Köksinspiration

Köket är hemmets hjärta enligt många, och visst är det ett av husets viktigaste rum. När du bygger hus med Trivselhus ingår ett kök från Ballingslöv.

Mer än bara ett kök

Kök överallt, det är trevligast så. Ett kök som är mer än kök. Genom att blanda svartbetsad och grålaserad ek suddas gränsen mellan köksinredning och vardagsrum ut, rummet fortsätter ända ut i hallen. Att blanda flera material kan verka djärvt, men här syns hur effektfullt och harmoniskt det kan bli. Bänkskivan i keramik och massiv mörk ask skapar tyngd åt den lite nättare luckan Metro, och den hängande hyllan i rått stål blir elegant med hyllor i klassiskt trådglas.

Ett grått kök är ett modernt kök

SHAKERSTILEN – EN LANTLIG PRÄGEL MED MINIMALISTISK TOUCH

Ett välkomnande och varmt kök i shakerstil med perfekt lantlig känsla och modern touch. Detaljerna såsom vitrinskåp och knopplist i samma kulör som luckorna skapar helhet och personlighet i köket. Pricken över i:et är helt klart den öppna köksön med snickerikänsla som är flexibel i rummet.

Shakerstil med Gastro i varmgrått

Exklusivt vitrinskåp

Vitrinskåpet i Shakerkonceptet är ett exklusivt skåp där insidan är lika viktig som utsidan. Stommen i ekfaner är lackad med matt vitpigmenterad lack och dörrarna framställda helt utan spröjs för att kunna betrakta den vackra insidan utan några störningsmoment.

Skåpets mittersta hyllplan är fast och i fulldjup och övriga hyllor flyttbara och lite grundare. Under det fasta hyllplanet finns gedigna träbackar målade i samma kulör som vitrindörrarna.

MINIMALISTISKT KÖK I ENKEL OCH TIDLÖS DESIGN

En minimalistisk och modern dröm med rena linjer och luckor utan handtag som ger ett stilrent och lätt utseende i köket. Utan synliga handtag blir köksön mer diskret och ger intrycket av att vara en vacker, minimalistisk möbel i rummet.

Modern  dröm med Bistro i pärlgrått

Minimalistiskt & Modernt

Till System 10 finns tunna snickerier som kan användas för att förlänga, kontrastera eller matcha inredningen.

Den rostfria bänkskivan är både praktisk och hygienisk samtidigt som den slipade och mattborstade ytan är förlåtande mot repor.

MÖRKT KÖK I HARMONI

Drömmer ni om ett kök som sticker ut, men samtidigt matchar de skandinaviska traditionerna? Med köksluckan Line i brunbetsad ask får ni ett kök som skiljer sig från mängden med sin dova espressoton.

Den brunbetsade luckan Line skapar effektfulla linjer med en grafitgrå infälld grepplist vilket fångar ögats uppmärksamhet. Övergången mellan lucka och grepplist ger köket karaktär.

Träets brunbetsade yta ger precis den värme som behövs för att detta mörka kök ska upplevas som harmoniskt.

Dov espressoton med Line i brunbetsad ask

Träets brunbetsade yta ger värme och harmoni

Kök i vinkel ger gott om arbetsyta

Ett avskalat och tidlöst kök med gedigna materialval samt en oerhört sammanhållen färgskala. Hemmets hjärta med luckan Bistro i lindblomsgrönt och de smala distanserna från System 10 ramar in varje modul och ger en älskad möbelkänsla och fräsch interiör till hela rummet.

De kromade handtagen med brunt läder är en fin detalj och sist men inte minst den vackra bänkskivan Coral Clay i kompositsten som går i en mjuk gråbeige ton.

En naturnära kombination med Bistro i fräsch lindblomsgrön

Genomgående linjer och geometri

System 10 är baserat på smala distanser. 10 millimeter närmare bestämt! Det är genom att fokusera på just utrymmet mellan luckorna vi skapar genomgående linjer och geometrier i hela rummet.

Avskalat och tidlöst

I EN EK RYMS BÅDE DÅ, NU OCH FRAMTID

Ek är ett av de hårdaste och mest karaktärsstarka svenska träslagen. Ett kök i ek kan vitpigmenteras och putsas sammetsmjukt eller betsas svart som en nytjärad eka, känslan av äkta trä är alltid den bestående upplevelsen.

I Ballingslöv Selected Oak har vi utmanat oss själva i hur vi på ett lekfullt sätt kan bygga moderna kök med ek. Vi fångar nya vinklar i ett traditionellt träslag och skapar samtida formspråk med en hundra år gammal träyta.

Selected Oak by Ballingslöv

LJUVLIGT DESIGNKÖK I EK

I detta kök från serien Selected Oak har man även valt att använda sig av träslaget på väggar och i tak. Känslan är väldigt unik och designen är något som beskrivs som utöver det vanliga.

Luckan Wood har en levande yta som får en balans av det strama och raka. Då ek är ett material som aldrig är konstant blir varje lucka unik i sitt utförande. Köksluckan Wood är en massiv skiktlimmad lucka i mattlackad vitpigmenterad ek – modernt skapad av ett klassiskt material.

Inspirationsbilderna i detta reportage kan innehålla produkter som ej är valbara när du bygger hus med Trivselhus.

Låt oss berätta mer om möjligheterna med Trivselhus

Fyll i ditt namn, e-post och telefonnummer så återkommer vi.

Formuläret skickades

Tack!

Uppgifterna kommer att skickas till kontoret i {{formData.Office.SalesOfficeName}}
Stäng

Behöver du hjälp?

Låt oss guida dig