  Det valdes kvadratiska fönster i olika storlekar, som placerades ut asymmetriskt efter utblickar och riktningar i rummen. Inredningen inspireras av naturkänslan med ljust jordiga toner på textilier och möbler i utvalt hållbara material. Vi hoppas huset ska ge inspiration och nya idéer till alla som tänker skapa sitt livsverk.

  trivselhus villa nacka fasad bygga hus
  Kanske är ni även intresserade av

  Låt oss berätta mer om möjligheterna med Trivselhus

  Skriv er fråga och fyll i era kontaktuppgifter så hör vi av oss!

  Välj byggkommun

  Behöver ni hjälp?

  Låt oss guida er