Rum för samvaro

När familjen Rodger fick en tomt i Söndrum utanför Halmstad började de planera för sitt nya hem. Läget passade dem bra, nära hav och småbåtshamn, cykelavstånd till Halmstad och många barnfamiljer i området.

 
Vi tittade på traditionella hus från olika leverantörer, men hittade inte riktigt rätt. Bland annat ville vi ha fyra sovrum på ovanvåningen och det var knepigt, berättar Therése.

Therése och hennes man Mark tog kontakt med Trivselhus och gjorde en utflykt till skånska Åkarp och ett visningshus i lantlig stil. Ett hus som idag finns som husmodell hos Trivselhus och kallas just Villa Åkarp.  

Visningshuset hade lantlig karaktär, symmetriska former, en generös planlösning samt en blandning av gammalt och nytt. Inspirationen flödade och snart var processen igång. Familjen var mycket aktiv i planeringen och kom tillsammans med arkitekten fram till en lösning som kändes rätt.
 
– Vi ville ha lite gammaldags stil, högt i tak och ett hem som passar en växande familj, summerar Therése familjens utgångspunkter.
 
Resultatet blev ett drygt 200 kvadratmeter hus med fyra sovrum och allrum på ovanvåningen, ett rejält badrum och gott om förvaringsutrymmen. Stilen är en blandning lite romantisk chabby chic och mer moderna, avskalade, inslag.

Trädgården, som har sol hela dagen, fyller flera funktioner.
Therése och Mark gjorde själva en grov planering och tog sedan hjälp av en landskapsarkitekt. En rejäl köksträdgård, plats för lek och samvaro blev resultatet. Uteplatsen är stenlagt, men där morgon-solen strilar in ligger singel för att ge ett mjukare intryck.
 
– I Åkarp fick vi inspiration till stenläggningen. Det blev väldigt fint.
 
Badrummet, med sitt speciella badkar och svartvita golv har blivit en favorit för familjen. Barnen badar varje dag och hela familjen får plats i badrummet samtidigt.
 
– Vi har också verkligen tänkt till när det gäller förvaring, utnyttjat alla utrymmen och vrår vi kunde hitta. Det är något jag saknar i standardlösningarna vi tittade på innan vi började den här processen. Ett litet skafferi och inbyggda hyllor i klädkammaren är några exempel.

Det tips Therése och Mark vill skicka med till alla som ska bygga ett nytt hus är att låta det ta tid! Tänk också noga igenom vad som behöver göras, så att så mycket av snickeriarbeten etc kan tas med i kalkylen. Då blir det enklare att beräkna kostnaden samtidigt som det blir mer ekonomiskt att planera allt på en gång.
 
– Var beredd på att det krävs ett stort engagemang. Det är många beslut som ska tas, både stora och små.
 
Huset i Söndrum blev kanske lite större än vad familjen tänkt sig från början, men resultatet blev ett ljust och luftigt hem med plats för stor släkt och många vänner.
 
– Vi är väldigt stolta över vårt hus, jag tycker det är vackert med sin symmetriska linje, avslutar Therése.

Många sovrum, högt i tak och gott om förvaringsyta var utgångspunkten när den vita villan utanför Halmstad skulle byggas. Resultatet blev funktionellt – men också vackert, charmigt och stilrent.

"Trivselhus är trygghet"

Familjen Johnsson-Silverudd

När Per Johnsson och Sagalind Silverudd byggde nytt valde de att göra affär med Trivselhus. En originell husmodell, påkostad standardutrustning och tryggheten i att välja ett Södraföretag spelade störst roll för beslutet.

Skräddarsytt med utsikt

Familjen Cederquist

Erica von Segebaden och Henric Cederquist är uppvuxna i Västervik och visste att de ville bo utmed havet i Gertrudsvik. I ett nybyggt hus som de planerat och utformat helt från grunden utifrån familjens drömmar och behov.

Ett livsverk vid havet

Familjen Svensson

Det skulle finnas ordentligt med plats för hela familjen. Ett öppet kök med skönt barhäng. Gott om garderobsutrymme – och så stora fönster ut mot havet. För det var havet som fick familjen Svensson att bygga ett nytt hus.

Hem för en växande familj

Familjen Savic

Louise Klasson och Zlatko Savic tittade på massor av gamla hus, men hittade inte hemmet de drömde om. Till slut bestämde de sig för att bygga nytt. För att få det hus de ville ha, till ett pris de tyckte var rätt.

Fint flöde mellan ute och inne

Sommen

Ett nytt skräddarsytt hus med charmen hos ett gammalt. Det var Ann-Sofie och Johan Lyckows önskemål när familjen växte.

Modern charm

Nordiskt trä och ljusa material

Tanken var att låta en arkitektbyrå rita ett nytt hus. Men så hittade de en husmodell hos Trivselhus som hade allt de drömt om. Tack vara det kunde Johanna och hennes familj lägga all kraft på detaljerna som speglar deras personlighet.

Önskehuset vid älven

Caroline och Marcus

Ett generöst kök med plats för både matlagning och vänner. Rymligt badrum med bastu och glasdörr ut mot Klarälven. Stor klädkammare. Och altaner med både morgon- och kvällssol.

Första Trivselhuset

Lars-Erik och Anna-Lena

Lars-Erik minns att det från början uppstod en mycket god kontakt med säljaren Kenneth Carlander, och det tillsammans med hög kvalitet på material och utförande avgjorde att det blev just ett Trivselhus.

Idylliskt boende nära vattnet

Tranås

På en liten udde i sjön Sommen strax utanför Tranås låg Pelle Åressons föräldrahem. Dit ville han tillbaka, men till ett nytt hus som skräddarsytts efter hans och frun Lenas önskemål.

Charmigt och funktionellt

Vidösterns strand

Från vägen ser huset nästan oansenligt ut. Men på baksidan, mot Vidösterns strand, dominerar de stora glaspartierna som suddar ut gränsen mellan ute och inne.

Drömhemmet i Tyresö

Familjen Sabel

Det var havet som lockade familjen Sabel att bygga nytt hus. Deras drömhem i Tyresö är ritat så att utsikten mot vattnet är fri och öppen från så stora delar av huset som möjligt.