Hus för en ny tid

Tonårssonen bor kvar hemma, men de tre vuxna döttrarna är utflugna. Därför ville Jenny och David Birgersson bygga ett hus som passar dem i deras nya fas i livet. Valet föll på Trivselhus Villa Mariestad, inte minst på grund av det stora, öppna köket. ”Här får vi plats med alla besökande barn och barnbarn utan att det blir trångt”, säger Jenny.

Intresse för inredning

Det syns redan när man kommer in i den ljusa, pampiga entrén i östgötska Mantorp att här bor människor som gillar inredning.

”Det är mitt stora intresse, och jag älskar att blanda nytt och gammalt”, säger Jenny.

Därför var det viktigt för henne och maken David att bygga ett hus med gedigna material som sten och trä och genomgående hög kvalitetskänsla.

”Vi valde Trivselhus för att vi ville ha det där lilla extra som gör att också våra loppis- och auktionsfynd fungerar, trots att huset i sig har ett modernt uttryck”, säger Jenny.

Jag älskar att blanda nytt och gammalt

Plats för gäster

Hon och David byggde ett hus 2009, men nu när de tre döttrarna flyttat ut och bara sonen, som är 15 år, finns kvar hemma ville de skapa ett hem mer anpassat till den nya tiden. I Trivselhus Villa Mariestad fann de exakt vad de sökte; stora sociala ytor och separata avdelningar med sovrum för sig själva, barn och gäster.

”Vi är bara tre personer i hushållet till vardags, men våra döttrar, deras familjer och andra gäster kommer ofta på besök och då behöver vi ha gott om plats för många. Vi vill att det ska kännas enkelt och härligt att vara gäst hos oss”, säger David.

Det luftiga, generösa köket med den rymliga matplatsen och stora skjutfönster ut mot poolen ser man redan från entrén.

”Den långa bänkskivan är perfekt när vi lagar mat tillsammans. Alla får plats och kocken behöver aldrig vara ensam, inte ens om de andra hänger runt matbordet eller i soffan i vardagsrummet”, säger David.

Hotellkänsla hemma

Det genomgående klinkergolvet gör övergången mellan kök och vardagsrum flytande, precis som de stora glaspartierna suddar ut gränsen mellan ute och inne. De välkomnande ytorna får en ombonad känsla tack vare den platsbyggda kaminen.

”Den såg jag faktiskt i ett av Trivselhus inspirationsreportage och kände direkt att en sådan vill vi också ha”, säger Jenny.

Som framgått är kök, matplats och vardagsrum sociala favoritplatser hemma hos familjen Birgersson. Ett annat prioriterat utrymme när Jenny och David planerade det nya huset var deras sovrum. Här finns inte bara en rymlig walk-in-closet, utan också direktaccess till ett badrum med dusch, badkar och bastu.

”Här har vi både hotellkänsla och romantisk lyx i vardagen”, säger Jenny.

Faktum är att husets separata sovdelar är två. Jennys och Davids ligger intill vardagsrummet, tonårs- och gästdelen precis vid entrén. Här finns också ett mindre vardagsrum, badrum och två sovrum, nästan som en egen lägenhet.

”Perfekt för sonen, men också för gäster. Vi vill att det ska vara mysigt att sova över och har försökt skapa lite pensionatskänsla här”, säger David.

Här har vi både hotellkänsla och romantisk lyx i vardagen

I köket får alla plats och kocken behöver aldrig vara ensam

Hög grundstandard

Han och Jenny har hunnit samla på sig erfarenheter från husbyggen genom åren och menar att det är bra att först bestämma sig för vilken grundstandard man vill ha och är beredd att betala för.

”Vi valde Trivselhus mycket för att deras grundstandard är hög. För man ska veta att det tillkommer kostnader hos andra hustillverkare när man gör tillval utöver standard”, säger Jenny.

Hon tipsar också om att tänka igenom vilken inredning man redan har och tycker om, så att den passar det nya huset. Och att planera och ta höjd för trädgården så att den snabbt kommer i ordning, eftersom det stärker helhetsupplevelsen av det nya huset.

”Vi gillar att bygga och inreda och det är viktigt att man tycker det är ett roligt projekt att bygga ett nytt hus. Men nu trivs vi så bra här hemma så vi kommer säkert att bo kvar i det här huset. Vi känner inte ens samma behov av att åka på semester längre”, säger Jenny.

Vi valde Trivselhus för att deras grundstandard är hög

Låt oss berätta mer om möjligheterna med Trivselhus

Fyll i ditt namn, e-post och telefonnummer så återkommer vi.

Formuläret skickades

Tack!

Uppgifterna kommer att skickas till kontoret i {{formData.Office.SalesOfficeName}}
Stäng

Behöver du hjälp?

Låt oss guida dig