Villan vid vattnet

Isabella Ählman och Richard Blomberg hade renoverat boenden tidigare och ville inte göra det igen. Nu tänkte de istället bygga sitt drömhus, på en plats där de verkligen ville leva. När de hittade sin tomt vid havet föll valet på Villa Östersund. ”Känslan på platsen och i huset var det viktigaste”, säger Isabella.

Nöjda med allt

Först är Isabella och Richard tysta, sedan kommer en lång lista. Orsaken är frågan vad de är mest nöjda med i sitt nya hus.

”Vi är ju nöjda med allt”, säger Isabella.

Kanske är ändå det rymliga, öppna köket och vardagsrummet med stora fönster i vinkel och en magisk utsikt mot vattnet det allra bästa.

”Här kan vi stå och laga mat i flera timmar och ändå känna att vi är tillsammans”, säger Richard.

Här finns också plats för det egendesignade runda matbordet och de sköna stolarna man kan sitta kvar länge i.

”Jag älskar när barnen sitter där och gör läxorna medan jag och Richard stökar runt i köket”, säger Isabella.

Här kan vi stå och laga mat i flera timmar och ändå känna att vi är tillsammans

Trivselhus hjälper till

Låt oss ändå ta det från början. Isabella och Richard var på jakt efter en sjötomt och funderade bland annat på det nya området Gertrudsviks sjöstad, knappt 5 kilometer från Västerviks stadskärna.

”Vi åkte runt och kikade på flera områden och Gertrudsvik kändes helt rätt. Det är nära till skolor, havet och skogen, och det finns bra cykelbanor, löpslingor, utegym, båtplats, ja allt vi kan önska oss”, säger Richard.

Att det skulle bli ett Trivselhus kände de också nästan direkt.

”Den övergripande kvaliteten och möjligheten att anpassa huset efter vår smak och våra behov avgjorde saken”, säger Richard.

Sedan blev det lite svårare. De funderade först på en tomt längst ner vid vattnet, men eftersom tomten sluttade skulle det krävas ett suterränghus och det var Isabella och Richard inte så sugna på.

”Då blev vi lite osäkra, men säljaren på Trivselhus sa att hon gärna ville träffa oss på en annan tomt, som hon trodde att vi skulle gilla. Och hon hade helt rätt. När vi sågs där och hon berättade hur hon tänkte, bland annat om placeringen av huset på tomten, föll bitarna på plats”, säger Isabella.

Öppet och avskilt

Nästa steg var att välja hus. Det skulle vara ett 2-planshus, det var Isabella och Richard säkra på, bland annat för att de ville ha en avskild del för de tre barnen som nu är 8, 9 och 12 år.

”Ändå kändes det inte klockrent. Återigen var det Trivselhus säljare som hjälpte till. Hon föreslog istället 1-planshuset Villa Östersund med en tydlig social del med kök och vardagsrum och en mer privat del med sovrum och eget allrum för barnen. Återigen kändes det så mycket vi”, säger Isabella.

Villa Östersund är en husmodell med en stilren och enkel design. Kök, matplats och vardagsrum ger en känsla av rymd och luft, samtidigt som den mer privata delen har ett lugnt, omslutande uttryck.

”Kombinationen av öppna och mer avskilda ytor är perfekt för oss. Vi vill kunna umgås många på samma gång, men det är också viktigt, inte minst för barnen, att det finns egna avskilda utrymmen”, säger Richard.

Små detaljer skapar en personlig touch, som den svarta köksön som tar upp kulören på husets exteriör och även bidrar till den öppna känslan med sin fläkt som är inbyggd i taket. Liksom Richards vinintresse som bland annat tar sig uttryck i kökets vinkyl.

”Den är jag oerhört nöjd med”, säger han.

Vi vill kunna umgås många på samma gång, men det är också viktigt att det finns egna avskilda utrymmen

Tänk på golvet

Det är också vara värt att slå ner blicken hemma hos familjen Ählman-Blomberg för där ligger ett vackert 1-stavs parkettgolv.

”Vi ville ha ett fint golv som återkommer i alla rum, är skönt att gå på och har golvvärme, eftersom golvet gör så mycket för känslan i huset. Att Trivselhus erbjuder allt det vi ville ha som standard var förstås viktigt när vi valde hustillverkare”, säger Isabella.

Fler tips som hon och Richard gärna ger andra inför ett husbygge är att tänka igenom förvaringen några extra gånger och inte minst hitta en tomt på en plats man tycker om.

”Nu har vi byggt ett hus som vi älskar, på en plats där vi verkligen känner att vi vill leva, så det är klart att vi är glada och stolta över vårt nya hem”, säger Isabella. 

Nu har vi byggt ett hus som vi älskar, på en plats där vi verkligen känner att vi vill leva

Låt oss berätta mer om möjligheterna med Trivselhus

Fyll i ditt namn, e-post och telefonnummer så återkommer vi.

Formuläret skickades

Tack!

Uppgifterna kommer att skickas till kontoret i {{formData.Office.SalesOfficeName}}
Stäng

Behöver du hjälp?

Låt oss guida dig