Känslan av att komma hem

Allt var egentligen frid och fröjd i det gamla huset, men så blev Sofia och Alex Widman förälskade i en sjötomt på Ekerö. Ett husbygge senare är de glada att de gav efter för känslorna. − Nu känns det verkligen som att vi har kommit hem, säger Sofia.

Fantastisk sjötomt

Jo, det är lätt att förstå att Sofia och Alex föll för den här platsen vid Jungfrusunds färjeläge på Ekerö. Mellan marinan och en liten alskog med en bergsknalle hittade de en tomt med brygga och potentialen att förverkliga alla drömmar om ett hus vid vattnet.

− Vi trivdes egentligen bra i vårt hus i Hässelby, vi hade byggt till det och renoverat och fått det ungefär som vi ville, säger Alex.

Men så var det den här sjötomten. Sofia och Alex försökte hålla sig hyggligt rationella, och Sofia gjorde till och med en för och emot-lista som hon satt och funderade över.

− Men vilka argument jag än kom på, så trumfade sjötomten ut dem. Så vi bestämde oss för att köra och en vecka senare var tomten vår, säger hon.

Sjötomten trumfade ut alla motargument

Gediget hus med hög byggkvalitet

Då var det dags att börja fundera på val av hus och hustillverkare. En sak var ett krav: att det skulle vara ett hus som känns gediget och slitstarkt, med bra materialval och hög byggkvalitet.

− Vi vill att de stora, grundläggande sakerna ska vara rejäla, sedan kan man alltid byta en badrumslucka om man skulle tröttna på den. Den inställningen gjorde att vi ganska snabbt bestämde oss för Trivselhus, säger Sofia.

Alex fyller i:

− Vi upptäckte ju att det finns några alternativ som ligger lägre i grundpris, men med de tillval vi ville göra hade de i själva verket blivit dyrare och mindre gediget.

Vi ville ha ett gediget och slitstarkt hus med bra materialval och hög byggkvalitet

Utgick från befintlig husmodell

Husmodellen som de fastnade för var Villa Mörtnäs , ett generöst 2-planshus i klassisk stil med gott om plats för Sofia, Alex och sönerna Wilhelm, sexton år, Hampus, fyra år, och ettåringen Noah. Några små ändringar har de gjort för att huset ska passa både tomten och familjen. Entrén har flyttats från kort- till långsidan, och så har de tagit bort ett sovrum och istället gjort två walk in closets.

− Vi har ändå 4 sovrum kvar och även om vi ofta har gäster så bestämde vi oss för att inte bygga för andra, utan för oss själva. Gästerna är välkomna och får plats ändå, säger Sofia.

Processen har rullat på bra tycker de. Sofia beskriver året som roligt men krävande.

− Det är många beslut som ska tas, så jag tycker att man ska vara medveten om att det kan vara lite tufft periodvis. För oss har det varit viktigt att hålla fast vid vår målbild, att påminna varandra om varför vi gör det här, säger Sofia.

Ett hem fullt av favoritplatser

På frågan om favoritplatser i det färdiga huset blir det svårt att välja för Sofia och Alex, men allrummet på ovanvåningen har en självklar topplacering. Rummet har ryggåstak, fönster från golv och tak och bjuder på massor av ljus och rymd.

− Härifrån ser vi inte marken, bara vatten och det är en fantastisk vy, lite som att vara på en båt, säger Alex.

Andra saker som de är extra nöjda med är den rymliga tvättstugan, att de satsat rejält på förvaring i hela huset och dessutom byggt ett gym i garaget. Och så köket, förstås, som ligger i en öppen planlösning i vinkel med vardagsrummet.

− Jag gillar att rummen hänger ihop, det känns socialt och trevligt, samtidigt som kastruller och slevar kommer undan lite. Känslan av att det är två rum har vi förstärk med att välja olika golv i kök och vardagsrum. Men det bästa är nog ändå att jag har sjöutsikt när jag hackar lök, säger Alex.

Härifrån ser vi inte marken, bara vatten, lite som att vara på en båt

Låt oss berätta mer om möjligheterna med Trivselhus

Fyll i ditt namn, e-post och telefonnummer så återkommer vi.

Formuläret skickades

Tack!

Uppgifterna kommer att skickas till kontoret i {{formData.Office.SalesOfficeName}}
Stäng

Behöver du hjälp?

Låt oss guida dig