Önskehuset vid älven

Ett generöst kök med plats för både matlagning och vänner. Rymligt badrum med bastu och glasdörr ut mot Klarälven. Stor klädkammare. Och altaner med både morgon- och kvällssol. Caroline Björnfot och Marcus Krischel har fått vad de önskade sig.

Altanen är en förlängd del av betongplattan, så att huset och trädgården smälter ihop.

Det var självklart för oss att vi skulle bygga ett nytt hus som vi kunde
utforma precis som vi ville.

Caroline Björnfot säger att hon var trött på att bo i en liten lägenhet mitt i city. Att inte riktigt få plats för att bjuda hem alla vänner och familj. Att inte enkelt kunna kliva utomhus och äta frukost i morgonsolen. Och att inte ha sitt eget utrymme i varken badrummet eller garderoben. Kort sagt – att inte ha det som hon önskade.
 
– När vi började prata om hus var det självklart för oss att vi skulle bygga ett nytt hus som vi kunde utforma precis som vi ville, säger hon.
 
När chansen att bygga i området Kartberget strax utanför Karlstad dök upp slog de till. De valde att skapa ett hem i fri form tillsammans med Trivselhus arkitekt på ett vackert läge alldeles intill Klarälven med  bara tre kilometer in till centrum, en sträcka de kan välja att åka båt eller promenera om de vill.

– Läget och tomten var jätteviktigt för oss. Huset ligger högt i en sluttning ner mot älven med bara en allmänning mellan oss och vattnet, så vi kan gå ner och doppa oss om vi vill. Eftersom marken sluttar är huset dessutom insynsskyddat, säger Marcus Krischel. 

Hjärtat i Carolines och Marcus nya hus är det öppna köket och vardagsrummet. Här har de valt att göra en fyra meter lång köksö som inbjuder både till att laga mat och att umgås med många gäster. En täljstenskamin är en härlig mysfaktor som dessutom värmer upp det 70 kvadratmeter stora rummet. Här finns också stora skjutpartier i glas som släpper in ljus och öppnar upp mot trädgården.
 
– Altanen är en förlängd del av betongplattan, så att huset och trädgården smälter ihop och det känns enkelt och självklart att ta med sig morgonkaffet ut i solen, säger Caroline.
 
Bakom skjutdörrar finns ett mindre vardagsrum, gästrum och gästbadrum, så att Caroline och Marcus kan välja att stänga till mellan husets två delar. De vill att huset ska vara flexibelt och att det ska kännas enkelt för gäster att stanna över. Musik och belysning styr de enkelt med smart smart-hem-teknik.

Genomgående i huset är de gedigna materialvalen med sten, trä och inslag av betong. 

– Stilen kan kanske beskrivas som en förfinad industrikänsla. Det är ljust och modernt, ganska maskulint med raka, enkla linjer och personliga saker som står för värmen, bland annat mattor som min mormor vävt av morfars flanellskjortor, säger Caroline.

I huvuddelen av huset har Caroline och Marcus sitt sovrum. I direkt anslutning ligger klädkammaren på hela 17 kvadratmeter (totalt är det cirka 40 kvadratmeter klädkammare i hela huset) och ett rymligt badrum med dubbeldusch, dubbelhandfat, bastu och dörr ut mot altanen där de planerar att placera en bubbelpool.
 
– Hjälpen vi fick från Trivselhus var fantastisk. Vi var också och tittade på några olika visningshus och fick en väldigt bra känsla för Trivselhus högkvalitativa finish. Det har gått igen även när det gäller service, engagemang och ansvarstagande.

Vilka råd skulle ni ge till andra som ska bygga hus? 

Låt det ta lite tid, så ni hinner känna efter vad som är viktigt för just er. Lyssna på de som kan och har erfarenhet av att bygga hus. Och kom ihåg att det ofta är små detaljer som är den stora skillnaden, säger Marcus.

 

Låt oss berätta mer om möjligheterna med Trivselhus

Fyll i ditt namn, e-post och telefonnummer så återkommer vi.

Formuläret skickades

Tack!

Uppgifterna kommer att skickas till kontoret i {{formData.Office.SalesOfficeName}}
Stäng

Behöver du hjälp?

Låt oss guida dig