Ett drömhus för alla tider

Först hittade de drömtomten och sedan föll de pladask för Trivselhus Villa Österlen. När Charlotte och Jimmy Sköldberg flyttade ihop i Växjö ville de skapa ett gemensamt livsverk. Och nu har de fått ett hus som är exakt så som de ville ha det.

Det perfekta huset för drömtomten

När Charlotte från Växjö och Jimmy från Stockholm skulle flytta ihop började de leta efter hus i Växjötrakten. Jimmy hade en dröm om att bo vid vatten och lite av en slump fick de höra talas om en tomt vid Helgasjön strax norr om staden.

− Vi åkte dit, blev helt betagna av platsen och bestämde oss för att hitta ett hus som kunde matcha läget. Först tänkte vi ett funkishus, men när vi sedan såg Villa Österlen på Trivselhus webbsida tyckte vi båda två att det var helt perfekt, säger Charlotte.

"Husmodellen passar oss perfekt - det känns som om huset är ritat speciellt för oss"

Klassisk skånelänga i modern version

Villa Österlen är en modern version av en klassisk skånelänga, byggd i vinkel med en stor härlig altan och ett högt ryggåstak i kök och vardagsrum som skapar rymd och ljus.

− Husmodellen passar oss perfekt, det känns faktiskt som att huset är ritat speciellt för oss, säger Jimmy.

Det de däremot har lagt stor omsorg på är att göra färg- och materialval som de gillar och som gör hemmet personligt.

− Det här är verkligen vårt gemensamma livsverk, vi har både bott i hus tidigare och nu ville vi få det precis som vi vill ha det med långsiktigt hållbara lösningar. Vi har fördelarna med ett nytt hus, samtidigt som det redan har samma sköna känsla som ett äldre hus, säger Jimmy.

Villa Österlen har en tydlig uppdelning mellan en social och en privat del

Gott om plats för alla i familjen

Med i huset är också Vilmer, 15 år, och Samuel, 16 år – och den sibiriska katten Enzo, förstås. Charlotte säger att en av de bästa sakerna med Villa Österlen är planlösningen, med en tydlig uppdelning mellan en social och en privat del, som känns flexibel och välkomnande. Både när huset är fullt av familj och vänner och när hon och Jimmy är ensamma.

− Grabbarna bor väl hemma några år till och då är det viktigt att det finns ordentligt utrymme för dem och deras kompisar. Samtidigt gör planlösningen och inredningen att huset inte känns för stort för två. Vi är inte superunga längre och här tänker vi bor kvar, skrattar hon.

Favoritrum med fantastisk utsikt

En av favoritplatserna i huset är det rymliga vardagsrummet och köket, avdelat med en öppen spis där den sprakande elden kan avnjutas från två håll, och ett stort glasparti i fonden med vacker utsikt mot Helgasjön.

− Vi älskar det här rummet, det är lite som ett stort uterum samtidigt som det känns ombonat och tryggt, säger Charlotte.

Huset är placerat för att få bästa fördelen av naturen och närheten till vattnet

Förväntningarna har överträffats

Även från det stora sovrummet kan Charlotte och Jimmy se vatten och båda menar att känslan av att hela tiden ha naturen så nära inpå är en av de stora fördelarna med det nya huset. På landet men nära till stan, som Charlotte säger.

Tanken från början var att placera huset nära gatan för att få mer utrymme på baksidan, men det tillät inte reglerna. Med hjälp av Trivselhus fann man en ny placering längre ner på tomten och närmare sjön, något som Charlotte och Jimmy är glada över i dag.

− Ja, jag tänker ibland att det var någon slags tanke med att vi fick avslag på den första ansökan, för det har blivit ännu bättre på det viset. Och så är det faktiskt med hela huset – vi hade höga krav men det har blivit ännu bättre än vad vi hoppades på!

Finalist no 10 - Villa Österlen

Trivselhus var en av tio finalister i tävlingen Årets hus 2018 som är Sveriges största hustävling och arrangeras av magasinet Allt om villor & hus.

Ur juryns motivering: En modern klassiker perfekt utformad för familjens önskemål. Huset imponerar med sin rymd och ljusflöde genom generösa fönster och takfönster.

Låt oss berätta mer om möjligheterna med Trivselhus

Fyll i ditt namn, e-post och telefonnummer så återkommer vi.

Formuläret skickades

Tack!

Uppgifterna kommer att skickas till kontoret i {{formData.Office.SalesOfficeName}}
Stäng

Behöver du hjälp?

Låt oss guida dig