Hemkänsla för hela familjen

Louise Klasson och Zlatko Savic tittade på massor av gamla hus, men hittade inte hemmet de drömde om. Till slut bestämde de sig för att bygga nytt. För att få det hus de ville ha, till ett pris de tyckte var rätt. Nu njuter hela familjen av ett ljust och öppet hem som bara är deras.


 
Vi ville ha lite gammaldags stil,
högt i tak och ett hem som passar en
växande familj

Efter ett tag började de istället fundera på att bygga eget. När Zlatko, som arbetar på bank, började räkna insåg de att kostnaden för en ny villa skulle vara samma som för en gammal. Och då skulle de få exakt det hus de ville ha.
 
– När vi kommit så långt var inte beslutet svårt. Eftersom vi varken kunde eller ville renovera ett gammalt hus var det egentligen självklart att bygga nytt. Vi är båda design- och inredningsintresserade och nu kunde vi sätta vår egen prägel på hemmet, säger Louise.
 
Sagt och gjort. Våren 2010 köpte de en hörntomt med söderläge i det nya området Södra Lindhult fem kilometer utanför centrala Örebro. Det är en levande stadsdel med blandad bebyggelse och en naturlig miljö med bevarade skogspartier. Samtidigt tog de kontakt med flera olika hustillverkare och begärde in offerter.
 
– Men faktum är att vi bestämde oss för Trivselhus ganska snabbt. Det var mycket tack vare säljaren som vi fick förtroende för direkt. Dels var han lugn och sansad, dels förstod han vad vi ville ha, säger Zlatko.

Någon färdig husmodell hittade de inte. Trivselhus
säljare hjälpte då till att skapa en variant, det vill säga en husmodell som modifierats av en av Trivselhus egna arkitekter.
 
– När vi såg ritningen kände vi direkt att det verkligen var vårt hus, säger Louise.
 
Nu har familjen bott i sitt nya hus i några år. De två sönerna Viggo och Valter har hunnit bli två och fem år gamla, och hemkänslan har bara blivit starkare.
 
Favoritplatsen i hemmet är köket. Både för de vuxna och för barnen. Här älskar Louise att baka cupcakes, och när vänner och släkt hälsar på kan värdarna röra i grytorna och samtidigt umgås med gästerna som sitter vid det stora matbordet, minglar i vardagsrummet eller hänger runt köksön. 

– Gäst- och arbetsrummet på förstavåningen använder vi som lekrum, men Viggo och Valter tycker mest om att vara i köket och springa runt i den stora öppna planlösningen, säger Louise. 
 

Familjen Savics budskap till andra som går i hustankar är att man ska lämna ett utrymme i budgeten för att kunna göra personliga val. Och att dra nytta av Trivselhus experthjälp. Då är det enkelt, roligt och smidigt att bygga nytt. 
 
– Det var jätteskönt att Trivselhus tog ansvar genom hela processen. Men viktigast av allt var ändå att de kunde bygga ett hem åt oss med precis den känslan som vi ville ha, säger Zlatko.

Låt oss berätta mer om möjligheterna med Trivselhus

Fyll i ditt namn, e-post och telefonnummer så återkommer vi.

Formuläret skickades

Tack!

Uppgifterna kommer att skickas till kontoret i {{formData.Office.SalesOfficeName}}
Stäng

Behöver du hjälp?

Låt oss guida dig