Drömhus i samspel med naturen

I södra Sverige karaktäriseras husens exteriör ofta av vit puts, kort trappad takfot och fönster med grågrön spröjs. Det har vi tagit fasta på när vi skapat den traditionellt inspirerade husmodellen Villa Åkarp.

Klassiskt och inspirerande

I södra Sverige karaktäriseras husens exteriör ofta av vit puts, kort trappad takfot och fönster med grågrön spröjs. Det har vi tagit fasta på när vi skapat den traditionellt inspirerade husmodellen Villa Åkarp. 

Den klassiska exteriören har vi kombinerat med en samtida, generös planlösning med alla moderna bekvämligheter. Perfekt för den aktiva familjen som lever nära djur och natur, samtidigt som de vill ha gott om plats för vänner. Resultatet är ett hus i tidlös design, som har historisk förankring och är ett livsverk att vårda för kommande generationer.

Traditionella material, nya former

Villa Åkarps ryggåstak, takfönster och stora ljusinsläpp ger utsikt åt flera håll och skapar ett öppet och soligt rum där vardagsrummet får smälta samman med kök och köksö. Att öppna upp i nock ger extra högt i tak, och ljus och rymd gör det lätt att andas. Via dubbla altandörrar når familjen uteplatserna i både öster- och västerläge.

Köket och vardagsrummet är formade som en stor öppen yta. Den murade spisen bildar en naturlig och skulptural rumsavdelare mellan matplats och vardagsrum. I köket möter traditionella material nya former. I samspel mellan klassiska vita spegelluckor, strama beslag, vitrinskåp och bänkskivor i sten formas ett modernt lantkök. 

Spiraltrappa till loftrummet

Strax intill huvudentrén finns ett stort arbetsrum och wc/dusch. På motstående sida hittar vi familjens mer privata delar med två barnsovrum och föräldrasovrum med klädkammare och dörr till terrassen. Från det extra allrummet går spiraltrappan upp till loftrummet på andra våning där familjen kan mysa och låta kvällslugnet infinna sig.

På landet upphör gränsen mellan ute och inne och en rejäl grovingång med klädvård och torkrum gör livet i samklang med naturen enkelt och praktiskt. Här finns plats för allt från ridkläder och leriga gummistövlar till pjäxor och underställ.

Badrum utöver det vanliga

Vi har också utnyttjat det ogenerade läget till att skapa ett badrum utöver det vanliga. Dusch, bad, bastu och gott om förvaring är självklarheter. Vilstol och bord, och kanske närheten till eget dressing room, ger badrummet en härlig loungekänsla. Stora fönster låter dig se stjärnorna från badkaret och generösa pardörrar formar en förbindelse rakt ut i trädgården. Öppenheten förlänger säsongen och ger badrummet nya funktioner.

Härifrån kan du till exempel springa rätt ner i sjön eller bygga ett eget utebad med pool eller badtunna. Perfekt både för egen avkoppling och gemenskap med familjen. Sparka av stövlarna, tappa upp vattnet, slå upp dörrarna mot naturen och njut av ditt livsverk. Välförtjänt efter aktiva dagar på landet!

Låt oss berätta mer om möjligheterna med Trivselhus

Fyll i ditt namn, e-post och telefonnummer så återkommer vi.

Formuläret skickades

Tack!

Uppgifterna kommer att skickas till kontoret i {{formData.Office.SalesOfficeName}}
Stäng

Behöver du hjälp?

Låt oss guida dig