Drömhus i samspel med naturen

Gott om plats för ridkläder och hela familjens gummistövlar. Det här huset är skräddarsytt för livet på landet och utformat enligt platsens historiska tradition. Samtidigt är interiören och de sociala ytorna moderna och generösa, så att det alltid finns utrymme för vänner och fester.

Klassiskt och inspirerande

I södra Sverige karaktäriseras husens exteriör ofta av vit puts, kort trappad takfot och fönster med grågrön spröjs. Det har vi tagit fasta på när vi skapat den traditionellt inspirerade husmodellen Villa Åkarp. 

Den klassiska exteriören har vi kombinerat med en samtida, generös planlösning med alla moderna bekvämligheter. Skräddarsytt för den aktiva familjen som lever nära djur och natur, samtidigt som de vill ha gott om plats för vänner. Resultatet är ett hus i tidlös design, som har historisk för-ankring och är ett livsverk att vårda för kommande generationer.

Traditionella material, nya former

Villa Åkarps ryggåstak, takfönster och stora ljusinsläpp ger utsikt åt flera håll och skapar ett öppet och soligt rum där vardagsrummet får smälta samman med kök och köksö. Att öppna upp i nock ger extra högt i tak, och ljus och rymd gör det lätt att andas. Via dubbla altandörrar når familjen uteplatserna i både öster- och västerläge.

Köket och vardagsrummet är formade som en stor öppen yta. Den murade spisen bildar en naturlig och skulptural rumsavdelare mellan matplats och vardagsrum. I köket möter traditionella material nya former. I samspel mellan klassiska vita spegelluckor, strama beslag, vitrinskåp och bänkskivor i sten formas ett modernt lantkök. 

Spiraltrappa till loftrummet

Strax intill huvudentrén finns ett stort arbetsrum och wc/dusch. På motstående sida hittar vi familjens mer privata delar med två barnsovrum och föräldrasovrum med klädkammare och dörr till terrassen. Från det extra allrummet går spiraltrappan upp till loftrummet på andra våning där familjen kan mysa och låta kvällslugnet infinna sig.

På landet upphör gränsen mellan ute och inne och en rejäl grovingång med klädvård och torkrum gör livet i samklang med naturen enkelt och praktiskt. Här finns plats för allt från ridkläder och leriga gummistövlar till pjäxor och underställ.

Badrum utöver det vanliga

Vi har också utnyttjat det ogenerade läget till att skapa ett badrum utöver det vanliga. Dusch, bad, bastu och gott om förvaring är självklarheter. Vilstol och bord, och kanske närheten till eget dressing room, ger badrummet en härlig loungekänsla. Stora fönster låter dig se stjärnorna från badkaret och generösa pardörrar formar en förbindelse rakt ut i trädgården. Öppenheten förlänger säsongen och ger badrummet nya funktioner.

Härifrån kan du till exempel springa rätt ner i sjön eller bygga ett eget utebad med pool eller badtunna. Perfekt både för egen avkoppling och gemenskap med familjen. Sparka av stövlarna, tappa upp vattnet, slå upp dörrarna mot naturen och njut av ditt livsverk. Välförtjänt efter aktiva dagar på landet!

Villa Nacka

Skräddarsytt för sol och utsikt

När Trivselhus arkitekt Kristina Gillsberg skapade Villa Nacka inspirerades hon av naturen med sjöutsikt och tallskog. Målet var att sudda ut gränserna mellan ute och inne.

Hus med attityd

innovativ karaktär och tidlös design

Våra moderna hus är hus med attityd. Former, planlösningar och produktdetaljer har en innovativ karaktär och både design och funktion är utvecklade för att passa en modern livsstil. 

Klassiska hus

Jordnära hemtrevnad

Planlösningen i våra klassiska hus är generös med härliga kök och rymliga sällskapsrum. Interiören är en kombination av vitt och naturfärgat, nytt och gammalt.

Moderna hus

Tidlös kvalitet

Nu har vi utvecklat ännu fler möjligheter att skapa och formge moderna hus i trä, naturligtvis med samma tidlösa kvalitet och naturliga hållbarhet som vi alltid står för.

Villa Askim

Klassisk charm

På utsidan ett klassiskt västkusthus. På insidan ombonad rumskänsla med charmiga detaljer. Planerat och placerat för att ge vacker utsikt över havet.