Moderna hus - Tidlös kvalitet

Form och funktion för en modern livsstil

Oavsett hur din husdröm ser ut kan Trivselhus hjälpa dig att förverkliga den. Nu har vi utvecklat ännu fler möjligheter att skapa och formge moderna hus i trä, naturligtvis med samma tidlösa kvalitet och naturliga hållbarhet som vi alltid står för.

Arbetet med att uppdatera vår designpalett har resulterat i två nya husmodeller med tydlig samtida känsla. Men de former, planlösningar och produktdetaljer som vi utvecklat kan också användas för att skapa mer moderna uttryck hos alla våra hus.

Vi har tänkt nytt i interiör och exteriör. Arbetat med helheten och delarna. Och utvecklat både design och funktion för en modern livsstil. Målet är som alltid ett skräddarsytt hem, skapat utifrån vad du älskar. Ditt livsverk.

Inspireras av våra nya moderna hus och detaljer (pdf)

Form och funktion för en
modern livsstil

För att kunna skapa och formge moderna hus med sammanhållen stil har vi utvecklat en verktygslåda för vårt dagliga arbete. Vi ser det som att vi breddat vår palett – så att vi nu har ännu har fler möjligheter att förverkliga exakt det hus du drömmer om.

Tak och fönster för rymd och ljus

Våra två nya moderna hus har en avskalad stil, med inspiration från funktionalism och minimalism. Genom att arbeta med asymmetriska tak skapar vi nya arkitektoniska möjligheter och kan uppdatera uttrycket med mer rymd och ljus. Samma effekt får det att vi utvecklat lösningar med lite större fönster med friare, mer lekfulla placeringar.

Avskalat och skyddat, inne och ute

Det harmoniska samspelet mellan yttre form och de invändiga rummen ligger oss varmt om hjärtat. Med stora skjutpartier i glas och vinklade huskroppar skapar vi skyddade platser, utomhus och inomhus.

Stilren träpanel, smäckra fönsterfoder

Den nya smala stående träpanelen ger ett stilrent och ärligt intryck. Det förstärks av minimalistisk knutbräda och smäcker inramning av fönster där fönsterfodret ersatts av en smal ram i fönsternischerna.

Nya lösningar för att kombinera öppna planlösningar med tydlig rumslighet.

Öppenhet och rumslighet

Vi har tänkt dynamiska funktioner snarare än statiska rum när vi utvecklat nya planlösningar. I dag gör vi ofta flera olika saker i varje rum – hemmet behöver därför mer av flexibla flöden.

Vi har skapat lösningar för att kombinera öppna planlösningar med tydlig rumslighet, till exempel genom att flytta in trappan i huset och arbeta med vinklade huskroppar.

Effektiv och flexibel användning

Genom att använda ofta underutnyttjade ytor som exempelvis hallen till förvaring och arbetsrum blir huset flexibelt. Ett annat exempel är ett badrum med rum i rummet för wc, ett effektiv och hållbart utnyttjande av ytor.   

 Nya husmodeller

Arbetet med att uppdatera vår designpalett har resulterat i två nya husmodeller med tydlig samtida känsla. Men de former, planlösningar och produktdetaljer som vi utvecklat kan också användas för att skapa mer moderna uttryck hos alla våra hus.

Villa Åre är ett hus med sadeltak och en klassisk husform i kombination med moderna material, lösningar och attribut.

Villa Lysekil är ett smäckert och minimalistiskt vinkelhus i två plan där både tak och fönstersättning andas asymmetri och lekfullhet.

Villa Åre

KLASSISK FORM I NY TAPPNING

Villa Åre är ett hus med sadeltak och en klassisk husform i kombination med moderna material, lösningar och attribut. Trappan har flyttats in i rummet och ger en rumsbildande funktion som skärmar av, men inte stänger av, kopplingen mellan kök och vardagsrum. Wc-stolen har placerats i ett rum i rummet, för maximalt utnyttjande av funktioner i badrummet.

Livsverk för vår tid

Fönstersättningen i Villa Åre är gjord med funktionalistiska tankar, placering och storlekar har bestämts utifrån husets helhet och funktioner. Det klassiska sadeltaket med 38° lutning har fått anpassa sig efter huskroppen, samtidigt som det behåller sitt karaktäristiska drag av ett 1,5-planshus med en frontespis på entrésidan. 

Boarea: 183 kvm
Antal sovrum: 4 st

FREDRIKS TIPS

Fäll in fasadbelysning under frontespisen och uteplatsens utkragande takfot.

Lägg till en vädringsbalkong över uteplatsen mot trädgården.

Önskas putsat hus? Behåll träpanel på frontespisen och vid uteplatsen för ett varierat intryck.

Platsbygg en bokhylla eller ett skrivbord i sovrummet för ökad funktion.

"Min tanke var att jobba med en klassisk form i kombination med moderna material och markörer. Stilrena, minimalistiska drag och en planlösning som passar samtida livsstilar.”

Fredrik Gunnarsson, arkitekt Trivselhus

Villa Lysekil

Asymmetriska former och tak

Villa Lysekil är ett smäckert och minimalistiskt vinkelhus i två plan. Både tak och fönstersättning andas asymmetri och lekfullhet. Det stora sadeltaket är i ett enda stycke. De olika lutningarna på takets sidor följer med husformen och vinkeln som formar mycket av husets uttryck exteriört. De olika taklutningarna på sadeltaket ger förutsättning till en öppning mellan våningarna som skapar rymd och ljus i vardagsrummet. Genom denna öppning skapas kontakt mellan de två våningarna ner från allrummet till vardagsrummet.

”Asymmetri och lekfullhet var två viktiga utgångspunkter i det här utvecklingsarbetet. Det skapar nya designmöjligheter och frihet att uppdatera det arkitektoniska uttrycket.”

Kristina Gillsberg, arkitekt Trivselhus

Form och funktion för en modern livsstil

Villa Lysekil har raka linjer, trappan är rak och ljusinsläpp är placerade i linjer. I utrymmena mellan rummen, den så kallade hallen, skapas möjligheter till olika flexibla funktioner som arbetsrum eller innovativ förvaring. Den traditionella hallen har fått en ny uppgift. Perfekta ytor att ta till vara på och ge nytt liv. Det här är ett flexibelt hus som kan placeras i olika väderstreck med möjlighet till soliga uteplatser. 

Boarea: 206 kvm
Antal sovrum: 3-4 st

Kristinas tips

Platsbyggda skrivbordslösningar i till exempel hall och sovrum med smarta funktioner. Gärna platsbyggda ihop med garderober längs en hel vägg.

Platsbyggd skänk/sittbänk hopbyggd med murad öppen spis.

Skjutdörr-/alt vikdörrsparti i vinkeln i vardagsrum för att sudda ut gräns mellan ute och inne.

Gästrum/extra sovrum i entréplanet, alternativt TV-rum för att slippa TV i vardagsrum och kök. Skönare ljudbild.

Köksskåp i förlängning av köksö görs om till skafferi eller vinrum.

Nu har vi ännu fler möjligheter att förverkliga exakt det hus du drömmer om!

Villa Åkarp

Drömhus i samspel med naturen

Gott om plats för ridkläder och hela familjens gummistövlar. Det här huset är skräddarsytt för livet på landet och utformat enligt platsens historiska tradition.

Villa Nacka

Skräddarsytt för sol och utsikt

När Trivselhus arkitekt Kristina Gillsberg skapade Villa Nacka inspirerades hon av naturen med sjöutsikt och tallskog. Målet var att sudda ut gränserna mellan ute och inne.

Hus med attityd

innovativ karaktär och tidlös design

Våra moderna hus är hus med attityd. Former, planlösningar och produktdetaljer har en innovativ karaktär och både design och funktion är utvecklade för att passa en modern livsstil. 

Klassiska hus

Jordnära hemtrevnad

Planlösningen i våra klassiska hus är generös med härliga kök och rymliga sällskapsrum. Interiören är en kombination av vitt och naturfärgat, nytt och gammalt.

Villa Askim

Klassisk charm

På utsidan ett klassiskt västkusthus. På insidan ombonad rumskänsla med charmiga detaljer. Planerat och placerat för att ge vacker utsikt över havet.