Hem för det goda livet

På en liten udde i sjön Sommen strax utanför Tranås låg Pelle Åressons föräldrahem. Dit ville han tillbaka, men till ett nytt hus som skapats efter hans och frun Lenas önskemål. Trygghet, totalentreprenad och personligt engagemang gjorde att valet föll på Trivselhus. 

Pelle Åresson drev egen mäklarfirma i Linköping i trettio år. Så han har sett ett och annat hus genom åren och var klar över vilka krav han ställde på sitt nya boende för att skapa ett gott liv.
 
– Jag hade en lång lista på saker, men det viktigaste är alltid att tänka långsiktigt när man bygger hus, både när det gäller planlösning och inredning, säger han.

Därför var han till exempel noga med att välja material som är slittåliga och åldras vackert, som kalkstensgolv, och att göra huset öppet och lättillgängligt.  
 
– Vi har tryckt ner huset så att entrétröskeln endast är 25 millimeter hög, gjort flera in- och utgångar och valt att ha gästrummen med egen solterrass på plan två så att jag och Lena kan leva på första våningen om vi skulle vilja eller behöva, säger han.

Den 3 000 kvadratmeter stora tomten sluttar ned mot vattnet, med en nivåskillnad på 11 meter, vilket gjorde markarbetet till en utmaning. Pelle och Lena har också lagt ner en hel del kraft på att få trädgården så trevlig som möjligt, bland annat genom att ha genomtänkt belysning.

– Det blir ju väldigt mörkt i Sverige, särskilt om man bor en bit utanför staden, så jag rekommenderar alla att satsa lite extra på utomhusbelysningen, säger han. Huset ligger högt på en liten udde och erbjuder utsikt över öppet vatten åt tre håll och en marina.

– Nere vid vattnet har vi en egen brygga, bastu och en liten roddbåt som vi använder för att ro ut till den större båten, en klassisk snipa, berättar Pelle.

En av favoritplatserna inne i huset är den vackra matplatsen med stora glaspartier och utsikt över Sommen.

– Här sitter vi gärna med barn och vänner och äter och dricker gott, säger Pelle.

Lena har ett förflutet som antikhandlare, så huset har en skön blandning av nytt och gammalt med återanvänt tegel från en nedlagd järnvägsstation som spännande detalj. Ytorna är öppna med en takhöjd mellan 2,70 och 3,40 meter som ger en känsla av rymd. I köket finns en stor köksö med stenskiva och ett skafferi för smart förvaring. En annan detalj som Pelle uppskattar är trappan med viloplan.

– Jag har sett många konstiga och krångliga trappor i mina dagar. Ska man ha trappa så tycker jag att den här konstruktionen är den bästa. Den är bred och har hög komfort, säger han.

När Pelle skulle bestämma sig för hustillverkare ville han framför allt hitta ett företag som är gediget och tryggt.
 
– Trivselhus är ett välskött företag som dessutom har stabila ägare, det tycker jag absolut att man ska väga in. Det var också viktigt att de erbjuder heltäckande totalentreprenad, för jag ville inte krångla med att ta ansvar för bygget själv.
 
– Sedan underlättades beslutet förstås av att personkemin stämde så bra. Vi upplevde kvalitet i allt Trivselhus gjorde, från de första mötena till personalen på byggarbetsplatsen. De tänker långsiktigt och det gillar jag.
 
Att Pelle och Lena är nöjda med personalen som byggde huset finns det tydliga tecken på. Numera hyr de nämligen ut ett mindre hus på tomten till en av snickarna som blev förtjust i det vackra läget.
 
– Det är en trevlig kille och nu har vi dessutom en egen snickare på tomten, säger Pelle och skrattar.

Det viktigaste är alltid att tänka lång-
siktigt när man bygger hus, både när
det gäller planlösning och inredning

Låt oss berätta mer om möjligheterna med Trivselhus

Fyll i ditt namn, e-post och telefonnummer så återkommer vi.

Formuläret skickades

Tack!

Uppgifterna kommer att skickas till kontoret i {{formData.Office.SalesOfficeName}}
Stäng

Behöver du hjälp?

Låt oss guida dig