Känslan fick styra

Helheten kändes precis rätt, så Linda och Emil Reuterham fattade ett snabbt beslut. Planlösningen med öppna generösa ytor i den sociala delen, sovrumsavdelningen där barnen har ett eget allrum och de gedigna materialen, allt var perfekt. Faktum är att deras enplanshus Stella 135 till och med är lite bättre än vad de först hoppades.

Vi kollade på gamla hus först men insåg ganska snabbt att det var bättre för oss att bygga nytt

Låt det få ta lite tid

Ha tålamod, tänk till och låt det ta lite tid. Det är Linda och Emil Reuterhams råd till andra som ska bygga hus. Sedan skrattar de till och Linda säger:

- Fast vi körde mest på känsla och är otroligt nöjda med vårt nya hem. Viss inredning hade vi faktiskt inte riktigt koll på och blev positivt överraskade när vi kom in i huset första gången. Fördelen med Stella 135 är att det är så genomtänkt från början att man inte måste fatta alla beslut själv, det finns en så fin och genomgående helhetskänsla i huset.

JÄMFÖRDE NOGA

Platsen där Linda och Emil byggt sitt hus ligger i ett lantligt område strax intill sjön Magelungen i Huddinge. Tomten är avstyckad från en större tomt som Emils föräldrar äger. Tidigare bodde de i radhus med barnen Jack och Tintin men tyckte att det var lite trångt och ”vråigt”, som de säger.

- Vi kollade faktiskt på gamla hus först men insåg ganska snabbt att det var bättre för oss på alla sätt att bygga nytt. Jag är själv i byggbranschen och när vi hittade Trivselhus föll allt på plats. Deras hus har en mycket mer gedigen kvalitetskänsla än andra vi tittade på, säger Emil.

Det mesta är faktiskt standard

Han och Linda gillade också att Trivselhus har en hög grundstandard från början. -Jag tycker att det känns schysstare. Många som kommer hem till oss tror att vi gjort en massa tillval eftersom huset känns så påkostat, men det mesta är faktiskt standard, säger Linda.

SPÄNNANDE ATT SE HUSET VÄXA FRAM

Det familjen Reuterham också gillar med sitt nya hus är den både praktiska och gästvänliga planlösningen. Två badrum var något de saknade i det gamla radhuset och som stod högt på önskelistan för det nya huset.

- Det känns lyxigt att vi kan gå in i badrum och klädkammare, och dessutom ut i trädgården, direkt från vårt sovrum. Och så är det helt suveränt med grovingång med tvättstuga, säger Emil.

Ryggåstaket i kök och vardagsrum med fönster från tre håll ger ett ljust och luftigt intryck

PLATS FÖR SOCIALT UMGÄNGE

På plussidan finns även ryggåstaket i kök och vardagsrum med fönster från tre håll som ger ett ljust och luftigt intryck. Här finns massor av plats för socialt umgänge med rum för både middagsbord och lång bardisk.

- Våra vänner är viktiga för oss och nu kan vi ha femton personer hemma utan problem, det är otroligt härligt. För Jack och Tintin är allrummet i sovdelen en favoritplats, där hänger de både på egen hand och med kompisar, säger Linda.

Kommunikation & delaktighet

Linda och Emil hade möjlighet att följa bygget på nära håll och tipsar om att kontinuerligt kommunicera med hantverkare och kontrollansvarig för att underlätta processen, men också för att själva känna sig mer delaktiga.

- Det var spännande att se huset växa fram och allt flöt på som det skulle. Jag är supernöjd med resultatet och älskar vårt nya hus, men jag kan ändå tänka mig att någon gång bygga ett hus till, det är ett väldigt roligt projekt att göra tillsammans, säger Emil.

Låt oss berätta mer om möjligheterna med Trivselhus

Fyll i ditt namn, e-post och telefonnummer så återkommer vi.

Formuläret skickades

Tack!

Uppgifterna kommer att skickas till kontoret i {{formData.Office.SalesOfficeName}}
Stäng

Behöver du hjälp?

Låt oss guida dig