Hemkänsla

för hela familjen

Louise Klasson och Zlatko Savic tittade på massor av gamla hus, men hittade inte hemmet de drömde om. Till slut bestämde de sig för att bygga nytt. För att få det hus de ville ha, till ett pris de tyckte var rätt. Nu njuter hela familjen av ett ljust och öppet hem som bara är deras.

Louise Klasson och Zlatko Savic började leta hus i Örebro redan 2008. Deras första barn var på väg och de längtade ut från citylägenheten och ned på marken. 
 
– Vi tittade på många hus under ganska lång tid, men hittade inget som kändes rätt. Dessutom tyckte vi att priserna drog iväg i budgivningarna, berättar Louise


 
Vi ville ha lite gammaldags stil,
högt i tak och ett hem som passar en
växande familj

Efter ett tag började de istället fundera på att bygga eget. När Zlatko, som arbetar på bank, började räkna insåg de att kostnaden för en ny villa skulle vara samma som för en gammal. Och då skulle de få exakt det hus de ville ha.
 
– När vi kommit så långt var inte beslutet svårt. Eftersom vi varken kunde eller ville renovera ett gammalt hus var det egentligen självklart att bygga nytt. Vi är båda design- och inredningsintresserade och nu kunde vi sätta vår egen prägel på hemmet, säger Louise.
 
Sagt och gjort. Våren 2010 köpte de en hörntomt med söderläge i det nya området Södra Lindhult fem kilometer utanför centrala Örebro. Det är en levande stadsdel med blandad bebyggelse och en naturlig miljö med bevarade skogspartier. Samtidigt tog de kontakt med flera olika hustillverkare och begärde in offerter.
 
– Men faktum är att vi bestämde oss för Trivselhus ganska snabbt. Det var mycket tack vare säljaren som vi fick förtroende för direkt. Dels var han lugn och sansad, dels förstod han vad vi ville ha, säger Zlatko.

Någon färdig husmodell hittade de inte. Trivselhus
säljare hjälpte då till att skapa en variant, det vill säga en husmodell som modifierats av en av Trivselhus egna arkitekter.
 
– När vi såg ritningen kände vi direkt att det verkligen var vårt hus, säger Louise.
 
Nu har familjen bott i sitt nya hus i några år. De två sönerna Viggo och Valter har hunnit bli två och fem år gamla, och hemkänslan har bara blivit starkare.
 
Favoritplatsen i hemmet är köket. Både för de vuxna och för barnen. Här älskar Louise att baka cupcakes, och när vänner och släkt hälsar på kan värdarna röra i grytorna och samtidigt umgås med gästerna som sitter vid det stora matbordet, minglar i vardagsrummet eller hänger runt köksön. 

– Gäst- och arbetsrummet på förstavåningen använder vi som lekrum, men Viggo och Valter tycker mest om att vara i köket och springa runt i den stora öppna planlösningen, säger Louise. 
 

Familjen Savics budskap till andra som går i hustankar är att man ska lämna ett utrymme i budgeten för att kunna göra personliga val. Och att dra nytta av Trivselhus experthjälp. Då är det enkelt, roligt och smidigt att bygga nytt. 
 
– Det var jätteskönt att Trivselhus tog ansvar genom hela processen. Men viktigast av allt var ändå att de kunde bygga ett hem åt oss med precis den känslan som vi ville ha, säger Zlatko.

"Trivselhus är trygghet"

Familjen Johnsson-Silverudd

När Per Johnsson och Sagalind Silverudd byggde nytt valde de att göra affär med Trivselhus. En originell husmodell, påkostad standardutrustning och tryggheten i att välja ett Södraföretag spelade störst roll för beslutet.

Skräddarsytt med utsikt

Familjen Cederquist

Erica von Segebaden och Henric Cederquist är uppvuxna i Västervik och visste att de ville bo utmed havet i Gertrudsvik. I ett nybyggt hus som de planerat och utformat helt från grunden utifrån familjens drömmar och behov.

Ett livsverk vid havet

Familjen Svensson

Det skulle finnas ordentligt med plats för hela familjen. Ett öppet kök med skönt barhäng. Gott om garderobsutrymme – och så stora fönster ut mot havet. För det var havet som fick familjen Svensson att bygga ett nytt hus.

Fint flöde mellan ute och inne

Sommen

Ett nytt skräddarsytt hus med charmen hos ett gammalt. Det var Ann-Sofie och Johan Lyckows önskemål när familjen växte.

Modern charm

Nordiskt trä och ljusa material

Tanken var att låta en arkitektbyrå rita ett nytt hus. Men så hittade de en husmodell hos Trivselhus som hade allt de drömt om. Tack vara det kunde Johanna och hennes familj lägga all kraft på detaljerna som speglar deras personlighet.

Önskehuset vid älven

Caroline och Marcus

Ett generöst kök med plats för både matlagning och vänner. Rymligt badrum med bastu och glasdörr ut mot Klarälven. Stor klädkammare. Och altaner med både morgon- och kvällssol.

Första Trivselhuset

Lars-Erik och Anna-Lena

Lars-Erik minns att det från början uppstod en mycket god kontakt med säljaren Kenneth Carlander, och det tillsammans med hög kvalitet på material och utförande avgjorde att det blev just ett Trivselhus.

Idylliskt boende nära vattnet

Tranås

På en liten udde i sjön Sommen strax utanför Tranås låg Pelle Åressons föräldrahem. Dit ville han tillbaka, men till ett nytt hus som skräddarsytts efter hans och frun Lenas önskemål.

Charmigt och funktionellt

Vidösterns strand

Från vägen ser huset nästan oansenligt ut. Men på baksidan, mot Vidösterns strand, dominerar de stora glaspartierna som suddar ut gränsen mellan ute och inne.

Vackert och stilrent

Romantiska former möter moderna bekvämligheter

När familjen Rodger fick en tomt i Söndrum utanför Halmstad började de planera för sitt nya hem. Läget passade dem bra, nära hav och småbåtshamn, cykelavstånd till Halmstad och många barnfamiljer i området.

Drömhemmet i Tyresö

Familjen Sabel

Det var havet som lockade familjen Sabel att bygga nytt hus. Deras drömhem i Tyresö är ritat så att utsikten mot vattnet är fri och öppen från så stora delar av huset som möjligt.