Rum för samvaro

När familjen Rodger fick en tomt i Söndrum utanför Halmstad började de planera för sitt nya hem. Läget passade dem bra, nära hav och småbåtshamn, cykelavstånd till Halmstad och många barnfamiljer i området.

 
Vi tittade på traditionella hus från olika leverantörer, men hittade inte riktigt rätt. Bland annat ville vi ha fyra sovrum på ovanvåningen och det var knepigt, berättar Therése.

Therése och hennes man Mark tog kontakt med Trivselhus och gjorde en utflykt till skånska Åkarp och ett visningshus i lantlig stil. Ett hus som idag finns som husmodell hos Trivselhus och kallas just Villa Åkarp.  

Visningshuset hade lantlig karaktär, symmetriska former, en generös planlösning samt en blandning av gammalt och nytt. Inspirationen flödade och snart var processen igång. Familjen var mycket aktiv i planeringen och kom tillsammans med arkitekten fram till en lösning som kändes rätt.
 
– Vi ville ha lite gammaldags stil, högt i tak och ett hem som passar en växande familj, summerar Therése familjens utgångspunkter.
 
Resultatet blev ett drygt 200 kvadratmeter hus med fyra sovrum och allrum på ovanvåningen, ett rejält badrum och gott om förvaringsutrymmen. Stilen är en blandning lite romantisk chabby chic och mer moderna, avskalade, inslag.

Trädgården, som har sol hela dagen, fyller flera funktioner.
Therése och Mark gjorde själva en grov planering och tog sedan hjälp av en landskapsarkitekt. En rejäl köksträdgård, plats för lek och samvaro blev resultatet. Uteplatsen är stenlagt, men där morgon-solen strilar in ligger singel för att ge ett mjukare intryck.
 
– I Åkarp fick vi inspiration till stenläggningen. Det blev väldigt fint.
 
Badrummet, med sitt speciella badkar och svartvita golv har blivit en favorit för familjen. Barnen badar varje dag och hela familjen får plats i badrummet samtidigt.
 
– Vi har också verkligen tänkt till när det gäller förvaring, utnyttjat alla utrymmen och vrår vi kunde hitta. Det är något jag saknar i standardlösningarna vi tittade på innan vi började den här processen. Ett litet skafferi och inbyggda hyllor i klädkammaren är några exempel.

Det tips Therése och Mark vill skicka med till alla som ska bygga ett nytt hus är att låta det ta tid! Tänk också noga igenom vad som behöver göras, så att så mycket av snickeriarbeten etc kan tas med i kalkylen. Då blir det enklare att beräkna kostnaden samtidigt som det blir mer ekonomiskt att planera allt på en gång.
 
– Var beredd på att det krävs ett stort engagemang. Det är många beslut som ska tas, både stora och små.
 
Huset i Söndrum blev kanske lite större än vad familjen tänkt sig från början, men resultatet blev ett ljust och luftigt hem med plats för stor släkt och många vänner.
 
– Vi är väldigt stolta över vårt hus, jag tycker det är vackert med sin symmetriska linje, avslutar Therése.

Många sovrum, högt i tak och gott om förvaringsyta var utgångspunkten när den vita villan utanför Halmstad skulle byggas. Resultatet blev funktionellt – men också vackert, charmigt och stilrent.

Låt oss berätta mer om möjligheterna med Trivselhus

Fyll i ditt namn, e-post och telefonnummer så återkommer vi.

Formuläret skickades

Tack!

Uppgifterna kommer att skickas till kontoret i {{formData.Office.SalesOfficeName}}
Stäng

Behöver du hjälp?

Låt oss guida dig