Ljus och rymd för skapande

"Vägen till mitt livsverk"

Tanken var att låta en arkitektbyrå rita ett nytt hus. Men så hittade de en husmodell hos Trivselhus som hade allt de drömt om. Tack vara det kunde Johanna och hennes familj lägga all kraft på detaljerna som speglar deras personlighet.

Människor som målar är uppmärksamma på ljuset och hur det faller in i rummet där de skapar. För Johanna, som älskar att vara kreativ med pensel och färg, är det därför extra viktigt både hur huset ligger på tomten och hur fönstren är planerade och placerade. 

Hon och hennes familj var därför inställd på att anlita en arkitekt för att rita drömhuset åt dem, men när de letade inspiration fann de Trivselhus husmodell Villa Höllviken.  

- Vi tänkte först att precis ett sådant här hus vill vi att arkitektbyrån ska rita. Sedan kom vi på att vårt drömhus ju redan fanns. Trivselhus hade redan tänkt på helheten, vi behövde bara skräddarsy det med val av material och andra detaljer för att göra det till vårt personliga hem, säger Johanna.  

I dag är hon glad över att de valde att låta Trivselhus bygga deras livsverk.

- Det har varit en gemensam resa som varit enkel och trygg eftersom Trivselhus hela tiden har funnits med och guidat oss. 



 
 
Jag drömde och längtade efter ett modernt, harmoniskt hem där ljuset flödar in genom stora fönster och kontakten med naturen utanför känns självklar,
säger Johanna.

Speglar min personlighet

Huset ligger i ett lummigt område med både fritidshus och permanentboende. En av de saker som Johanna och hennes familj älskar med sitt färdiga hem är att det smälter in så fint i omgivningen. Entrésidan är nedtonad med låg fasad medan huset öppnar sig mot baksidans kök och vardagsrum med stora fönster och en takhöjd på 270 cm. 

- Det är hemmets hjärta där jag älskar att vara, både när vi är tillsammans i familjen eller med vänner, och när jag är ensam med mitt staffli, säger Johanna.

Med två barn i tioårsåldern hemma uppskattar hon också att föräldrasovrummet ligger avskilt och att det finns en skjutdörr i glas mellan allrummet och köket, så att det går att dela av den öppna planlösningen när det behövs. 

Interiört präglas huset av nordiskt trä och andra ljusa material. För att ändå göra känslan ombonad och varm finns flera förskjutningar i huskroppen som skapar vinklar och med olika takhöjd. 

Det har verkligen blivit ett hem som speglar min personlighet, där jag känner att jag kan vara den jag är och leva det liv jag vill, säger Johanna

Hem för en växande familj

Familjen Savic

Louise Klasson och Zlatko Savic tittade på massor av gamla hus, men hittade inte hemmet de drömde om. Till slut bestämde de sig för att bygga nytt. För att få det hus de ville ha, till ett pris de tyckte var rätt.

Fint flöde mellan ute och inne

Sommen

Ett nytt skräddarsytt hus med charmen hos ett gammalt. Det var Ann-Sofie och Johan Lyckows önskemål när familjen växte.

Önskehuset vid älven

Caroline och Marcus

Ett generöst kök med plats för både matlagning och vänner. Rymligt badrum med bastu och glasdörr ut mot Klarälven. Stor klädkammare. Och altaner med både morgon- och kvällssol.

Första Trivselhuset

Lars-Erik och Anna-Lena

Lars-Erik minns att det från början uppstod en mycket god kontakt med säljaren Kenneth Carlander, och det tillsammans med hög kvalitet på material och utförande avgjorde att det blev just ett Trivselhus.

Idylliskt boende nära vattnet

Tranås

På en liten udde i sjön Sommen strax utanför Tranås låg Pelle Åressons föräldrahem. Dit ville han tillbaka, men till ett nytt hus som skräddarsytts efter hans och frun Lenas önskemål.

Charmigt och funktionellt

Vidösterns strand

Från vägen ser huset nästan oansenligt ut. Men på baksidan, mot Vidösterns strand, dominerar de stora glaspartierna som suddar ut gränsen mellan ute och inne.

Vackert och stilrent

Romantiska former möter moderna bekvämligheter

När familjen Rodger fick en tomt i Söndrum utanför Halmstad började de planera för sitt nya hem. Läget passade dem bra, nära hav och småbåtshamn, cykelavstånd till Halmstad och många barnfamiljer i området.

Drömhemmet i Tyresö

Familjen Sabel

Det var havet som lockade familjen Sabel att bygga nytt hus. Deras drömhem i Tyresö är ritat så att utsikten mot vattnet är fri och öppen från så stora delar av huset som möjligt.